Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EKONOMİST, BU KEZ GÜL'Ü HEDEF ALDI
EKONOMİST, BU KEZ GÜL Ü HEDEF ALDI
 
Economist tarafından yayımlanan bir yorumda internet yasasını veto etmeyen Cumhurbaşkanı Gül'ün "bir defa daha Başbakanı engellemeyi reddettiğini" savunulurken bu tutumun Gül'ün "sicili ile uyumlu" olduğu öne sürülüyor ve Gül'ün genel yaklaşımı için "tarafız değil" eleştirileri yapılıyor.
 
21.2.2014 - 15:39

Türkiye'deki şaşırtıcı gelişmeler yabancı medyaya yansımayı sürdürürken son günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilişkin değerlendirmeler de dikkat çekiyor. Economist tarafından yayımlanan bir yorumda internet yasasını veto etmeyen Gül için "Cumhurbaşkanı yine Başbakanı engellemeyi reddetti" deniliyor ve Gül'ün genel yaklaşımı için "tarafsız değil" deniliyor.

Economist sitesinde yansıtılan Economist İntelligence Unit kaynaklı yorumda Türkiye'de "kritik" seçim süreci yaklaşırken Türkiye'ye "hakim dindar muhafazakar unsurun ülkenin zaten zayıf olan demokratik yönetişim yapılarını zedelemeye devam ettiği" savunulduktan sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün "önceden bir mahkeme kararı olmadan interneti sansürlemeye" olanak tanıyan "tartışmalı" internet yasasını imzaladığına dikkat çekiliyor.
"Sayın Gül uzun bir süreden beri sert ve artan biçimde otokratik bir başbakanın hakim olduğu, Türkiye'nin kutuplaşmış siyasi kültüründe potansiyel ılımlaştırıcı bir etkisi olarak görülüyor" denilen yorumda Gül'ün Erdoğan'a karşı koyabilecek "tek şahsiyet"olarak göründüğü kaydediliyor. Bunun ardından ise "İnterneti kısıtlayan yasanın kusurlarını bildiği halde onaylaması, önemli her noktada Başbakanı desteklediğini gösteren sicili ile uyumlu" deniliyor.

"GÜL, SÜRESİZ UYGUN ZAMANI BEKLEYEMEZ"

Bazılarınca, Gül'ün "prematür" bir adım atması durumunda, uzun vadede Erdoğan'ı yerinden etmek ya da yerine geçmek için şansını zayıflatabileceği kaygısıyla ihtiyatlı davrandığının düşünüldüğü belirtildikten sonra "Bunun inandırıcı olduğuna inanmıyoruz. Siyasi ve anayasal önemi göz önünde tutulursa Gül, süresiz uygun zamanı bekleyemez" değerlendirmesi öne sürülüyor ve Gül'ün tavrı için "tarafsız bir tutum değil" nitelemesi yapılıyor.

ERDOĞAN'A "ZAMAN VE HAREKET ALANI KAZANDIRMAYA KATKIDA BULUNUYOR"

Türkiye'deki istikrarsızlık döneminde Cumhurbaşkanı Gül'ün sözleri ve eylemlerinin "Erdoğan'a zaman ve hareket alanı kazandırmaya katkıda bulunduğu savunulan yorumda, "Belki Başbakanın böyle güçlenmesi, Sayın Gül'ün başlıca amacı değildi ama kendisinin öngörmesi gereken sonucudur. Bu nedenle ki Sayın Gül'ün Başbakana karşı koymak için arzu ya da yetenekten yoksun olduğu neticesine varmaktan kaçmak zordur" yorumu yapılıyor.

Economist, yorumunda yolsuzluk soruşturmalarının ortaya çıkmasının ardından Erdoğan'ın birkaç gün "kırılgan" gibi göründüğünü savunurken o sıralarda Cumhurbaşkanı Gül'ün harekete geçmeme yönünde bir tercih yaptığını iddia ediyor.

"Önümüzdeki aylarda Türkiye'de ana siyasi meselesi"nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday olacağını oluşturacağına işaret eden Economist, Erdoğan'ın, Türkiye'yi yönetmeyi sürdürmek için hangi görevin kendisine en iyi platform sunduğu kararını vereceği gibi göründüğünü belirterek Gül'ün "konumu ve gücünün, daima ikincil olup dostu ve rakibinin arzularına göre sınırlandırılacağını kabul etmiş gibi göründüğünü" öne sürüyor. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AK PARTİLİ VEKİLİ DİLLERE DÜŞÜREN TWİTT!

FLAŞ.. ASTSUBAYLARDAN ÖLÜM ORUCU KARARI

GENELKURMAY'DAN FLAŞ PKK AÇIKLAMASI!
»  ANKARA'DAKİ ARAMA KARARI KALDIRILDI
»  FLAŞ.. KENAN EVREN'DEN MAHKEMEYE REST!
»  "ODAMA BÖCEK KOYANLAR BELLİ AMA.."
»  BAŞBUĞ: TARİHİ HATAYI DÜZELTİN
»  ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER TARİH OLDU!
»  SİVAS VALİSİ KEMELEK YAŞAMINI YİTİRDİ
»  YARGIDAN FLAŞ AOÇ KARARI!
»  ''MHP 7 SÜLALENDEN HESAP SORAR''
»  ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E, ''NİYE GELMİYORSUN'
»  YSK'DAN CHP'YE SARIYER MÜJDESİ
»  ARINÇ'TAN DÖRDÜNCÜ DÖNEM SİNYALİ!
»   VE FATİH HİLMİOĞLU TAHLİYE OLDU!
»  ŞEFKAT TEPE'YE VALİLİK YASAĞI!
»  CHP SARIYER İÇİN ŞOK KARAR!
»  OHAL, SEÇİMLERİN GÜVENLİĞİ İÇİNMİŞ!
»  SINIRDA BÜYÜK PATLAMA, 24 KİŞİ ÖLDÜ
»  AK PARTİ'DEN RUS ADAY SÜRPRİZİ
»  ANKARA EMNİYETİNDE DEPREM
»  TÜRKİYE'YE, 'RAYDAN ÇIKTI' YORUMU
»  "BU OLAĞANÜSTÜ HAL DEĞİL Mİ"!
»  İSTİFA ETMEDİ, AKP İHRAÇ EDİYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.