Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Saray'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Erdoğan, toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, kamu çalışanlarının Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını söyledi.
ERDOĞAN'DAN KABİNE SONRASI AÇIKLAMALAR
Kabine Toplantısı sonrasında Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"Şiddetli yağışların ve fırtınanın da etkisiyle meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum.
Tarım ve İçişleri Bakanlarımız, sahadaki birimlerimizle durumu yakından takip etmekte, hasar tespit çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler.
Değerli vatandaşlarım, dünyanın ve bölgemizin çatışmaların, siyasi ve ekonomik çalkantıların, sosyal gerilimlerin girdabında sağa sola savrulduğu bir dönemde Türkiye, rotasından ayrılmadan emin adımlarla hedeflerine doğru ilerliyor. Yaşadığımız her hadise, Türkiye’nin dayanıklılığını ortaya koydu. Bölgemizdeki her kriz, Türkiye’nin son 23 yılda kat ettiği büyük mesafeyi ispat ederken, ülkemizin istikrar adası konumunu daha da perçinliyor."
İYİ Partili Kavuncu'dan iktidara 'ikramiye' tepkisi: 5 kilo kıyma bile alınmaz İYİ Partili Kavuncu'dan iktidara 'ikramiye' tepkisi: 5 kilo kıyma bile alınmaz
"TÜRKİYE BÖLGESİNİN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ"
"Bugün yol ve yön arayışının hızlandığı günümüzde, bölgesinin en güçlü, en istikrarlı ülkesi olarak göz doldurmakta, adından söz ettirmektedir. Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim ki bugün artık her alanda kendi ayakları üstünde duran bir Türkiye vardır. Bu istikrarın sağladığı avantajlar sayesinde Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı kara kara düşündüren savaşın yıkıcı etkilerini birçok alanda en düşük seviyede tutmayı başarabiliyoruz.
Geçen hafta açıklanan küresel veriler, Türkiye ekonomisinin küresel krizleri yönetme kapasitesini bir kez daha teyit ve tescil etmiştir. Aziz vatandaşlarım, bölgemizdeki savaşa rağmen ihracatımız nisan ayında güçlü bir performans sergiledi. Nisan ayında ihracatımız yıllık yüzde 22,3 artışla 25,4 milyar dolara ulaştı. Ocak-Nisan dönemi ihracatımız ise 88 milyar 630 milyon doları buldu.