Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6259
EURO
43,6284
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.155,360
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HARCADIĞI PARALARIN KAYNAĞINI AÇIKLAYAMIYOR
HARCADIĞI PARALARIN KAYNAĞINI AÇIKLAYAMIYOR
 
Miktarı belli olmayan harcadığı paraların nereden geldiğini açıklayamayan Sarıgül CHP'yi niye bu kadar çok istiyor. Önce para kaynaklarını açıkla.
 
7.9.2007 - 11:55

CHP'yi tamamen işlevsiz hale getirmek  ve AKP'nin karşısında etkili bir muhalefet kalmasını istemeyen ve kendi İlerini yürütmek için AKP'ye yakın olan iş çevrelerinin ve Bazı yurtdışı kuruluşların finanse ettiği söylenen Mustafa Sarıgül yeniden siyasi arenaya sürüldü.

 CUMHURİYET Halk Partisi’nde (CHP) 9 Eylül gerilimi büyüyor. Parti yönetimi, Cumhuriyet’e yönelik saldırılara karşı tüm örgütlerini kuruluş yıldönümünde Anıtkabir’de toplamaya hazırlanırken, Mustafa Sarıgül öncülüğündeki binlece YTL harcanan ancak paraların geldiği kaynaklar bir türlü açıklanmayan muhaliflerin de Genel Merkez önünde gösteri yapacak olması tansiyonu yükseltti. CHP’nin 84. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı tarihi günde, Türkiye’yi hedef alan çeşitli çevrelere mesaj vermek yerine, muhaliflerin bu anlamlı tarihi kullanarak gösterilere yönelmesi tepkileri beraberinde getirdi. CHP’liler, “Ülke hassasiyetlerini vurgulayacağımız 9 Eylül gibi anlamlı bir günü, birilerinin şahsi hedefleri için sulandırmaya çalışması elbette not olarak düşülecek ve gereken cevap verilecektir” dediler.

Yine soruyoruz buradan Sarıgül, bu kadar harcamanın finansmanını kendi cebinden mi yapıyor. kendi Cebinden yapıyorsa ne kadar para harcadı bugüne kadar. Niye harcadı. 

kendisi harcamayıp başka yerlerden bulduysa o başka yerlerin nelereler olduğunu açıklamalı. Açık ve şeffaf olarak CHP Genel başkanlığına talip olmalı aksi halde bugün ona fins sağlayanlar yarın bunun bedelinin ödenmesini istediklerini bu bedeli nereden ödeyecek ve nasıl ödeyecek.

Eğer başkanı bulunduğu belediye'nin gelirlerini bu yola döküyorsa ŞİŞli halkının bunun hesebını sormalı içişleri soruşturma başlatmalıdır. Sarıgül'ün ekibi olduğunu söyleyenler kimlerdir ve ne iş yapmaktadırlar. Bunlara ödeme yapılmaktamıdır.Yoksa sağdan soldan toplanan insanlarmıdır.

Evet Mustafa Sarıgül'ün ortaya çıkıp  "ben CHP'nin genel başkanı olmayacağım demesi "yetmiyor önceden bunların hesabını vermesi gerekiyor. bu hesapları vermeden oraya çıkmak ise partiyi partilikten çıkartıp derneğe döndürmekten başka bir işe yaramayacaktır.  Görünen o ki esas amaçta budur. Tıpkı Mesut Yılmaz'ın ANAP'ı çöplüğe gönderdiği gibi yapılmak istenmektedir. Bunun içinde Sarıgül seçilmiş ve bu işe memur edilmiştir.

CHP’de muhalif hareket, özellikle 22 Temmuz seçimlerinin ardından yeniden ortaya çıkmıştı. CHP yönetiminin “Yola devam” diyerek bu kritik süreçte etkin görev yapma kararına karşı muhalefet de Baykal ve ekibine tavrını koymuştu. Sarıgül’ün çağrısıyla seçim ertesinde CHP Genel Merkezi önünde gösteri yapma isteği ise fiyaskoyla sonuçlanmıştı. Sadece 100 kişilik grup bu gösteriye katılmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde bu tutum tepki doğurmuştu. Ancak Sarıgül ve ekibi, bu kez çok kritik bir tarihte 999 hareketini başlattı. Hedef, 9. ayın 9’unda saat 9’da CHP Genel Merkezi önünde olunmasıydı.

