Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3295
EURO
35,0712
IMKB
8,990
ALTIN
2.300,300
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'de Bir Aday Daha!
MHP de Bir Aday Daha!
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağanüstü seçimli kurultayın 10 Temmuz'da yapılacağını açıklaması “yetki” tartışmalarını gideremedi. Kongre körd
 
26.5.2016 - 12:59
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağanüstü seçimli kurultayın 10 Temmuz'da yapılacağını açıklaması “yetki” tartışmalarını gideremedi. Kongre kördüğümü çözülürse Bahçeli, 6 adayla yarışmak zorunda kalacak. Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Koray Aydın, Süleyman Sazak'tan sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de Genel Başkanlığa aday oldu. Sözlü'nün Bahçeli'nin onayı ile “tavşan” aday olduğu ve kongrede muhalif kanadın oyunu bölmeye çalışacağı öne sürüldü. Muhalifler Sözlü'nün Bahçeli'nin izni ve bilgisi dahilinde aday olduğunu ileri sürdü. Bazı muhalifler Aydın’la birlikte Sözlü’nün “proje” aday olduğunu iddia etti. 15 Mayıs'ta polis barikatı yüzünden yapılamayan tüzük kongresinde alınan karara uymadığı gerekçesiyle Meral Akşener'i paralel yapı ile işbirliği yapmakla suçlayan Koray Aydın'dan sürpriz bir hamle geldi. Bahçeli, Akşener'le ilgili yaptığı cemaat uyarısı sonrası Aydın'ı tebrik ederek, “Adaylar arasında tek ülkücü odur” demişti. Aydın, önceki gün kendisine destek veren delege, il ve ilçe teşkilatı başkanları ile toplantı yaptı.350 destekçisi ile bir araya gelen Aydın, MHP yönetiminin tüzük değişikliği ve seçimli kurultay için MYK'dan alacağı kararı beklemeyi uygun buldu. GÖVDE GÖSTERİSİ Bahçeli'ye karşı beşinci rakip olarak çıkan eski Gümrük Bakanı Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak ise, gövde gösterisi ile adaylığını kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor. MHP eski Genel Başkan Yardımcısı olan Sazak binlerce taraftarı ile kapalı spor salonunda yapacağı basın toplantısı ile, Genel Başkanlık yarışına girecek. Muhalifler, parti tüzüğüne göre Bahçeli'nin seçimli kongre yapamayacağını savunuyor. Yargıtay'ın kesin kararı ile tüzük kongresini yapmaya çağrı heyetinin yetkili olduğunu belirten muhalifler, “Önce tüzük kongresi yapılır. 20 gün sonra da seçimli kurultaya gideriz” dediler. MHP'de kongreyi Genel Merkez'in mi? yoksa çağrı heyetinin mi? yapacağı kördüğüme dönüştü. Çağrı heyeti Yargıtay'ın onama kararının tebliğ edilmesinden sonra olağanüstü tüzük kongresi için harekete geçecek. MHP yönetimi de kendilerine tebliğ edilecek kararın ardından Merkez Yönetim Kurulu'nu toplayacak. Bahçeli MYK'dan 10 Temmuz olarak deklere edilen seçimli kurultay için karar alacak. Muhalifler, MYK'dan alınacak kararın içeriğine odaklandı. Muhalif kanat, “Tüzük kongresini çağrı heyeti yapsın. Seçimli kurultayı birlikte organize edelim” teklifinde bulunacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bahçeli'den Flaş Adaylık Açıklaması

'Siyasi Hayatımı Bitirebilirim Ama...'

Özdağ'dan Bahçeli'ye' Ülkücülük' Yanıtı
»  "Cemaat, Meral Akşener'i Destekliyor"
»  90 Eski Vekilden Bahçeli'ye Çağrı
»  Koray Aydın ve Sinan Oğan'a Soruşturma!
»  CHP'de Seçime Hazır Olun Talimatı
»  MHP'li Oktay Vural'dan Şok Sözler!
»  Flaş.. AKP Kongresi 22 Mayıs'ta
»  MP'de GözlerYargıtay'da!
»  "Kongre Olmazsa Ağustos'ta Seçim Olur"
»  FLAŞ.. MHP'de İşler Arap Saçına Döndü
»  Flaş.. MHP'de Bahçeli'ye Bir Rakip Daha!
»  Erdoğan'ı Ürküten Akşener Anketi
»   Bahçeli'yi Bu Kadar Net Konuşturan Ne ?
»  ORC'den CHP'yi Karıştıracak Anket!
»  CHP'de Hazinedar Gerginliği
»  MHP'de Genel Başkanlık İçin 5 Aday
»  Bahçeli"ye Yeni Rakip
»  Kılıçdaroğlu: Gerekirse Hapse Gireriz
»  CHP'den İstifa Etti, Siyaseti Bıraktı!
»  CHP Tüzüğü Sil Baştan
»  Bahçeli'den AKP'ye Referandum Desteği!
»  Kılıçdaroğlu, 'A Takımı'nı Belirledi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.