|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,0206 |
 |
|
 |
| EURO |
| 56,1209 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.514,820 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 7.107,389 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| SAHİL GÜVENLİK'TEN BÜYÜK GAF!
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayınlanan bir raporda yer alan haritada, KKTC'nin başkenti Lefkoşa yerine Rum tarafının başkenti Nicosia ifadesinin kullanılması şaşkınlık yarattı
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Sahil Güvenlik Komutanlığı, internet sitesinde yayınladığı Faaliyet Raporu'nda kendisinden beklenmeyecek önemli bir gafa imza attı. Kadroları, Kıbrıs sorunu konusunda yıllarca Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çalışmış personelden oluşan Sahil Güvenlik, Faaliyet Raporu'ndaki haritada, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya yer vermedi. Haritada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin başkenti Nicosia, KKTC'nin başkenti gibi gösterildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın raporu hazırlarken, Harita Genel Komutanlığı'nın internet sitesindeki ücretsiz haritalardan yararlanmaması dikkat çekti.
KARDAK'A HASSAS Sahil Güvenlik, 'Türk Arama - Kurtarma Bölgesi'ni gösterdiği hatalı haritaya, raporun hem 7'nci hem de 11'inci sayfalarında yer verdi. Yayımladığı raporda, Kardak kayalıklarının Türk toprakları olduğunu vurgulayan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, aynı özeni KKTC'ye göstermemesi de dikkat çeken bir diğer unsur oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki personelin, Kıbrıs sorunu konusunda deneyimli Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarından oluşması, raporlarda kullanılan haritalarla ilgili rahatsızlığı daha da arttırdı.
UYARI VARDI Sahil Güvenlik Komutanlığı, raporunda yer verdiği haritaları, Harita Genel Komutanlığı'ndan temin etseydi, böyle bir hata yaşanmayacaktı. Harita Genel Komutanlığı, benzer durumların yaşanmaması için internet sitesinde, 'Çeşitli ülkeler ve firmalar tarafından üretilerek internet sitelerinde ücretsiz kullanıma sunulan haritalarda, kasten veya bilinçsizce yapılan tanımlamalar nedeniyle, milli menfaatlerimize aykırı hususlarla sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bunun önüne geçilebilmesi için Harita Genel Komutanlığı'nca hazırlanmış olan çeşitli tür ve ölçekte haritalar, kullanımın yaygınlaştırılması amacıyla, yerli ve yabancı kullanıcıların kolayca erişebilecekleri şekilde internet ortamında ücretsiz olarak sunulmaktadır' deniliyor.
Köşk hatasını düzeltmişti Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde de geçtiğimiz ocak ayında benzer bir sorun yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Gül'ün nerede olduğunu gösteren haritada KKTC yer almamış ve Kıbrıs tek parça olarak gösterilmişti. Olayın gazetelerde yer alması üzerine Çankaya Köşkü, bir açıklama yaparak, sorunun 'Google Maps' altyapısının kullanılmasından kaynaklandığını açıklamıştı. Köşk, daha sonra 'Cumhurbaşkanımız nerede?' başlıklı bölümdeki haritayı değiştirdi.
akşam
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Bir dönem tıp, hemşirelik ve psikolojiyle birlikte üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler ... |
 |
|
 |
 |
|
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin kongre takvimini duyurdu. 22 Ağustos’ta başlayacak süreç ... |
 |
|
 |
 |
|
Yurtta etkisini artıran yaz sıcakları, bugünden itibaren yükselişe geçiyor. İstanbul'da termometrelerin ... |
 |
|
 |
 |
|
MetroPOLL'ün son araştırması, seçmenin son siyasi gelişmeler karşısındaki duygu durumunu ortaya ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul serbest piyasada dolar 47,9550 liradan, euro ise 56,1230 liradan güne başladı. Dün 47,9370 ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 86 milyon 320 bin 602 kişi oldu. Ülke nüfusu, yılın ilk 6 ayında 228 bin 434 kişi arttı. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
MetroPOLL'ün son araştırması, seçmenin son siyasi gelişmeler karşısındaki duygu durumunu ortaya ... |
 |
|
 |
 |
|
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin kongre takvimini duyurdu. 22 Ağustos’ta başlayacak süreç ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in Suriye'de Türkiye sınırına yakın askeri üsse saldırıları ve Netanyahu hükümetinin Türkiye'yi ... |
 |
|
 |
 |
|
Bir dönem tıp, hemşirelik ve psikolojiyle birlikte üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler ... |
 |
-
|
 |
 |
|
DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan, çerçeve yasa ile birlikte başlaması ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 86 milyon 320 bin 602 kişi oldu. Ülke nüfusu, yılın ilk 6 ayında 228 bin 434 kişi arttı. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|