Oysa CHP Yönetimi, partinin 84. kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de içerideki muhalefetle uğraşmaktan ziyade, bu anlamlı tarihte Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına topyekün mesaj vermeyi hedefliyordu. Hatta bunun için bir genelge gönderilerek, tüm teşkilatlar 9 Eylül’de Anıtkabir’e çağrıldı. Hedef gövde gösterisiydi.

CHP’liler böylesi önemli bir girişimin arifesinde Sarıgül’ün aldığı kararın, etkinliği gölgeleyeceğini savundu. Sarıgül’ü şahsi hedefleri için mücadele etmekle ve bazı çevrelerin ekmeğine yağ sürmekle suçlayan bazı CHP’liler, “Ülkedeki hassasiyetleri görmüyor mu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Sarıgül ise 9 Eylül’deki eyleme 10 bin kişi toplamak için çalışıyor. Teşkilat ve delegelerin büyük çoğunluğunun ise Baykal’a güvenlerini bildirdikleri ve 9 Eylül’de Anıtkabir’e gidecekleri öğrenildi.

Sarıgül’ün hedefi

Öte yandan, Sarıgül, dün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında “Başarılı olacağınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Başarılı olacağıma inanıyorum. Asla ve asla genel başkan olmayacağım. Benim genel başkanlıkla kaybedecek vaktim yok. Sosyal demokrasi ve ulusal birlik yeni bir başbakan adayı arıyor. Partimi başbakanlığa ve iktidara taşımadığım gün, o gün görevimi daha iyi bir arkadaşıma bırakırım. Ben sadece Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığına aday değilim. Türkiye’yi, Türk cumhuriyetlerinde, Kafkaslarda, Orta Doğu’da, Avrupa’da lider yapacak bir ülke yaratacağım.”
diyerekte havasını atıp yandaşlarına gaz verdi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL, HANİ HERKESİ KUCAKLAYACAKTI.

MİT VETOLU GENEL SEKRETER MİT'E CEVAP VERDİ

TÜRKİYE'DE İLK SU ALTI BASIN TOPLANTISI
»  MAHKEME MAKTUM'DAN YANA ÇIKTI
»  PAVAROTTİ 600 MİLYON DOLAR SERVET BIRAKTI
»  MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE'NİN ESKİ EŞİNİN ''NAFAKA KORKUSU
»  HAMİLİ KART'TA KURŞUN İZLERİ
»  EŞİNİN DAYAK MERAKI BAŞINA DERT OLDU
»  KAMER GENÇ'İN YENİ HEDEFİ
»  MİLLETVEKİLLERİ ŞOFÖR İSTİYOR
»  DTP'Lİ BELEDİYE ASKERE SU VERMEDİ
»  HER SÖZÜ GERGİNLİK, HER KONUŞMASINA SORUŞTURMA!
»  ÖZGEÇMİŞ HABERLERİ GÜL'Ü ÜZDÜ
»  ERDOĞAN, KİMİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNE KONUK OLDU?
»  SİİRT'TE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ
»  TRABZON CEZAEVİ'NDE SKANDAL
»  UÇAKLAR TÜRKİYE'DEN KALKMADI!
»  İŞTE YENİ HIZLI TREN!
»  GÜL YÖK İÇİN İLK ATAMASINI YAPTI!
»  GÖZALTINDA ÖLÜM, ŞAHİN'İN TAKİBİNDE
»  SAVAŞ UÇAĞININ YAKIT TANKI KÖYE DÜŞTÜ
»  DTP, ÖCALAN'A AF İSTEDİ
»  KAFASINA GİREN KURŞUNU YUTTU
»  ŞAHİN ÜLKÜCÜLERDEN AĞIR BAHÇELİ YAZISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.