Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2055
EURO
46,9132
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.356,390
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TŞOF BAŞKANI GÜNDAY HÜKÜMETTEN KDV VE ÖTV İNDİRİMİ İSTEDİ…
TŞOF BAŞKANI GÜNDAY HÜKÜMETTEN KDV VE ÖTV İNDİRİMİ İSTEDİ…
 
Eskiden bir defaya mahsus taşıt alım vergisinden şoför esnafının muaf tutulduğunu hatırlatan Günday, şimdi de katma değer vergisi (KDV) ve ÖTV’den taksici esnafının bir defaya mahsus muaf olmasını hükümetten talep ettiklerini kaydetti.
 
13.5.2005 - 13:30

Günday, başta İstanbul, İzmir ve zaman zamanda Ankara’da kamuoyunda ‘sarı cinayet’ olarak adlandırılan ticari taksi şoförlerinin cinayete kurban gitmesinin önlenmesi için bazı firmaların şoförle müşteri arasına kurşun geçirmez bölmeli araçlar imal ettiklerini söyledi.  Eskiden bir defaya mahsus taşıt alım vergisinden şoför esnafının muaf tutulduğunu hatırlatan Günday, şimdi de katma değer vergisi (KDV) ve ÖTV’den taksici esnafının bir defaya mahsus muaf olmasını hükümetten talep ettiklerini kaydetti. Bu yönde gazetecilerin TESK’in gazetelere ilan verdiğini, hükümetin bu alana cevap verip vermediğinin sorulması üzerine Günday, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda birkaç yerde kendilerine söz verdiklerini belirterek, verilen gazete ilanlarıyla ilgili hükümetten henüz bir cevap gelmediğini söyledi. Türkiye’de 109 bin ticari taksi bulunduğuna işaret eden Günday, işsizlik nedeniyle ve bilinin olumsuzluklar sebebiyle Türkiye’de ticari taksi sayısının azalarak, 90 bine düştüğünü açıkladı. Hem taksi şoförlerinin can güvenliği hem de yolcuların rahat ve konforu yönünde yeni üretilen araçların büyük iller ile turizm merkezlerinde kullanılmasıyla turizme büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Günday bu konuda şunları kaydetti; “Büyük illerde ve Marmaris, Çeşme ve Kuşadası yerlerdeki taksilerde bu dönüşümü istiyoruz. Bu dönüşümden hem müşteri rahat edecek. Bu taksiler klimalı olacak. Turistler 40 derecelik sıcakta 50 derecelik aracın içerisine biniyorlar.”

Şoför esnafından bir defaya mahsus olarak KDV ve ÖTV alınmamasıyla yeni taksilerin artacağını anlatan Günday, bu konuda maliyenin de bir kaybı olmayacağını söyledi. Günday, Maliye Bakanlığı’nın otomobil üreten fabrikaların satıştan gelir vergisi alıp kazanacağını bildirdi.

 

SERGİDE KİMLER YOK Kİ…

Sanat, siyaset ve spor dünyasında isim yapmış trafik kazası sonucunda yaşamını yitirmiş ünlü kişilerin resimlerinin sergilendiği ‘Trafik Kazalarında Kaybettiğimiz Değerler’ sergisinde toplam 111 adet tablo sergileniyor. Sergide, CHP Genel Sekreteri Milli Eğitim Bakanları’ndan Mustafa Üstündağ, Gazeteci-Yazar İlhami Soysal, Ankara Belediye eski Başkanlarından Vedat Dalokay, ANAP İstanbul Milletvekili ve Maliye Bakanlarından Adnan Kahveci, ANAP milletvekillerinden Samsun Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Aydın, Vali Recep Yazıcıoğlu, Gazeteci-Yazar Teoman Erel, Galatasaraylı Futbolcu Metin Oktay, Gazeteci Ahsen Çetiner, Gazeteci Ercak Arıklı, Tarihçi yazar-Dışişleri Bakanı M.Fuad Köprülü, AA Muhabiri Murat Koç, Tiyatro oyuncusu Erkan Yücel, Tiyatro oyuncusu Asaf Çiğiltepe, Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Hamit Kaplan, Televizyoncu Hande Mumcu, Fotoğraf Sanatçıbı Sami Güner, Sinema Sanatçısı Önder Somer, Samsun’nn Havza İlçesi’nde kazada ölen Samsunsporlu Futbolcular ve Teknik Direktörü, Tiyatro Sanatçısı Kamran Yüce, Şarkıcı Ajdan Büyükburç, Konyaspor Teknik Direttörü Tevfik Lav.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ZIRH DELEN TÜRK YAPIMI PİYADE TÜFEĞİ !

HİSARCIKLIOĞLU'NA 'PADİŞAHLIK' SUÇLAMASI...

VERGİ ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
»  IMF'DEN 10 MİLYAR'I ONAYLADI, TÜRKİYE 10 MİLYAR DOLAR DAHA BORÇLANDI!!
»  MEMUR MAAŞINA YÜZDE 5, SOSYAL HİZMETLERE YÜZDE 25 ZAM!!!
»  ''ENFLASYON, YÜZDE 5'İN ALTINA İNDİRİLECEK''!!!
»  AÇLIK SINIRI 678 BİN 15 YTL
»  "BANKACILIK SEKTÖRÜNE TAZE SERMAYE GİRİŞİ ŞART"
»  SİNAN AYGÜN, 'İSLAMCI' OLDU!!
»  YUH YANİ... TİSK DE "ASGARİ ÜCRET KALDIRILSIN" DEDİ!!!
»  YABANCILARA TV SATIŞINDA GERİ ADIM
»  BİNALİ YILDIRIM: BİZ AVEA'YI DEĞİL, TÜRK TELEKOM'U SATIYORUZ
»  ARACINI HURDAYA ÇIKARANIN VERGİ BORCU SİLİNECEK
»  NEMA'DA TOPLU BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR
»  ''MEDYADA YABANCILARA SATIŞ, RTÜK KANUNU'NDA DÜZENLENECEK''
»  MERKEZ BANKASI FAİZLERİ YARIM PUAN DÜŞÜRDÜ
»  MOTORİNDE İNDİRİM
»  TELEKOM'DAN GİZLİ ZAM!!!
»  YAPI KREDİ ARTIK KOÇ'UN...
»  UNAKITAN ATAMA REKORU KIRDI
»  TOBB KONGRESİNDE ÖZELLEŞTİRME ATIŞMASI
»  TOBB'UN YÖNETİM KURULU LİSTESİNDE 5 YENİ İSİM
»  TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA YENİDEN HİSARCIKLIOĞLU
»  DEVLETİ KÜÇÜLTECEĞİM DİYENLER HER BAKANLIĞA ORTALAMA BİN KİŞİ DOLDURMUŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.