Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3797
EURO
45,6542
IMKB
9.350,000
ALTIN
4.286,280
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HEDEFTEKİ ADAM İDDİALARI YANITLADI
HEDEFTEKİ ADAM İDDİALARI YANITLADI
 
Bodrum eski Müze Müdürü Oğuz Alpözen, iddiaları yanıtladı:"çok önemli eserleri ve altınları kamunun bilemeyeceği gizli odalarda ve çok güvenli kasalarda saklıyoruz".
 
17.6.2006 - 00:40

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde çok sayıda eserin imitasyon olduğu, gerçeklerinin ise müze dışına çıkarıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, suçlamaların hedefi olan eski Müze Müdürü Oğuz Alpözen, iddiaları yanıtladı.

Alpözen, Bodrum Müzesi'nde başta Karyalı Prenses'in altın takıları ve değerli eşyaları, Uluburun Batağı'ndan çıkarılan altın kupa ve takılar, Mısır Kraliçesi Nefertiti'nin altın mührü ve resminin aralarında bulunduğu değerli eserlerin, dünyanın en zengin ve paha biçilmez eserleri olduğunu belirtti. Alpözen, “Müzede bir zamanlar 33 bekçi varken 4- 5 yıl önce bekçi sayısını tasarruf tedbirlerini gerekçe gösterip üçe indirmişlerdi. Tam o sırada Bodrum Müzesi tarihinde ilk kez soyularak değeri 3 bin YTL olan 16 Bizans sikkesi çalınmıştı. İlk kez onları imitasyon yapmayarak sergilemiştik. Çünkü bazı eserlerin imitasyonu orijinalinden pahalı oluyordu. Ancak çok önemli eserleri ve altınları kamunun bilemeyeceği gizli odalarda ve çok güvenli kasalarda saklıyoruz. Bu oda ve kasalara en az dörder kişi girerek sayım yapabiliyor. Müze Müdürü veya başbakanın dahi tek başına buralara girmesi mümkün değil” dedi.

Almanya'daki bir sergiye dahi imitasyon eserleri gönderdiklerini belirten Alpözen, “Bu eserler Türkiye'nin ve dünyanın en pahalı ve değerli eserleri. Bunları korumak için sadece bakanlıkta üst düzey bürokratların bilgisi ve izni ile imitasyonlarını yapıp sergiliyoruz. Bunların imitasyon olduğunu bekçiler ve kaledeki memurlar bile bilmez. Sahici sanır. Daha iyi korunabilmesi için bu konuya daha fazla açıklık getirmek, soygunculara yol göstermek istemiyorum. Tüm eserler müzede yerli yerinde duruyor, bundan herkes emin olabilir” diye konuştu.

Bodrum Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız da yaklaşık bir hafta önce bakanlığın talimatı ile sayıma başladıklarını, altın, mücevherat gibi önemli eserlerde  eksiklik olmadığını belirtti. Yıldız, “Müzenin değerli eserlerinin sayımı şu anda altı kişilik bir uzman ekip tarafından çok iyi incelenerek sürüyor ve şu ana kadar herhangi bir eksikliğe rastlamadık. Ancak sayım bitmedi” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ESKİ BODRUM MÜZE MÜDÜRÜ ALPÖZEN'E TUZAK KURULUYOR

TOKAPI SARAYI İLBER ORTAYLI'YI İSYAN ETTİRDİ

BAKİRE ÇIKTI, NAMUS KURTULDU
»  KADİR İNANIR'A USTA OYUNCU ÖDÜLÜ
»  TÜRKÇE DÜNYA DİLİ OLMA YOLUNDA
»  BİR MÜZE SOYGUNU DAHA!
»  ATİLLA KOÇ, "BİR MÜZEDE DAHA SAHTEKARLIK VAR"DEDİ
»  NİNELER KUZU YARIŞMASINDA
»  ŞENER ŞEN, NAZIM HİKMET'İ ANMA TÖRENİNDE
»  KARUN HAZİNESİNİ SOYMADIK KALMAMIŞ
»  ANA TANRIÇA KİBELE SİDE'DE BULUNDU
»  İSLAM DÜNYASI İÇİN EL ELE!
»  TÜRK TİYATROSUNUN ACI KAYBI
»  ADNAN HOCA'DAN FOSİL SERGİSİ!
»  DAVİNCİ'NİN ŞİFRESİ'NİN HAFTALIK HASILATI 254 MİLYON DOLAR
»  ÜNLÜ ŞAİR STANLEY KUNİTZ ÖLDÜ
»  ORHAN PAMUK:"ÖZGÜR BİR SANATÇI OLMAK İSTİYORUM"
»  BUYRUN KADIKÖY KISA FİLM FESTİVALİNE
»  İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI DÜŞ OYUNCAKLARI İLE FESTİVAL'DE
»  PİCASSO'NUN SEVGİLİSİNE 95 MİLYON DOLAR
»  METAL FIRTINA SİNEMA FİLMİ OLUYOR
»  TÜRK SİNEMASININ ACI KAYBI, ATIF YILMAZ YAŞAMINI YİTİRDİ
»  BAŞKENT'TE ROCK FESTİVALİ
»  İSTANBUL'DA HALK OYUNLARI YARIŞMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.