Koç, “ Naylon fatura olayında kendi kendini yargılayan bir bakan görüntüsü ortaya çıkıyor. Bunlar gensorulara konu oluyor. Hakkında kitaplar yazılıyor. Kitap yazarı Nedim Şener için dava açtınız mı? Sayın Bakan cesaret edemedi dava açmaya” dedi. Koç, şunları söyledi:
“Bazı sorularım olacak? Bir kaza oluyor. Bir tarafta Maliye Bakanın hanımı çıkıyor. Diğer tarafta da Başbakan’ın şoförü. Gümrükte el konulan araçların Maliye Bakanının eşinin altında ne işi var? Bakan olduğunuz da Bandırma Manyas ve çevresinde ne kadar araziniz vardı? Şimdi ne kadar arazinin var? Yumurta tesisleri gündemde. Bunun arıtma tesisi var mı? Olmadığı için bir ceza kesildi mi? Bu cezayı ödediniz mi? Sayın Maliye Bakanı şahsi işleri için devlete zaman ayıramıyor. Sayın Başbakan’a lütfen iletin. Avea- Türk Telekom sözleşmesinde devletin 80 trilyon lira alınmadı. Belki bunu yalanlayacaksınız. Malümunuz Ömer Bin Abdullah, Ofer ile görüşmek için birkaç kez İsrail’e gitti mi? AK içinde de 3,5 yıl içinde sağduyulu çok sayıda arkadaşımız var. Belirli ekonomik tercihlerle Sayın Başbakan merdiven ile çok hızlı iniyor. Maliye Bakanı da bu inişi hızlandırıyor”
Koç, Fransa’da bir Maliye Bakanı kirada oturduğu ev gelirinden yüksek çıktığı için istifa ettiğini hatırlatarak, “ Bir Menderes öyküsü anlatmak istiyorum. Başbakan Menderes oğluna soruyor. Ne yapmayı düşünüyorsun? Ticaret… Sermayeyi nereden bulacaksın. Bir iş adamı ile ortak olacağım. Menderes tarihi cevabını veriyor. ‘Sana iş teklif edenler aynı zamanda bana para teklif ediyorlar” yanıtını vermiş” dedi.
KILIÇDAROĞLU: AK MI, KARA MI OLDUĞUNUZA OYLAMA BELİRLEYECEK
Grup adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Unakıtan’ın orman arazilerini zimmetine geçiren, naylon faturadan yargılanan bir bakan olduğunu belirterek, “Maliye Bakanlığı, Malı ye bakanlığı oldu. Nereye gittiyse Ofer’in uçağıyla gitti. Çıksın açıklamadım desin. Roma’ya, Hong-Kong’a Ofer’in uçağıyla mı gittiniz?”dedi. İzmir Körfezi İhalesiyle ilgili bakanın gizli yazısının belgesini gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu belge Maliye Bakanlığı’nın hangi arşivine kaldırıldı. Hani belgesi diyordunuz. İşte belgesi. Bu tür ilişkiler içine nasıl girildi. Açıklasın Sayın Bakan” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Hazine’nin parasını peşkeş çeken birisi Maliye Bakanlığı’nda oturabilir mi? Bakan bürokratlarını soruşturma izni vermiyor. Danıştay 1. Dairesi soruşturma açılmasını istiyor, bakanın onayını kaldırıyor. Petrol Ofisi’nde de aynı işler yapıldı diyor. Petrol Ofisi’nde ÖYK kararı var. Herkesi kör, sağır sanıyorsunuz. Siz ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz. Siz konuştuktan sonra bizim söz hakkımız olmuyor, halkı kandırıyorsunuz. Global Menkul Değerlere ne kadar komisyon ödediniz açıklayınız”
Kılıçdaroğlu, mısır ithalatı konusuna da değinerek, “Benim oğlum kontenjandan yararlanmadı desin. Belgesini alnına dayayacağım. Nasıl oluyor da, tarife kontenjanı birilerine çıkar sağlıyorsunuz. Fakir, gurabanın hakkını böyle mi koruyacaksınız. 3 yılda gelinen noktaya gelin bakın, kötü bürokrat, kötü siyasetçi, kötü işadamı aynı bataklıkta yüzüyor. Parlemento saygınlık kazanmak istiyorsa buna izin vermemeli. Ak mı, kara mı olduğunuza bu parlemento karar verecek” dedi.
ANAP’LI SARIBAŞ: “GENSORU HÜKÜMET İÇİN ŞANS”
ANAVATAN Partisi adına söz alan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, CHP tarafından verilen gensoru önergesinin hükümet için bir şans olduğunu belirterek, “ Yanlış işler içerisinde olduğunu vallahi de billahi de biliyorsunuz. AK Parti olarak buraya geldiniz. Aklama partisi olmayın. Her taşın altında Ofer çıkıyor. Maliye Bakanı buraya geldi yalan söyledi. Sonradan tanıdığını söyledi. Yürekli bir bakan Ofer işini bozdu. Maliye Bakanı Ofer, Mofer oldu dedi” diye konuştu.
Sarıbaş, Ak Parti’nin “değiştireceğim” diye geldiğini, ancak kendisinin değiştiğini, gensorunun reddedilmesiyle Ak Parti’nin adını aklama yolunun açılacağını belirterek, “ Unakıtan yumurtaları artık kırılsın. Vicdanınızın sesini dinleyin. Bakan kamuoyunun vicdanında aklanmayacak” dedi.