Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5031
EURO
34,8485
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.439,430
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'DAN,'ÇEKİLMEYİ DURDURURUZ' TEHDİDİ!
PKK DAN, ÇEKİLMEYİ DURDURURUZ  TEHDİDİ!
 
KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, hükümetin barış sürecinin nasıl ilerleyeceği konusunda bir planı ve programı olmadığını, hatta büyük bir savaşa hazırlandığını iddia ederken “Eğer 1 Eylül'e kadar ikinci aşamanın gerektirdiği yönde adım atmazlarsa bizim artık yapacağımız bir şey kalmaz. Biz geri çekilmeyi sürdürdük, 1 Eylül'e kadar da sürdüreceğiz, ama 1 Eylül'de bunu görmezsek geri çekilmeyi durdururuz” dedi.
 
27.8.2013 - 15:11


Kandil’de BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Bayık, AK Parti hükümetinin kendilerine büyük bir darbe vurmak istediğini belirtirken, iktidarın yol haritasıyla ilgili bir programı olmadığını öne sürdü.
"Aldatarak zaman kazanmak, bütün bu geliştirdiklerimizi, seçimlere kurban etmek istiyorlar. Belediye seçimlerini kazanıp onun üzerine parlamento seçimini, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak istiyorlar. Gündemlerinde Kürt sorununu çözmek gibi sorun yok. Tamamen zaman kazanmaya oynuyorlar. İşleri çöküşe götürmek, ondan sonra savaşla güya PKK'nın işini bitirmek istiyor. Ya da olmazsa seçimlere kadar böyle idare etmek, ‘işte bak biz savaşı durdurduk, kan akmıyor’ propagandasını yapıp, seçimleri kazanmak istiyorlar" iddiasında bulunan Bayık’ın bazı ifadeleri şöyle:
“-Abdullah Öcalan ve kendisiyle görüşen heyetin mutabakatı doğrultusunda, sürecin birinci aşamasında silahlar susacak, PKK'lılar Güney'e doğru geri çekilmeye başlayacaktı.
Biz elimizdeki esirleri karşılıksız bıraktık. Ateşkesi karşılıksız ilan ettik. Savaşı durdurma, gerillayı Kuzey'den Güney'e çekmeyi pratikleştirdik. Birinci aşamayı biz başarıyla tamamladık.
-1 Haziran, ikinci aşamanın başlangıcıdır. Bu da Ekim ayının sonuna kadar tamamlanacaktı. Ekim ayının sonunda da üçüncü aşamaya geçilecekti.
-1 Haziran, AKP'nin dediği gibi işte bütün gerillanın Kuzey'den Güney'e çekilmesinin son tarihi değildir. 1 Haziran, gerillanın savaşı durdurma ve geri çekilmeyi pratikleştirme tarihidir. Hiçbir zaman PKK şunu söylememiştir: 'Biz, geri çekilmeyi Nevruz’la başlatıp, 1 Haziran'da tamamlayacağız, Kuzey'de tek bir gerilla kalmayacak, bunun üzerine ikinci aşama başlayacak'. Kesinlikle ne böyle bir anlaşma vardır, ne böyle bir belge vardır.”
-Çekilme devam ediyor, yüzde 20 açıklaması yanlış. Yüzdelerle konuşmak anlamsız. -Biz Türk devletiyle görüşmeler yaparken şunun üzerinden yaptık: Gerilla, savaşı durduracak, Güney'e çekilecek. 'Şu kadar tarihte başlayacak şu kadar tarihte geri çekilecek, tamamlanacak' demedik. Sadece 'Bu kararı uygulayacağız' dedik. Zaten kendimiz bu kararı almışız, uyguluyoruz.
-PKK tabanını tutmakta zorlanıyoruz.
-Biz 1 Eylül'e kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. Önder Apo da sürdürüyor, biz de sürdürüyoruz. Eğer 1 Eylül'e kadar ikinci aşamanın gerektirdiği yönde adım atmazlarsa bizim artık yapacağımız bir şey kalmaz. Biz geri çekilmeyi sürdürdük, 1 Eylül'e kadar da sürdüreceğiz, ama 1 Eylül'de bunu görmezsek geri çekilmeyi durdururuz. Ve hatta böyle devam ederlerse geriye gelen güçler nasıl geldilerse öyle de tekrar Kuzey’e giderler.
-Anadil müzakere konusu bile yapılamaz.
-Gezi’de demokratik siyasetin kanalları açılmak istendi, demokratik bir eylem geliştirilmek istendi. Vahşice üzerine gidildi. İleri demokrasi isteyen, demokratikleşme paketlerini geliştirenler bunu yapabilir mi?
-Sürecin ikinci aşaması kapsamında Öcalan tarafından önerilen komisyonların kurulması için hükümetin adım atmalı.
-Daha önce Öcalan tarafından yapılan açıklamalarda, Hukuk, Sosyo-ekonomik Gelişme, Misak-ı Milli, Kadın Özgürlüğü, Ekoloji, Sivil Toplum, Güvenlik, Hakikatleri Araştırma ve İzleme komisyonları kurulması istenmişti. Eğer bu sekiz komisyon kurulur, çalışır, yasalar oluşturulursa bunları parlamentoya getirirse, parlamento tartışır bunları yasalara dönüştürürse, bu hem Kürt sorununu çözecek, hem Türkiye'yi demokratikleştirecek, hem de ikinci aşamada devlet ve hükümet üzerine düşen görevi yerine getirmiş olacak, ikinci aşama tamamlanmış olacak. Bununla normalleşme sürecine geçeceğiz."
-Ayrıca süreci takip edecek bir komisyonun oluşturulması gerekir, bu komisyon hem devletin hem de PKK’nın attığı adımları denetlemeli.
-(Ada’ya) Türk basınından gidenlerin olması gerekiyor, akademisyenlerin gitmesi gerekiyor, sivil toplum kuruluşlarından, siyasetçilerden gidenlerin olması gerekiyor.
-Akil İnsanlar grubunun hazırladığı raporların yayınlanması da PKK'nın talepleri arasında.
-Baraj ve kalekol inşaatları ile, PKK’lıların çekildiği bölgelere asker ve korucuların yerleştirilmesi, cezaevlerinde hâlâ çok sayıda Kürt siyasetçinin bulunması sürece aykırı.” (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ ÇELİK'TEN FLAŞ SURİYEİ AÇIKLAMASI

