Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ermenek'te Yürek Yakan Tablo!
Ermenek te Yürek Yakan Tablo!
 
Ermenek'teki maden ocağından hayatını kaybeden işlerden 8'i son yolculuğuna uğurlandı. İşçilerin cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırdı
 
19.11.2014 - 13:59

Ermenek'teki maden ocağından hayatını kaybeden işlerden 8'i son yolculuğuna uğurlandı. İşçilerin cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırdı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kömür ocağından cenazeleri çıkartılan 8 işçinin DNA testi sonucu Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat ve Tezcan Gökçe olduğu belirlenmişti. Hayatını kaybeden işçilerin cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Göremez, hayatını kaybeden her işçi için cenaze namazı kıldırdı.

YÜREK YAKAN CENAZEDEN KARELER

HASTANE ÖNÜNDE AĞITLAR YÜKSELDİ: ALLAHIM BENİ DE AL KUZUMUN YANINA
Maden ocağından cenazeleri çıkartılan 8 işçinin kimliğinin belirlenmesinin ardından hastane önünde AFAD'ın kurduğu çadırda bekleyen ailelerin sayısı biran da arttı. Eşinin, babasının, oğlunun ya da yakınının öldüğünü öğrenenler gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçirenlere sağlık görevlileri ve diğer yakınları müdahale etti.

Oğlu Bahri Üzer'in öldüğü öğrenen Emine Üzer, gözyaşları içinde, 'Kınalı kuzum, dönmez gayri. Kuzumu arayıp bulamam gayri. Sabırlar ver yarabbi. Seni topraklara mı verecektim kuzum. Bir daha görmek kuzumu gayri. Allahım beni de al kuzumun yanına, daha doyamadım ben kuzuma' diye ağıt yaktı.

TEK HAYALİ ÇOCUKLARINI OKUTMAKTI
42 yaşındaki 4 çocuk babası Bahri Üzer'in eşi Dursun Üzer, eşinin tek istediğinin çocuklarını okuyup, iyi bir iş sahibi olmaları olduğunu söyledi.

"OĞLUM YÜZME BİLMEZ Kİ"
Maden faciasının cansız bedeni çıkartılanlardan Tezcan Gökçe'nin ise 75 yaşındaki annesi Ayşe Gökçe, 'Oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle Türkiye'yi ağlatmıştı.

EŞİNİN ISRARINA RAĞMEN MADENE GİTTİ
6 yıllık evli 29 yaşındaki 2 çocuk babası Osman Çoksöyler, eşi 28 yaşındaki Şadiye Çoksöyler, facianın yaşandığı gün eşine işe gitmemesi konusunda ısrar etmesine rağmen borçlarından dolayı gittiğini ve ilk iş gününde facianın yaşandığını belirtti.

SİGORTALI BİR İŞ OLDUĞU İCİN 6 AY ÖNCE MADENDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Daha önce ağaç kesim işleriyle uğraşan ve 6 ay önce maden ocağında çalışmaya başlayan 2 çocuk babası Uğur İlhan'ın eşi Ayşe İlhan, eşinin sigortalı bir iş olduğu ve emekli olabilmek için madende çalışmaya başladığını belirtti.

BORÇLARINDAN DOLAYI MADENDE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ
2 çocuk babası Mehmet Tokat'ın Torba Yasası'nın çıkmasının ardından geçici bir süre maden ocağı kapatılıp, tekrar açıldıktan sonra borçlarından dolayı yeniden ocakta çalışmayı tercih ettiği öğrenildi.

"SEN GİTTİN NEFESİM GİTTİ"
2 çocuk babası İsmail Gürses'in eşi Fatma Gürses de, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, 'Biz böyle mi söz vermiştik bir ömür dedik hep birlikte dedik ;(rabbim benden cok sevmiş seni İsmail’im çok sevmiş...sen gittin nefesim gitti ışığım gitti seviyorum seni ey kalbimin efendisi seviyorummm... nerdesinn...' yazması yürekleri dağladı.

"PEYNİR İSTEDİ, EVDE PEYNİR YOKTU"
2 çocuk babası 35 yaşındaki Hüsnü Çolak da 3 ayrı ücret alamadıkları için parasız ve o gün işe giderken eşi Hürü Çolak, öğle yemeği için zeytin, ekmek ve domates koydu ancak o eşinden peynir istedi. Hürü Çolak, 'Eşim peynir istedi. Ama peynir olmadığı için çantasına koyamamıştım' dedi.

ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN TEKRAR OCAKTA ÇALIŞTI
1992 yılında meydana gelen maden kazası sonucu bırakan 42 yaşındaki Hüseyin Çolak'ın, 5 yıl önce tekrar madende işe başladığı öğrenildi. Çolak'ın kızı Emine Alıcı, babasını yeniden işe başladıktan sonra yerin altına girmeden dışarıda hızar kesme makinesinde çalıştığını ancak babasının, yeni çıkan Torba Yasa sonrası madencilere tanınan yıpranma priminden yararlanıp erken emekli olabilmek için tekrar 15 gün önce ocağında içinde çalışmaya başladığını söyledi.

