Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4401
EURO
34,8514
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.427,720
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'de Bahçeli'ye İlk Rakip!
MHP de Bahçeli ye İlk Rakip!
 
MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu, Ankara'da Türk Aydınlar Vakfı'nın toplantısında adaylığını ilan etti.
 
6.11.2015 - 16:58

1 Kasım seçimlerine hem milletvekili sayısı hem de oy oranı bakımından ağır bir yenilgi alan MHP içinde sessiz bir fırtına yaşanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmelerde, ne kendisinin, ne de parti yönetiminden herhangi birinin görevden ayrılmasının söz konusu olmadığını açıkça ilan etti. Ancak buna rağmen, parti içinde olası potansiyel genel başkan adaylarının isimleri zikredilmeye başlandı. Hatta MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu, Ankara'da Türk Aydınlar Vakfı'nın toplantısında adaylığını ilan etti.

Liderlik yarışı yaşanır mı?

Zeynep Gürcanlı’nın Hürriyet’te yer alan haberine göre, MHP kaynakları, Bahçeli ve MHP Genel Merkezi'nin bu hareketlenmeyi bastırmaya çalışmasına rağmen, özellikle alt kadroda potansiyel genel başkanlar konusunda "saflaşmaların" bile başladığına dikkat çekiyorlar. MHP'li bir kaynak, "Genel Merkez bastırmaya çalışıyor ama, bu seferki rahatsızlık, tabanda, ülkücü hareket içinde hiçbir beklenti içinde olmayan kesimde yaşanıyor. MHP'ye gönül vermiş, ancak bu güne kadar ilçe yönetimine bile talip olmamış bu insanları bastırmak için ne yapacaksınız? Bir daha ilçe başkanı olamayacaksın diye de korkutamazsın ki, zaten öyle bir beklentisi hiç olmamış" dedi.
 

Adı en çok geçen Akşener...
 

MHP tabanında potansiyel genel başkanlık için adı en çok geçen isim Meral Akşener.Ülkücü tabanda, Akşener için "eğer kendisini sağlam hissederse, genel başkanlık yarışına girebilir* deniyor.  Ancak Sinan Ogan'dan da liderlik konusunda hep olumlu bahsediliyor. MHP'nin mevcut genel merkezinin performansını eleştiren muhalif tabanda, "Akşener ve Ogan güçlerini birleştirirlerse, partide genel başkan değişir" kanısı hakim.  Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak'ın da genel başkanlık için ortaya çıkabileceği konuşuluyor, ancak kendisine pek şans verilmiyor ülkücü tabanda.
 

Muhalefetin en büyük sıkıntısı tüzük
 

Mevcut parti yönetiminden memnun olmayan muhaliflerin en büyük sorunu ise parti tüzüğü. Çünkü parti tüzüğü uyarınca, olağanüstü kongre yapılması için delegenin beşte birinin talepte bulunması gerekiyor. MHP'nin 1241delegesi bulunuyor. Bu da, yaklaşık 250 delegenin olağanüstü kongre için başvuruda bulunmasını gerektiriyor. Ancak olağanüstü kongre için bu sayıya ulaşılsa bile, genel başkan değişimi için ikinci bir olağanüstü kongre gerekiyor. Çünkü,MHP'nin mevcut tüzüğünde, her türlü tüzük değişikliğinin bir sonraki kongre için geçerli olduğu hükmü var. Bu durumda da, olağanüstü kongrede genel başkan değişimi için, ikinci olağanüstü kongrenin yapılması gerekiyor. Bu açıdan, muhaliflerin işi MHP'nin 2017'de gerçekleşecek olağan kongresine kadar zor görünüyor.
 

Kaptanoğlu adaylığını resmen açıkladı

Merhum Alpaslan Türkeş'in Genel Sekreter yardımcısı Selim Kaptanoğlu adaylığını resmen açıkladı. Kaptanoğlu, Türk Aydınları Vakfı (TAV) toplantısında adaylığını ilan ederken, aynı toplantıya katılan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan da adaylık sinyali verdi.