CEMİL ÇİÇEK'TEN KRİTİK MEKTUP!

CEZAEVİ'NDEN ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE!
»  ''YÜZDE 20'Yİ ÖPSÜN BAŞINA KOYSULAR''
»  SUAT KILIÇ'I ŞOK EDEN TEPKİ
»  ONLARIN AĞLAMALARI DA AYRI BİR YALANDIR
»  ''2 AY'A KADAR ODTÜ'YE GİRERİZ''
»  SURİYE SINIRINDA 10 SAATLİK ÇATIŞMA!
»  MECLİS'TEN MISIR VE SURİYE ATAĞI!
»  FIRTINA DERESİNE YAVRU BALIK!
»  CHP'Lİ LOĞOĞLU'NDAN MÜTHİŞ İDDİA!
»  KANAL A'DAN CNNTÜRK'E TRANSFER!
»  ODTÜ'DE DİRENİŞ ÇADIRLARI!
»  GÜNAY HÜKÜMETİ TOPA TUTTU!
»  KILIÇDAROĞLUNDAN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  ''BANA DİKTATÖR DİYENİN VAY HALİNE''
»  PKK İLE İLGİLİ ŞOK TESBİTLER!
»  AK PARTİ'DE FACEBOOK OPERASYONU!
»  CUMHURBAŞKANINI YENİDEN MECLİS SEÇEBİLİR
»   ''EYYY BM, SEN NE İŞE YARARSIN''
»  SURİYE'DEN FLAŞ İDDİA!
»  BAŞBAKAN BABA OCAĞINDA!
»  MUSTAFA MUTLU, SUAT KILIÇ'I TOPA TUTTU
»  MHP GENEL MERKEZİNE SALDIRI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.