Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2061
EURO
46,9339
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.342,050
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GENELKURMAY'DAN "KAFES" AÇIKLAMASI
GENELKURMAY DAN  KAFES  AÇIKLAMASI
 
Genelkurmay Başkanlığı Kafes planı iddialarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı
 
28.11.2009 - 02:45
İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama:

1. Halen devam etmekte olan bir soruşturmayla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında haberler ve yorumlara yer verildiği görülmektedir.

2. Söz konusu soruşturmaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 05 Kasım 2009 tarihinde başlanılmış ve olayın medyaya yansıdığı 19 Kasım 2009 tarihine kadar, 24 askeri personel ifade vermeye gönderilmiştir. Gerçek bu iken, olayın 19 Kasım 2009 günü medyaya servis edilmesinin nedenleri üzerinde düşünülmelidir. Müteakiben 20 Kasım 2009 tarihinde 5 askeri personel daha ifade vermeye çağrılmış, böylece bugüne kadar ifade vermeye gönderilen askeri personel sayısı 29 olmuştur.

3. İfadesi alınanların çoğu Savcılık tarafından serbest bırakılmıştır. Savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilenler de sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardır. Sadece son gurupta ifade verdikten sonra mahkeme kararıyla serbest bırakılan 3 subayın, Savcılığın istemi üzerine 26 Kasım 2009 günü tutuklanmalarına karar verilmiştir.

4. Türk Silahlı Kuvvetleri, her fırsatta hukukun üstünlüğüne ve yargıya saygısını ifade etmiş, yargı kararını vermeden insanların peşinen suçlu ilan edilmelerinin evrensel hukuk kurallarına ve masumiyet karinesine aykırı olduğunu vurgulamıştır. Benzer hususlar Başbakanlık tarafından 29 Ekim 2009 ve 19 Kasım 2009 tarihlerinde yapılan açıklamalarda aynı şekilde yer almıştır.

5. Hal böyle iken, ortaya atılan her iddiayı peşinen doğru kabul eden ve bunu başkalarına da kabul ettirmeye çalışan bir zihniyetin mensupları, ısrarla yargı sürecini etkilemek ve soruşturma kapsamında adı geçen herkesi suçlu, her iddiayı doğru kabul eden bir gayret içine girmişlerdir.

6. 25 Kasım 2009 günü de, konunun farklı boyutlarla basında yer aldığı görülmüştür.

7. 26 Kasım 2009 günü ise son gurupta ifade veren ve mahkeme kararıyla serbest bırakılan 3 subayın, Savcılığın istemi üzerine mahkeme kararıyla tutuklanmalarına karar verilmiştir.

8. Türk Silahlı Kuvvetleri, adaletin er ya da geç, doğruyu ortaya çıkaracağına inanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KENDİNİ YARALAYAN ACEMİ KASAP SAYISI 1954 OLDU

TÜRKİYE'DEN İRAN'A ÜSTÜ KAPALI JEST

TRAFİK İŞLEMLERİ ARTIK İNTERNET'TE
»  ERDOĞAN MHP'Lİ BAŞKANDAN ÖYLE BİRŞEY İSTEDİ Kİ!
»  512 ACEMİ KASAP KENDİNİ KESTİ
»  ERDOĞAN, 'GREV'CİLERE TEPKİLİ
»  ERDOĞAN'A GÖRE:"DANIŞTAY'IN KARARI İDEOLOJİK"
»  KLASİKLEŞEN KURBAN BAYRAM MANZARALARI
»  ERDOĞAN'DAN AŞI KONUSUNDA YİNE KAFA KARIŞTIRDI
»  "KAÇAK DEĞİLİM, ÖZGÜRÜM"
»  BAYKAL'DAN NAMAZ SONRASI DOSTLUK VE SEVGİ MESAJI
»  "BAYRAM DEMEK SEVİNÇ, MUTLULUK, DAYANIŞMA DEMEK^".
»  ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  ERDOĞAN BAHÇELİYE KÜFÜR MÜ ETTİ?
»  ERDOĞAN'A ISLAK İMZA MEKTUBU
»  ABD BAŞBAKAN'I DÖRT GÖZLE BEKLİYOR
»  ERDOĞAN'DAN ULUSA SESLENİŞ
»  TÜRKİYE-AB TROYKASI TOPLANDI
»  BAYKAL'A DOMATES-YUMURTA ATANLARA HAPİS
»  ÖNCE MOLOTOFLA YAKTI SONRA BÖYLE SEYRETTİ
»  "SİZİ CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"
»  2 ALBAY VE 1 YARBAY İÇİN TUTUKLAMA KARARI
»  DTP'DEN, CHP'VE MHP'YE BAYRAM TAVRI!
»  HANGİ PARTİ, KİMİNLE NE ZAMAN BAYRAMLAŞACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.