Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
45,6152
EURO
53,0474
IMKB
13.634,000
ALTIN
6.610,150
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump'tan İran'a Ücretli Geçiş Uyarısı
Trump tan İran a Ücretli Geçiş Uyarısı
 
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan yapılan geçişlerden ücret alma girişimlerini kabul etmeyeceklerini belirterek, "Bu konuyu inceliyoruz, haberimiz var. Ücretli geçiş istemiyoruz, burası uluslararası bir su yolu" dedi.
 
22.5.2026 - 08:49

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinliğin ardından gazetecilerin İran gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. İran'ı askeri açıdan mağlup ettiklerini savunan Trump, Tahran yönetimiyle müzakerelerin sürdüğünü ve İran'ın nükleer silah elde etmesine hiçbir koşulda izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı, İran'ın Umman üzerinden Hürmüz Boğazı'ndan ticari geçişler için ücret talep etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu yönündeki haberlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hürmüz Boğazı'nın uluslararası bir su yolu olduğunu ve ticari geçişlere açık kalması gerektiğini vurgulayan Trump, "Bu konuyu inceliyoruz, haberimiz var. Ücretli geçiş istemiyoruz, burası uluslararası bir su yolu. Daha önce de müzakere etmişler, onlarla görüşmüşler, neler olacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, İran limanlarına yönelik ABD ablukasının sürdüğünü ve bunun etkili şekilde uygulandığını savundu. ABD Başkanı, "Bizim onayımız olmadan geçebilen tek bir gemi bile olmadı ve donanmamız harika bir iş çıkardı. Bizim onayımız olmadan hiçbir gemi, İran'a girmiyor veya İran'dan çıkmıyor" diye konuştu.

Öte yandan Trump, yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyumun ABD tarafından alınıp alınmayacağına ilişkin bir soruya ise "Yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyumu biz alacağız, ona ihtiyacımız yok, muhtemelen aldıktan sonra da imha edeceğiz ama onların elinde kalmasına izin vermeyeceğiz" yanıtını verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trump Ve Netanyahu'yu Öldürene Ödül!

ABD'de İslam Merkezi'ne Silahlı Saldırı

Trump'tan Bomba Savaş Açıklaması
»  Trump'tan İran'a Yeni Tehdit!
»  Trump: DEAŞ'ın İki Numarasını Öldürdük
»  Ateşkes 45 Gün Uzatıldı
»  Çin'den İran'a Destek Vermeme Sözü!
»  Trump: Çin'e 200 Boeing Uçak Sattı!
»  Trump'tan Tansiyonu Yükseltecek Çıkış
»  Netanyahu'dan Beklenmedik ABD Çıkışı
»  İran'dan Tehdit Gibi Hürmüz Uyarısı
»  Devrim Muhafızlarınsan Savaş Duyurusu
»  ABD'den Hürmüz'de Flaş Geri Adım
»  ABD'den Hürmüz'de Flaş Geri Adım
»  "Hürmüz'de 10 Sivil Denizci Öldü"
»  Trump'tan İran'a Tehdit Üstüne Tehdit
»  Avrupa'nın Gözü Ermenistan'da
»  Flaş..İran AB'nin Savaş Gemisini Vurdu
»  İran'dan ABD'ye Flaş Hürmüz Uyarısı
»  Trump'tan 'Korsan'lık İtirafı
»  Trupm'tan Almanya'ya Soğuk Duş!
»  Trump: İran'dan Erkenden Ayrılmayacağız
»  Hürmüz'den Sonra Babülmendep Krizi
»  Trump: İran Anlaşmak İçin Can Atıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.