Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Mecliste Vekillik İçin Üst Düzey İstifa
Mecliste Vekillik İçin Üst Düzey  İstifa
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hukuk Müşaviri Dr. Fazilet Nurel Uğural, İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmak için görevinden istifa etti.
 
18.3.2023 - 08:51

Dr. Uğural yapmış olduğu açıklamada: “37 yıldır ifa etmekte olduğum kamu görevimden, içerisinde bulunulan bu olumsuz konjonktürden Türkiye’yi kurtaracağına, refaha ve modern demokrasinin gereklerine kavuşturacağına inandığım yer olan İYİ Parti bünyesinde milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmak adına istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in öncülüğünde 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlı olması istikametinde elimden gelen tüm katkıyı ve fazlasını sunmaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

 Kamu hizmetine 1986-1988 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde “İhtilaflı İşler Uzmanı” olarak başlayan Dr. Fazilet Nurel Uğural, 1992 yılından itibaren TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü’nde göreve başlamış; kesintisiz olarak 2023 yılına kadar devam eden vazife süresi boyunca Anayasa Komisyonu Uzmanlığı ve TBMM Hukuk Müşavirliği gibi görevler de dahil olmak üzere pek çok kritik pozisyonda görev yapma imkanına erişmiştir.

 2021 yılının Mart ayından bugüne dek TBMM İYİ Parti Grubu Hukuk Danışmanı olarak görev yapan Dr. Uğural: “37 seneye yayılan ve tabiatı gereği müteaddit kereler bürokrasiyi ve siyaseti en yakından gözlemleme şansı elde ettiğim görevler ve bu görevler neticesinde elde etmiş olduğum tecrübe, bugün içerisinden geçmekte olduğumuz tarihi süreçte şahsıma düşecek her türlü sorumluluğu üstlenme ve İYİ Parti bünyesinde devletime ve milletime hizmete devam etme zaruretini hasıl kılmıştır. Bu yolda hep birlikte güzel ve güneşli günlere yürüyeceğimize inancım tam.” ifadelerini kullanmıştır.

 Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde dünyaya gelen Dr. Uğural, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1986 yılında dönem birincisi olarak tamamlamış; Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yazmış olduğu “Grup Toplu İş Sözleşmeleri” başlıklı teziyle 1990 yılında Yüksek Lisans derecesini, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü uhdesinde kaleme almış olduğu “Hak Düşürücü Süre ve Zaman Aşımı Müessesesi ile Mukayesesi” başlıklı teziyle ise 1999 yılında Hukuk Doktoru ünvanını elde etmiştir. Yayımlanmış çalışmaları içerisinde “Kısmi Süreli Çalışma”, “Süresi Belirli Hizmet Akitlerinin Sona Ermesi”, “Sendikal Hak ve Özgürlüklerin Kolektif Niteliği”, “Avrupa Birliği Sosyal Şartının Türkiye Açısından Değerlendirilmesi” ve “2004 Anayasa Değişikliklerinin Getirdikleri” isimli makaleler yer almaktadır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İmamoğlu'nu Kızdıran Olay

Muharrem İnce: Kesin Adayım

Partilerde Aday Başvuru Yoğunluğu
»  İşte Cumhur İttifakının Seçim Stratejisi
»  Kılıçdaroğlu’nun HDP Ziyareti Ertelendi
»  “Günü Geldiğinde Çekilmeyi Bilirim"
»  Emek ve Özgürlük İttifakı Anlaştı
»  Başörtüsü Düzenlemesi Yeni Döneme Kaldı
»  Kılıçdaroğlu Başsağlığı İçin KKTC'de
»  CHP’de Adaylık İçin Sürpriz İsimler
»  Bakanlar Milletvekili Adayı Gösterilecek
»  Euro Güne Yükselişle Başladı.
»  AK Parti Son Anketi Açıkladı
»  Kılıçdaroğlu Protestolara Adırmadı
»  YSK Seçim İttifakı Koşullarını Belirledi
»  Mecliste Aaday Gösterme’ Süreci Başlıyor
»  Kılıçdaroğlu Sel Bölgesinden Uyardı
»  3 Lider Sel Bölgesine Gidiyor
»  AK Parti'de Kritik Tarih Uzatıldı!
»  Hatay Valisi Rahmi Doğan İstifa Etti
»  Deprem Bölgesini Şimdi de Sel Vurdu!
»   İttifaklar 'Ortak Liste' Arayışında
»  Tek Yürek Kampanyasında Kaç TL Toplandı?
»  Cumhur İttifakında Kriz İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.