Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu: Gerekirse Hapse Gireriz
Kılıçdaroğlu: Gerekirse Hapse Gireriz
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “506 fezlekenin hepsini devreye sokalım” teklifiyle ilgili, “Getirin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Kalkarsa, ‘Yargı da bağımsız değil, CHP milletvekillerini hapse atarlarsa ne olacak?’ diyorlar. Gerekirse bedel ödeyeceğiz, hapse gireceğiz, asla ve asla demokrasi yolundan dönmeyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu Antalya’da İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında özetle şunları söyledi:
 
20.3.2016 - 07:48

KİM BU İŞİN SORUMLUSU?

“TERÖR biteceğine azgınlaştı. Neden? Meşru bir devleti, BM’de tanınan, anayasası, parlamentosu olan, hukukun üstünlüğüne inanan bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap ederseniz, bugünkü tabloyu yaratırsınız. ‘Bir devleti gayrimeşru organla muhatap edemezsiniz’ dedik. Bizi dinlemediler. Bugün geldikleri noktada çözemediler. Efkan Ala ‘AKP ile PKK görüşüyor’ diyor. Bir siyasal parti ile bir terör örgütünün görüştüğünü İçişleri Bakanı söylüyor. Kim bu işin sorumlusu?

‘OPERASYON’ BELGESİ

AKP’nin tepe yöneticileri, bakanları terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Terör örgütünün şehirlere silah depolamasına izin vermişlerdir. Güvenlik güçlerinin operasyon yapmasına engel olmuşlardır. Gelen her şehidin sorumlusu AKP’dir ve bu partinin yöneticileridir. Gayet açık, gayet net söylüyorum. (Kürsüden belge göstererek) Bu bir belge, operasyonların durdurulması gerektiği talimatını veren bir belge. ‘Dokunmayın onlara, kentleri silah deposu haline getirsinler’ diyor. Bir başka belge, operasyona izin istiyorlar, vali altına not düşmüş ‘Gerek yoktur’ diye. Kimin izniyle bir vali bunu yapabilir. Merkezden talimat gitmeyince bunu bir vali tek başına yapabilir mi? Terör örgütünün bugün şehirleri silah deposu haline getirmesini sağlayan temel aktör, AKP’nin yöneticileridir, dönemin başbakanıdır, şimdiki bakan ve başbakanıdır. Önümüzdeki dönemde her bir il başkanından rica ediyorum, gideceksiniz Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaksınız.

YENİ HIRSIZ İYİ Mİ OLACAK?

Milletvekilliği dokunulmazlığı tartışması var. Geçici madde öneriyorlar? ‘Mevcut olan dokunulmazlık dosyalarını yargıya gönderelim’ diyorlar. Yeni dokunulmazlık dosyası gelirse onlar yine eskisi gibi raflarda kalsın diyorlar. Niye geçici madde koyuyorsunuz, gelin 83’üncü maddeyi değiştirelim. Eski hırsız kötü de yeni hırsız iyi mi olacak? Neden böyle bir anlayışın tutsağı haline getiriyoruz TBMM’yi? ‘Hayır geçici madde olacak’ diyorlar. ‘Eskileri göndereceğiz, yenileri koruyacağız’ diyor. Bu çifte standart doğru değil.

HODRİ MEYDAN DİYORUZ

Diyorlarsa ki illa biz bunu getireceğiz, illa getiriyorsunuz, biz de ‘Hodri meydan’ diyoruz, getirin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Şöyle bir kaygı var. Kalkarsa, ‘Yargı da bağımsız değil, CHP milletvekillerini hapse atarlarsa ne olacak?’ diyorlar. Eğer bir bedel ödenecekse demokrasi adına, o bedeli önce siyasetçi ödeyecek. Hani var ya büyük ozanımızın söylediği ‘Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa...w?’ Gerekirse bedel ödeyeceğiz, gerekirse iktidarın sopa olarak kullandığı mahkeme kararına göre hapse gireceğiz. Asla ve asla demokrasi yolundan dönmeyeceğiz ve yılmayacağız.”

TÜRKİYE TAMPON BÖLGE HALİNE GELMİŞ OLUYOR

DÜN (önceki gün) anlaşma imzaladılar, Türkiye açıkça bir tampon bölge haline gelmiş oluyor böyle. Bütün mülteciler gelecek, hepsi burada kalacak. Siz niye bakmıyorsunuz? Siz niye kaçıyorsunuz? Onlar buraya değil oraya gitmek istiyorlar. Bizimkiler de paşa paşa altına imza attılar. Ne olacak bu Suriyeliler? Arkadan gelecekler ne olacak? Türkiye onlara nasıl bakacak? Ne olacak bu çocuklar yarın. Türkiye’nin bütün huzuru bozulacak, göreceksiniz. Ağrımıza gidiyor, faturayı sokaktaki çocuk dahil herkes ödeyecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'den İstifa Etti, Siyaseti Bıraktı!

CHP Tüzüğü Sil Baştan

Bahçeli'den AKP'ye Referandum Desteği!
»  Kılıçdaroğlu, 'A Takımı'nı Belirledi
»  Baykal: Ciddi Olun!
»  CHP'den Erken Seçime Hazır Olun Talimatı
»  Baykal:Kılıçdaroğlu Artık Geride Kalmalı
»  AK Parti'den 2016'da Referandum Sinyali
»  Baykal Gazetecilere Dert yandı!
»  Nazlıaka Kılıçdaroğlu'nu Bombaladı!
»  AKP Kulislerinde Yeni Parti Tartışmaları
»  Danışmanını Başdanışman Yaptı!
»  Bahçeli Koltuğu Devredecek mi?
»  İşte CHP'nin Masaya Oturma Şartları
»  Bahçeli'nin Muhalifleri Tasfiye Planı
»  CHP'li Vekiller Kendini İhbar Ediyor!
»  Kılıçdaroğlu: Örgüt Böyle İstedi
»  HDP Derhal Kapatılsın!
»  CHP'nin Sonuç Bildirgesi Açıklandı!
»  MHP'de 543 İmza Tamam,Gözler Bahçeli'de
»  CHP'de Tarihi Sıfırlama!
»  MHP'de ''Hayırlı Cuma'' Hazırlığı
»  Levent Gök: CHP Değişimlerin Partisidir
»  Bahçeli Kongre Tarihini Açıkladı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.