TAV 1 Kasım seçimleri ve MHP’nin aldığı sonuçları değerlendirmek için özel bir oturum düzenledi. Vakıf Genel Başkanı İsrafil Çelik, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, ANAP eski milletvekili Beyhan Aslan ve MHP eski milletvekili Şevket Bülent Yahnici gibi ağır topların katıldığı toplantıya isimleri MHP Genel Başkanlığına geçen Sinan Oğan ile Selim Kaptanoğlu da davet edildi.
 

İşgal benzetmesi
 

12 Eylül döneminde Türkeş’i Mevki Hastanesi’nden kaçırma planı yapan doktoru Selim Kaptanoğlu, olağanüstü kurultayda resmen MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu ilan etti. Kaptanoğlu MHP yönetimine de yüklendi. Herkesin müşterek fikrinin MHP’deki “işgalin” sona erdirilmesi olduğunu öne süren Kaptanoğlu şunları söyledi:

“Bu mücadelede kimin aday olduğunun önemi yok. Öncelikli mesele Genel Merkez yönetiminin istifaya zorlanması ve partinin olağanüstü kurultaya götürülmesidir. Şimdiden muhtemel adayların teke indirilmesinin bir faydası yok. Zaten Genel Merkez muhalefeti tek aday etrafında toplamayı hedefliyor. Böylece tek adayın daha kolay yıpratılması amaçlanıyor. Benim fikrim bu süreçte her aday ekibiyle birlikte olanca gücüyle çalışmasıdır. Kurultay öncesi ve sırasında tek aday etrafında birleşilebilir. Ben bir yıl önce aday olarak çıkacağımı söylemiştim. O yüzden Genel Başkanlığa adayım”

2023'de iktidar
 

Aynı toplantıda Sinan Oğan'ın ise Genel Başkan adaylık imasında bulunduğu ve ''Önümüzde 2019’da yapılacak genel seçimler var. MHP’de yaşanacak bir değişimle 4 yıl sonra parti toparlanır. MHP’nin gerçek iktidarı 2023 seçimlerinde olabilir. 8 yıllık bir maraton için partinin başında genç bir liderin olması şarttır” dediği öğrenildi.

Türk Aydınları Vakfı'nın önümüzdeki günlerde eski Meclis Başkanvekili Meral Akşener ile  MHP'li eski bakan Gün Sazak'ın işadamı oğlu Süleyman Sazak'ı da toplantıya çağırarak görüşlerini alacağı bildirildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu'na İlk Rakip!

MHP'den Sinan Oğan Açıklaması

Devlet Bahçeli,İstifa Şartını Açıkladı
»  Kurultaya Kadar Kılıçdaroğlu!
»  Flaş.. Sinan Oğan MHP'ye Geri Dönüyor!
»  ''Pılını Pırtını Topla Çek Git''!
»  Saadet Partisi Eridi!
»  Tuğrul Türkeş'ten Seçim Yorumu!
»  1 Kasım Sonrası 3. Seçim İddiası!
»  "Türkiye Ateş Çemberinden Geçiyor''
»  Akşener'e 5. Parti Çiziği mi?
»  "AKP ile Koalisyona Açığız''
»  ''O Anketlerin Hepsi Asparagas'!
»  Tek Başına İktidar Hayal!
»  MHP'den Peker'e' Saray Soytarısı,Palyaço
»  CHP: Gelir Testi Kalkacak
»  AKP'nin Seçim Rüşvetini Açıkladı
»  Konya'da AKP'den MHP'ye Katılım
»  CHP'den Sosyal Medyada Olay Olan Reklam
»  CHP, Davutoğlu'nu Fena Yakaladı!
»  CHP’de +1 Alarmı
»  'Tek Yerli ve Milli Parti CHP'
»  ''Herkes Köpeğine Sahip Çıksın''
»  AKP'nin Seçim Planında Ne Var?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.