Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.393,270
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GİZLİ KAMERA YAYININA YASAK!
GİZLİ KAMERA YAYININA YASAK!
 
RTÜK yeni yönetmelikle gizli kamera kayıtlarının yayınlanmasının önüne geçecek. İlaç ve tıbbi malzeme tele alışverişine de yasak gelirken izdivaç programları ve çocukların oynadığı reklamlar sınırlandırılacak.
 
7.8.2011 - 10:26

RTÜK yeni yönetmelikle gizli kamera kayıtlarının yayınlanmasının önüne geçecek. İlaç ve tıbbi malzeme tele alışverişine de yasak gelirken izdivaç programları ve çocukların oynadığı reklamlar sınırlandırılacak.

Nevin Bilgin

Radyo ve televizyon yayınlarına yeni ilkeler geliyor. RTÜK tarafından hazırlanan ve son şekli verildikten sonra uygulamaya girecek olan Radyo Televizyon Yayın Hizmetleri Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik Taslağı’na göre gizli kamera görüntülerinin yayınlanmasından reklamlara, evlilik programlarına, çocuk reklamlarına kadar pek çok konuda yasaklar getirilecek. RTÜK’ün üzerinde tartışmayı devam ettirdiği taslağın getirdiği yenilikler şöyle:

‘Kapsam dışı kalsın’ itirazları

Çocuklara yönelik ürünlerin reklamı dışındaki reklamlarda çocukların kullanılması yasaklanacak. Bu hükme Turkcell gibi çocukları reklamlarında kullanan özel sektör temsilcileri itirazda bulunuyor. Toplumu “aşırı tüketime yönlendiren” reklamlara çeki düzen verilecek, bu tür reklamlar yapılamayacak. Ancak Sütçüler Birliği, sütün aşırı tüketiminin yararlı olduğunu öne sürerek, süt gibi ürünlerin kapsam dışında olmasını istiyor.

Güvenlik kamerası da dahil

Güvenlik kamerası görüntüleri de dahil olmak üzere gizli kamerayla çekilmiş görüntüler kişinin onayı olsa bile yayınlanamayacak. Ancak bu konuda da tartışma var. Hırsızlık olayları gibi güvenlik kamera görüntüleri kullanarak kamuoyu yararının gözetildiği durumların kapsam dışı kalması isteniyor. Taslağa göre ilaç ve tıbbi malzemeler için tele alışverişe izin verilmeyecek. Silahın ticari iletişimine de RTÜK tarafından izin yok.

Fal ve medyum yayını bitiyor

Yine radyo ve televizyon aracılığıyla falcı, medyum, astrolog gibi yayınlara izin verilmeyecek. Eş ve arkadaş bulma hizmetlerinin ticari iletişimine de izin çıkmadı. Tele alışverişi özel telefon numaraları verilmek suretiyle yapılan sohbet, arkadaş bulma ve reklamlar 24.00 ile 05.00 saatleri dışında yayınlanamayacak. Bilgi yazılarının büyüklüğü 8 punto olacak ve ekranda 10 saniye kalacak.

Gol sırasında reklama son

Reklam kuşaklarının başında veya sonunda ekrana gelen program tanıtımlarına süre sınırlaması getirilecek. Ayrıca spor karşılaşmalarında taraftarları bıktıran alt yazı ve logo reklamlarının sporcuların ve yayınlanan müsabakanın görüntülerini kapatacak şekilde yerleştirilmesi önlenecek. Farklı dil ve lehçelerde yayın yapmak için RTÜK’ten onay almak zorunlu olacak. Yeni taslakla ilgili konuşan RTÜK  Başkanı Davut Dursun, 6112 Sayılı Yasa ile düzenlenen yayınlara ilişkin hususların, söz konusu yönetmelik kapsamında detaylandırılacağını belirterek, “Bu bağlamda özellikle ticari iletişime (reklam) ilişkin önemli düzenlemeler getirilecek. Başta ürün yerleştirme olmak üzere televizyonlardaki yanlış reklam uygulamaları sona erecek’’ dedi. Dursun, reklam yayınlarıyla ilgili şikayetlerin yönetmeliğin yayımından sonra azalacağına vurgu yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BALIKESİR'DE GAZETEYE BASKIN, 10 GÖZALTI

CÜBBELİ'DEN GÜLDÜREN ORUÇ FETVASI!

HİLMİ BENGİ A. A'YA ALKIŞLARLA VEDA ETTİ
»  TARAF YAZARINDAN BİR KEHANET DAHA!
»  VATAN GAZETESİ'NDE SÜRPRİZ GELİŞME
»  ANADOLU AJANSI'NDA ŞOK AYRILIK
»  NTV'DEN BOŞLUK DOLDURMA ÇABASI
»  UĞUR ASLAN'A DENİZ FENERİ GÖZALTISI
»  BBC ÇALIŞANLARI GREVDE!
»  GAZETECİ SAPIĞINI GÖZALTINA ALINDI
»   “GAZETECİYE MESLEKTEN MEN”E TEPKİ
»  ADALET İSTİYORUM!
»  ŞOK, ÖNKİBAR, YENİÇAĞ'DAN AYRILDI
»  CAN DÜNDAR, NTV EKRANLARINA VEDA ETTİ!
»  MESLEKTEN MEN EDİLEN GAZETECİYE DESTEK
»  BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU DEVLET
»  FERAİ TINÇ HÜRRİYET İLE YOLLARINI AYIRDI
»  FEHMİ KORU, ZAMAN İLE YOLLARINI AYIRDI
»  GAZETECİYE 375 GÜN MESLEKTEN MEN CEZASI
»  HABERE GİDEN GAZETECİLER HABER OLDU!
»  SPİKERİ ÇILDIRTAN İZLEYİCİ MAİLİ!
»  FEHMİ KORU FENER'LİLERİ ÇOK KIZDIRACAK
»  BASIN BAYRAMINDA HAPİSTEN GAZETE!
»  CÜBBELİ YİNE KIRDI GEÇİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.