Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KİRACILAR DİKKAT..!
KİRACILAR DİKKAT..!
 
Konutlarda her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenler ile işyerini kiraya verenler ve kiracılar, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini 1 Kasım’dan itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’ne (PTT) yapacak.
 
30.7.2008 - 03:05
Maliye Bakanlığı’nın, “Gelir Vergisi Genel Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, banka veya PTT aracı kılınmak üzere para yatırma, havale, çek veya kredi kartı gibi araçlar kullanılmak suretiyle yapılan tahsilat ve ödemeler karşılığında dekont veya hesap bildirim cetvelleri düzenlendiğinden bu belgeler tevsik edici belge kabul edilecek. Bankaların internet şubeleri üzerinden yapılan ödeme ve tahsilatlar da aynı kapsamda tutulacak.

Mükelleflerce, her bir konut için aylık tutarı 500 YTL’nin altındaki konut kira geliri ile mahkeme ve icra yoluyla yapılan konut ve işyeri kira gelirine ilişkin tahsilatlar, getirilen zorunluluk kapsamında olmayacak.

Kiralarla ilgili zorunluluklara uymayan birinci sınıf tüccar ile serbest meslek erbabına bin 490 YTL, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 680 YTL, belirtilenlerin dışında kalanlar hakkında 320 YTL’den az olmamak üzere her bir işlem için, işleme konu tutarın yüzde 5’i oranında ceza uygulanacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI, İŞTE SONUÇLAR

SIFIR OTOMOBİLDE BAŞDÖNDÜRÜCÜ KAMPANYALAR

İNSANLARA VE HAYATA KÜSEN KÖPEKLERE TEDAVİ
»  SEDAT PEKER CEZAEVİ'NDE BODY ÇALIŞIYOR
»  HORMA KANYONUNDA KAYBOLAN 9 KİŞİYE ULAŞILDI
»  1 AĞUSTOS'TA GÜNEŞ TUTULACAK
»  BU GÖLÜ ÖLDÜRMEYİ BAŞARDILAR
»  70 DERECELİK KAPLICA SUYUNADA HAŞLANIP ÖLDÜ
»  CENAZE'DE BAKANLAR DA AĞLADI
»  KEY PARASI BEKLERKEN CANINDAN OLUYORDU
»  PATLAMA'DA YÜREK BURKAN HİKAYE
»  CEM UZAN'I DA ZAMAN AŞIMI KURTARDI
»  YAKITTA YÜZDE 30 TASARRUF İMKANI
»  BAYKAL'DAN TERÖRE KARŞI SESSİZ YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI
»  EMRE'NİN HOCASI DA PATLAMADA ÖLDÜ
»  KEY'DEÖDEME GÜNÜ
»  EN ACI LİSTE
»  DEVLET HASTANESİ KARANTİNAYA ALINDI
»  9 İŞ ADAMI HORMA KANYON'UNDA KAYBOLDU
»  UNAKITAN'IN CEVAP VEREMEDİĞİ O SORUYU SORDU?
»  İŞSİZLERE MÜJDE : İŞTE İŞ GARANTİLİ KURS
»  AKP'LİDEN FELAKETE VİZE
»  ERZURUM VALİSİ'NE SİCİL BOZMA SORUŞTURMASI
»  YAKIT HESABI YAPAMAYAN PİLOTLAR TARLAYA İNİNCE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.