Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2208
EURO
35,0055
IMKB
10.166,000
ALTIN
2.456,330
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK OPERASYONU 1 MİLYAR DOLARA SATILMIŞ
PKK OPERASYONU 1 MİLYAR DOLARA SATILMIŞ
 
ABD'nin Kuzey Irak'a "GİREMEZSİNİZ"in Sırrı ortaya ciktı. "Operasyon yapmama" anlaşmasıyla 1 milyar dolara babalar gibi satılmış
 
28.6.2007 - 10:05

ABD'NİN Kuzey Irak'a Operasyon olayı gündeme geldiğinde " giremezsiniz" dediğinin"SIRRI"  Deniz Baykal tarafından açıklandı. Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmemesi için 1 milyar dolara satıldğı anlaşıldı. herşeyi babalar gibi satanlar. Bu ülkenin şehit olan evlatlarını da böylece paraya tahvil ettikleri ortaya çıkmış oldu. Onların gözünde şehitler "KELLE" olduğu için dolarlar daha önemli.

Önce dün genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yaptığı açıklamalardan Kuzey Irakla olan bölümüne bir göz atalım:

BÜYÜKANIT TEKRAR 'OPERASYON' DEDİ  

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sınır ötesi operasyonun fayda getireceği görüşünü yineledi ve 'Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz, diyemezsiniz ama darbe vurursunuz' dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da, tüm komanda birliklerinin 'profesyonel' olacağını açıkladı.
      Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nın tanıtımı için Isparta'ya düzenlenen 2 günlük basın turu kapsamında bu sabah Eğirdir'e gelen Orgeneral Büyükanıt, sınır ötesi operasyon konusunda 12 Nisan'da açıkladığı görüşlerini yineledi.
      Orgeneral Başbuğ ile bir basın toplantısı düzenleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, "12 Nisan'da dedik ki 'evet sınır ötesi operasyona ihtiyaç var ve bundan fayda sağlanır'. Bu görüşümüzü aynen tekrar ediyoruz" dedi.
      PKK terörünün tek seferlik bir sınır ötesi operasyonla bitmeyeceğini vurgulayan Org. Büyükanıt, "Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemezsiniz ama ne yaparsınız darbe vurursunuz. Daha öncekiler gibi" ifadesini kullandı.
     
Şimdi de Deniz Baykal'ın NTV'de yaptığı o skandal satış hakkındaki söylediklerine bakalım..!

"Hükümetin Dubai'de “1 milyar dolar karşılığında hiçbir şartta Kuzey Irak'a müdahale etmeyeceğine ilişkin bir uluslararası anlaşma” imzaladığını ileri süren Baykal, bu durumun iktidarın terör meselesini kavramadığını, nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmediğini ortaya koyduğunu savundu.

Baykal, imzalanması yasal olmayan bu anlaşmaya tepki gösterdiklerini, bunun sonucunda iktidarın anlaşmayı TBMM'ye getirmeye cesaret edemediğini söyledi.

“Terörle mücadele için ilk iş bu hükümet uzaklaştırılmalıdır. Bu anlayışla bu zihniyetle, mücadele olmaz” diyen Baykal, hükümetin bu konudaki yanlış anlayışının Başbakan Erdoğan'ın söylemlerine de yansıdığını ileri sürdü.
Baykal, Türkiye'nin öncelikli konusunun kendi güvenliği olması gerektiğini vurguladı.

Mücadelenin onayla, rızayla olmayacağını belirten Baykal, meşru savunma hakkının kullanılmasını ve bunun diğer ülkelere de anlatılması gerektiğini kaydetti. Baykal, meşru savunma hakkında hiç kimsenin itiraz edemeyeceğini vurguladı."

Ardından da Amerikadan Genelkurmay başkanın açıklamalarından sonra gelen jet yanıta bir bakalım:
CNN TÜRK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bugünkü 'sınır ötesi operasyon fayda getirir' sözlerinin ardından ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye'nin Irak'a askeri bir operasyon düzenlemesinin kısa, orta veya uzun vadede çözüm olmayacağını söyledi.
      McCormack, günlük basın toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'taki PKK varlığına karşı operasyon düzenlemesi gerektiği yönündeki sözlerini değerlendirdi.
      Sean McCormack, "Bizim tepkimiz, aynı soru geçen haftalarda da gündeme geldiğinde olduğu gibidir" dedi.
      McCormack, "Türk hükümetinin duyarlılığını ve Türk ordusunun, terörist grupların Türk halkına düzenlediği saldırılara karşı savunma ihtiyacını kesinlikle anlıyoruz. PKK terörist bir gruptur. Tüm bunları söyledikten sonra, Türk kuvvetlerinin Irak içine düzenleyeceği kapsamlı bir kara harekatının duruma yardım edeceği görüşünde değiliz" diye konuştu.
      McCormack, "Burada çözüm, Türk hükümeti ve Irak hükümetiyle birlikte, bu ortak tehdide karşı birlikte çalışmaktır. Irak hükümeti, kendi topraklarında terörist bir grubun faaliyet göstermesini istemiyor. Bu yüzden yapmaya çalıştığımız, her iki tarafla da çalışmak. Türkler ile çalışmaya çalışıyoruz, Iraklılar ile çalışmaya ve ikisini biraraya getirerek bu soruna bir çözüm bulmak için çaba gösteriyoruz" ifadesini kullandı.
      Sözcü, sözlerine, "Ancak Türkiye'den Irak içine bir operasyonun kısa, orta veya uzun dönemde duruma yardımcı olacağını düşünmüyoruz. Türkiye ve Irak'a komşu ülkeler. Bu değişmeyecek. Bu nedenle de ortak tehdide cevap vermek üzere birlikte çalışacak bir yol bulmalılar" diye devam etti.
     
