Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'na Sürpriz Ziyaret
Kılıçdaroğlu na Sürpriz Ziyaret
 
CHP'li Seyit Torun, 11 büyükşehir belediye başkanının Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinin “Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek” ziyareti olup olmadığı sorusunu yanıtladı, Altılı Masa’yı işaret etti.
 
25.1.2023 - 12:33

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmayan CHP’li belediyelerin projelerine ilişkin CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı.

CHP’li belediyelerin hizmetlerini anlatan CHP’li Torun, “Biz bu hizmetleri yaparken iktidar ne yapıyor? Kamu kurumu olan belediyelerim hizmet etmesini nasıl engellerim diye uğraşıyorlar. Belediyelerin yetkilerini torba yasalarla ellerinden almaya çalışıyorlar, belediyeler arasında partizanlık yapıyorlar. Hukuksuz soruşturmalarla, davalarla belediye başkanlarımızı sindirmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanlığı’nda birim kurmuşlar, suç bulun, bulamazsanız uydurun diyorlar. Belediyelerimize uygulanan politik bir terördür” ifadelerini kullandı.


Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Kılıçdaroğlu ile gün içerisindeki görüşmesinin cumhurbaşkanlığı adaylığına destek için olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Torun, Altılı Masa’yı işaret etti.

"13 BÜYÜK PROJE TEK İMZA BEKLİYOR"
Adana’da hafif raylı sistem, İzmir’de Buca-Narlıdere -Çiğli raylı sitem gibi büyük projelere iktidarın kredilere onay vermemesi nedeniyle başlayamadıklarını ve iktidarın toplumu cezalandırdığını belirten Torun, “Belediyelerimize karşı tarihte görülmemiş bir partizanlık yaşıyoruz. Belediyelerimiz tüm hizmetleri kendi öz kaynaklarıyla hayata getiriyorlar. Devlet desteği yok kamu bankaları kredi vermiyor. Dört büyük şehir belediyemizin 13 büyük projesi iktidardan tek bir imza bekliyor. Belediyelerimizin 37 milyar liralık kredi anlaşmaları iktidardan onay alamıyor. Lütuf beklemiyoruz. Bir imza atmadıkları için projelere başlayamıyoruz. biz hazineden para istemiyoruz” diye konuştu.

"Derin yoksulluk olduğunu bu nedenle 70 bin ilk ve ortaöğretim 35 bin de üniversite öğrencisine yemek desteğinde bulunduklarını" belirten Torun, "105 bin öğrencimizi faydalandırıyoruz. İnşallah bu sayıyı kısa sürede daha da artıracağız. İktidar okul öncesi beslenme dağıtılacağını açıkladı. Her desteği destekleriz. Ama iktidarın sadece okul öncesi proje başlatması yeterli değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçim yapacağını açıkladığını hatırlatan Torun, “Yeter Söz Milletindir” sloganını hatırlatarak, “Bu ülkede yeter denecek bir şey varsa o da siyasi iktidardır. Erdoğan’ın bu sloganı daha yüksek söylemesini istiyoruz. Partizanlığa, ayrımcılığa yeter” diye konuştu.

"ADAY ALTILI MASA’NIN GÜNDEMİNDE"
CHP’li Torun açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanın bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini hatırlatarak bu görüşmenin kapsamı sorulan Torun, “Büyükşehir belediye başkanlarımız genel başkanlarımızı zaman zaman ziyaret ederler. Fikir alışverişinde bulunurlar” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Kararımız Net, Adayımız Kılıçdaroğlu"

Akşener’den Erdoğan’a Sinan Ateş Tepkisi

Benzin'den Sonra Motorine Zam Yoılda
»  Seval Türkeş'ten MHP İddiası
»  Özgür Demirtaş’tan Kritik Uyarılar
»  Mecliste Başörtüsü Mesaisi
»  Hollanda'ya Kur'an Notası
»  Akşener'den Hürriyet Yazarına Yalanlama
»  Bahçeli'den Çok Sert Aday Olamaz Tepkisi
»  İstanbul Merkezli 3 İlde FETÖ Operasyonu
»  Ruslardan 'Orurma İzni' İddiası
»  Benzinde Zam Beklentisi
»  ABD Eleştirdi Ama Kınamadı!
»  "6’lı Masa İki Liste İle Seçime Girecek"
»  Kaftancoğlu'ndan O Sözlere Açıklama
»  Erdoğan'dan İsveç'e NATO Resti
»  Flaş... Erdoğan Seçim Tarihini Açıkladı
»  25 Dönem Vekillerin EYT Kulisi
»  Akşener:Diyarbakır'dan Vekil Çıkaracağız
»  ''10 Mart'ta Yetkimizi Kullanacağız''
»  Kılıçdaroğlu En Kuvvetli Adaylardan Biri
»  Altılı Masada Hedef 400 Milletvekili
»  ''Asla Kemal Beyin Önüne Geçmem''
»  "Kılıçdaroğlu'ndan İddialı Sözler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.