Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7020
EURO
43,5657
IMKB
9.651,000
ALTIN
3.952,470
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÖRFEZDE HAYDUT TEKNESİNE HAREKAT
KÖRFEZDE HAYDUT TEKNESİNE HAREKAT
 
Somali’de korsanların rehin aldığı Türk gemisi Horizon-1’i kurtarmak için bölgede bulunan Türk firkateynlerinin operasyon yapmadan beklemesi eleştirilere neden olurken, Genelkurmay Başkanlığı’ndan “beş korsanın bulunduğu bir tekneye operasyon düzenlendiği” açıklaması geldi.
 
25.7.2009 - 08:15

8 TEMMUZ’da Somali açıklarında seyrederken korsan baskınına uğrayan Horizon-1 gemisine TCG Gediz ve Gaziantep firkateynleri müdahale etmiş, ancak gemiye operasyon düzenlemeden yakından izlemekle yetinmişlerdi. Gemiye bir süre refakat eden firkateynler, daha sonra Horizon-1’i korsanlarla baş başa bırakarak tekrar görev yerlerine dönmüşlerdi. Firkateynlerin kurtarma operasyonu düzenlemek yerine geri çekilmesine yönelik eleştiriler üzerine Genelkurmay Başkanlığı da dün bir açıklama yaparak, operasyon düzenlenmemesinin nedenini, siyasi iradenin izin vermemesine bağlamıştı.
Bu gelişmelerin ardından dün sürpriz bir şekilde medya mensuplarıyla görüşen İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, “Aden Körfezi’nde korsanlık faaliyeti yapacağı tespit edilen bir haydut teknesine harekât düzenlendiğini” açıkladı. Tekneye yapılan müdahalenin görüntülerini dağıtan Gürak operasyonla ilgili olarak “Aden Körfezi’nde NATO komutasında görev icra eden TCG Gediz Firkateyni’ne korsanlık faaliyeti icra edeceği tespit edilen skiff bota mani olunması talebi üzerine dün harekât icra edilmiş ve skiff bot zapt edilmiş ve içinde bulunan beş deniz haydudu etkisiz hale getirilmiştir. Bu harekâta TCG Gaziantep Firkateyni’nin helikopteri de destek sağlamıştır. Beş korsan sağ olarak yakalanmıştır” açıklamasında bulundu.

Kararı NATO verecek

KORSAN teknesinin muhtemel saldırısına karşı korunma isteminin hangi gemiden geldiği belirtilmedi. Operasyon sırasında silahlarını denize atarak suç kanıtlarını yok eden korsanlarla ilgili kararı NATO verecek. Ayrıca Genelkurmay bu açıklamayla, TCG Gediz ve Gaziantep firkateynlerinin korsanlara müdahale için hazır durumda olduğunu göstermiş oldu.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜZMEZ'DEN TUHAF AÇIKLAMA!

BU KEZ DE "CUNTA" DAVASI MI GELİYOR?

PETROL KOKAN APO HİDAYETİ
»  SAT KOMANDOLARIMIZ 5 SOMALİ'Lİ KORSANI BÖYLE YAKALADI
»  BOZKURT TİLKİ Mİ OLDU,SIRTLAN MI?
»  KANADOĞLU'DAN AKP'YE KAPATMA UYARISI
»  IRAK'I KIZDIRAN TOPLANTI
»  HSYK'DAN AKP'YE SERT YANIT
»  HSYK'DAN BUGÜN DE SONUÇ ÇIKMADI!
»  MALİYE BAKANI ŞİMŞEK EŞİNDEN BOŞANDI!
»  SOMALİ'DE KURTARMA OPERASYONU
»  ERDOĞAN'DAN MİLLETVEKİLLERİNE KÜRT AÇILIMI UYARISI
»  GÖZLERİ VE AĞZI OLAN DOMATES!
»  MHP'Lİ VEKİL'DEN KORSAN TAKSİLERİ ÖNLEM İÇİN TEKLİF
»  TSK'DA İLAHİYATÇI SUBAY DÖNEMİ
»  KANADOĞLU'NDAN MUHALİFLERE KATSAYI TAKTİĞİ
»  AKP'DE MECLİS BAŞKANLIĞI OYLAMASI!
»  HEDEFTEKİ ADAM KONUŞTU
»  FLAŞ... 14 İL'DE HİZB-UT TAHRİR OPERASYONU
»  ADANA'DA 4,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
»  AKP'Lİ VEKİLİN ŞİRKETİ UÇTU!
»  ÖCALAN'IN AÇILIM ŞARTLARI DUDAK UÇUKLATTI!
»  TEĞMEN, NEDEN GENERALİ VURMAK İSTER?
»  AMERİKAN KARŞITLIĞINDA TÜRKİYE LİDER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.