      "Bakanlar düzenli olarak temasta"
      ABD yönetiminin hangi düzeyde Türk yetkililerle görüştüğü yönündeki bir soruya karşılık McCormack, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bu konuda vediğer konularda düzenli olarak temasta olduğunu söyledi.
      ABD'nin PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadığı emekli orgeneral Joe Ralston'ın halen bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten McCormack, ayrıca ABD'nin Ankara ve Bağdat Büyükelçiliklerinin bu konuyla yakından ilgilendiklerini kaydetti.
      PKK'nın diğer ülkelerden destek gördüğü yönündeki sözler hatırlatılarak, "Herhangi bir ülkeye işaret edebilir misiniz?" yönündeki soru üzerine McCormack, "Kafadan size PKK'nın hayatta kalabilmek için silahları ve parayı nereden topladığını söyleyemem. Ancak bu konuda elimizde bir bilgi varsa, size bilahare iletirim" diye konuştu.
      Türk askerinin sınırda konuşlandığı yönündeki bir başka soruya karşılık McCormack,"Türk askerlerinin nerede konuşlandırıldığı konusunda Türk ordusu adına konuşacak değilim" yanıtını verdi.
İşte gerçekler bizim asker her türlü hasabını yapmış ına göre girip yok edelim diyor. ABD "olmaz" diyor.
ve bunada askerden başka tık diyen çıkmıyor. Öıkamıyor çünkü bunların dinleri imanları para vr şehitlerde onlar için "kelle" işte satılmışlığın ortaya çıkarttığı tablo bu.
Ancak beyni yıkanmışlar, robotlaşmışlar, AKP hortumcuları ile rantçıları tüm bu yazılanlara satılmışlıklarını bildikleri halde karşı çıkacaklardır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'Yİ EN AZ TÜRKLER SEVİYOR

BAŞBAKANLIĞA GÖRE GAZETECİLER YALANCI

CİA'NIN ÇOK GİZLİ TÜRKİYE RAPORU
»  MUHALEFETTEN 'ANA'TEPKİSİ
»  TERÖRE KARŞI PROFOSYONEL ORDU
»  ATA DEMİRER HAYRANLARINI ÜZDÜ
»  AK PARTİ VE CHP'YE GÖRÜNTÜLÜ PROPAGANDA HAKKI
»  AKP'NİN CİĞERİNİ BİLENLER AÇIKLADI:MAĞDURU OYNUYORLAR
»  367 GEREKÇELİ KARARINDA ORTAYA ÇIKAN BÜYÜK SÜRPRİZ
»  EFSANE KADIN FİRAVUN'UN MUMYASI BULUNDU
»  ARINÇ:'NE ADAYIM,NE DEĞİLİM'
»  HÜKÜMET, KURAKLIĞIN YENİ FARKINA VARDI
»  ŞIRNAK'TA TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE:8 ÖLÜ
»  ÇELİK:'KUZEY IRAK TAM BİR BATAKLIK'
»  SEZER YİNE SÜRPRİZ YAPTI!
»  DİZİDEKİ ÖLÜM İLANI GERÇEKLEŞTİ
»  367 GEREKÇELİ KARARINDA ORTAYA BİR SÜPRİZ ÇIKTI
»  BAŞBAKAN BÖLÜCÜLÜĞÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR
»  ANTALYA'DA RÜŞVET ALAN TAPUCULARA DARBE
»  ERDOĞAN, BÜYÜKANIT'IN AÇIKLAMASINA YORUM YAPMADI
»  HUDSON ENSTİTÜSÜ VE ZEYNO BARAN İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  POLAT ALEMDAR TRABZON'U SALLADI
»  ESKİ MİT'Çİ GÜNDEŞTEN GARİP AÇIKLAMA
»  İKİ ÜNİVERSİTE KENE AVINA ÇIKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.