TÜRK BAYRAĞINA SARILI CENAZELER TÖREN ALANINA GETİRİLDİ
8 işçin cenazelerinin bulunduğu Türk Bayrağı'na sarılı tabutlar Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, cenaze aracıyla törenin düzenleneceği Keleşoğlu Camii önüne getirip, yan yana kondu. Yakınları ise gözyaşlarına hakim olamayıp ağıtlar yaktı. Cami önündeki kalabalıktan bazıları ise, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ KONUŞTU
Bugün 20 gün önce elim bir kazada hayatını kaybeden can veren işçi kardeşlerimizi ebediyete uğurlamak, için hazır bulunuyoruz. Öncelikle cenabı hak her birine ayrı ayrı rahmet eylesin, makamlarını cennet eylesin. Geride kalan eşlerine kardeşlerine evlatlarına yavrularına bütün milletimize Cenabı Hak engin sabırlar versin.

Bugün ebediyete uğurladığımız bu 8 kardeşimiz, öncekiler ve daha sonrakilerle birlikte bu kardeşlerimizin yeryüzünün metrelerce altında çocuklarına eşlerine ailelerine helal lokma temin etmek için emekleriyle ekmek kazanmak için bulunuyorlardı. Bu vesileyle şehittir. Cenabı hak onları hakiki şehitlerle, peygamberlerle birlikte olmayı nasip eylesin.
 
Biz hamd olsun ki ölümü yok olmak olarak değerlendirmeyen, hayatı dünya hayatı olarak kabul etmeyen bir inancın mensuplarıyız. Bizim inancımıza göre hayat bundan sonra ebedidir. Ölüm, Mevlana'nın ifadesiyle şeb-i aruzdur. Her birine cennete kavuşmayı nasip eylesin.

"İŞADAMLARINA HAYKIRIYORUM"
Aynı zamanda bu kardeşlerimiz, bir müddet önce Soma'da, bu defa Ermenek'te hayatını kaybeden, can veren bu kardeşlerimiz aynı zamanda bize büyük bir mesaj verdiler. Dediler ki, helal lokma helal kazanç emek değerlidir, mukaddestir. Onun için ben buradan hem emeğin alın terinin vicdanı adına bütün işverenlerimize iş adamlarımıza haykırıyorum.

Cenaze namazı sonrası konuşan Mehmet Görmez'e bir madenci yakını "Şehitlerimize bak hocam yürek dayanmıyor hocam. Sayın hocam utansınlar, bunlar bizim şehitlerimiz. Utansınlar. O işverenler utansın" diye bağırdı. Madenci yakınına Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan sarıldı.

"İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLAMADAN ÇALIŞTIRMAK BÜYÜK GÜNAH"
İşçilerimizin alın teri kurumadan hakkını vermek ne kadar mukaddes ise, ne kadar değerli ise onların iş güvenliğini sağlamak, güvenli ortamlarda çalışmalarını sağlamak, o kadar büyük bir adalet mukaddes bir vazifedir. Tekrar bütün iş adamlarımıza iş verenlerimize sesleniyorum. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermemek ne kadar büyük bir vebal günah ise, onların emeklerini çalmak ne kadar büyük bir günah ise, onların iş güvenliğini sağlamadan maliyetleri indirmek adına onların hayatını tehlikeye atmak o kadar büyük bir suç vebal ve günahtır.

Dünyada bunun hukuk önünde hesabı olduğu gibi, asıl hesap ahirette olacaktır. Ben bir daha böyle bir acıyı yaşatmaması için Cenabı Hakka niyaz ediyorum. Rabbimiz bir daha böyle acılar yaşatmasın bize.

Geride kalan annelerimize, ablalarımıza, eşlerine, kardeşlerine, evlatlarına sabır niyaz ediyorum. Cenabı hak bize böyle acılar yaşatmasın.

Cenaze namazının ardından Ermenek'te hayatını kaybeden işçiler köylerinde toprağa verilecek.
kaynak:http://www.haberedikkat.com.tr/haber/Ermenek-te-8-madenciye-veda/165431



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cami'de 'Yok Artık'Dedirten Propaganda

O vekilden Haraç İddialarına Yalanlama

Şok Rapor : Bütün Madenler Soma gibi
»  Çiçek'ten İçtüzük Hamlesi
»  Davutoğlu'nun Alevi Şaşkınlığı!
»  Haraç Skandalında İkinci Perde
»  Adli Tıp: Tapelerde Montaj Yok
»  CHP'den Toplu Umre Atağı
»  Öldürülen Işid'ciler Bakın Kim Çıktı!
»  TGRT Haber'den 'Den TRT'ye !
»  ''CHP'ye 4 Yıl Yetki Verin....''
»  Demirtaş'tan Dersim Tepkisi!
»  Dilipak'tan olay AK Saray yazısı!
»  PKK'lılar Hükümetin Özel Misafiri!
»  ''İmam Hatip Mezunu Cumhurbaşkanı.... ''
»  Ermenek'ten Acı Haber!
»  Arena Saldırganları Hakkında Jet Karar
»  Kışla'da Canlı Bomba Alarmı
»  ''Türkiye'de Dik Duran Kale CHP'dir''
»  Anadolu Partisi'ne Büyük Şok!
»  Çözüm Sürecinde Gelinen Son Nokta
»   Maden Faciasına Flaş Gelişme
»  ''Suriye'liler Koruma Kapsamına Alındı''
»  Polis Alımlarına Yeni Düzenleme
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.