Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3657
EURO
34,9440
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,400
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Umre'ye Gidecek CHP'liler Belli Oldu
Umre ye Gidecek CHP liler Belli Oldu
 
İhsan Özkes başkanlığında 8 CHP milletvekili umreye gitmeye hazırlanıyor.
 
21.11.2014 - 00:04

CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes başkanlığında 8 CHP milletvekili umreye gitmeye hazırlanıyor. Özkes milletvekillerinden gelen talep üzerine bu kararı aldıklarını ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da bilgi verdiğini söyledi.
Sibel Demirci Erdem / Muhabir - Al Jazeera
CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes’in başkanlığında CHP’li 8 milletvekili Ocak ayında umre için Suudi Arabistan’a gidecek. Özkes ve bazı milletvekilleri kafileye eşleriyle birlikte katılacak. Özkes, müftülük yaptığı dönemde 6 kez hacca gittiğini ve kafile başkanlığı yaptığını söyledi, dikkat çeken umre ziyaretine ilişkin Al Jazeera’nin sorularını yanıtladı.
Özkes milletvekili kontenjanından değil "vatandaş Özkes" olarak hacca gitmek istediğini ancak kura çıkmadığı için gidemediğini söyledi. Özkes “1 milyon 300 bin civarında hac sırası bekleyen insan var. Onlar hac sırası beklerken milletvekili olarak elimi kolumu sallayarak gitmeyi de içim almıyor açıkçası” dedi:
CHP milletvekillerinin umreye gitme kararı dikkat çekti. Bu sizin fikriniz mi, yoksa diğer milletvekillerinden mi böyle bir talep geldi?
Meclis Genel Kurulu’nda bilirsiniz milletvekilleri arasında sohbetler çok olur. Kendi aramızda sohbet ederiz. Vekiller bir araya geldiğimiz zaman, dini konular açıldığında "Ya hocam gitsek, bir organizasyon yapsanız" diyen arkadaşlarımız oluyordu birkaç yıldır. Milletvekillerinden böyle talepler gelince evde hanımla görüştük, hanım da gitmek istiyor tabii, gidelim dedik. Genel Başkan’a bu durumu arz ettim. "Vekil arkadaşlardan böyle talepler geliyor, ben de gitmek istiyorum" dedim.
Sayın Kılıçdaroğlu ne dedi? Kendisini de davet ettiniz mi?
Sayın Genel Başkan daha önceki yıllarda umre yapmıştı, genel müdürlüğü esnasında galiba. Ben gittiğini bildiğim için Genel Başkan’a böyle bir organizasyonu düşündüğümü nezaketen ilettim. O da "Çok güzel olur, hayırlı olsun, Allah kabul etsin" dedi. Sayın Genel Başkan’ın programı, ajandası nedir, bunu bilmiyorum. Ama program sorunu olmasa katılım 8 değil çok daha yüksek olur.
Ne zaman ve hangi milletvekilleri ile gideceksiniz?
Şu anda ben dahil 8 milletvekili arkadaşımız var. Afyon Milletvekili Ahmet Topbaş, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt eşiyle birlikte gelecek. İstanbul Milletvekili Faik Tünay annesi ile, Sedef Küçük ve Ankara Milletvekili Sinan Aygün kendisi gelecek. Birkaç arkadaş daha gelmeyi düşünüyor. Ocak ayının birinci veya ikinci haftası, o süreçte 7 günlük bir umre düşünüyoruz nasip olursa.
CHP Genel Merkezi'nde mescit açıldı, milletvekilleri umreye gidiyor. Bu ziyaret CHP’de muhafazakâr açılımın bir parçası mı? Böyle yorumlayıp eleştirenler var. Bir de CHP milletvekillerinin umreye gitmesi neden bu kadar dikkat çekiyor? Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
Ben emekli bir müftüyüm. CHP Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesiyim. Mesela Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt bu sezon hacca gitti. Namık Havutça "Ben yeni gittim, yeni olduğum için başka zaman gideyim" dedi. Bizim arkadaşlarımız hacca, umreye giden; namazını kılan, zekâtını veren insanlar. Zaten sosyal demokrat insanlar yüce dinimize daha uygun insanlardır. Niçin? Çünkü kul hakkı yemezler, insan haklarına önem verirler, eşitlikte paylaşımda daha önde olurlar. Yani CHP’liler ile AKP’liler arasında bir araştırma yapılsa hangileri daha dine yakın diye, bunda iddialıyım, yani sosyal demokratlar önde çıkar.
CHP milletvekillerinin kafile olarak gitmesini, ‘ibadet siyasete alet ediliyor’ diye eleştirenler de var, muhafazakâr açılımın bir parçası olarak yorumlayan da... Bunlara ne dersiniz?
Kesinlikle riyadan, gösterişten Allah korusun. Biz bunu kendi içimizden geldiği için, Allah rızası için yapıyoruz. Biz bunu siyasi nedenle istismar için yapmıyoruz. Duyuyorsunuz ya da basına sızıyor, bu da bizim elimizde değil.
Dersim üzerinden yürüyen tartışmayı ve ‘Alevi açılımı’ tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Özellikle AKP’nin ötekileştirdiği, ayrıştırdığı ve bunu yaptıktan sonra Dersim ve Aleviler konusunu dile getirmesi samimiyetten çok uzak. 81 vilayette bir vali Dersimli veya Alevi değil. Bakan yok, genel başkan yardımcısı yok, hatta ben diyorum ki AKP Genel Merkezi’nin çaycısı bile yok. Siyasi atraksiyon yapıyorlar, ranta dönüştürmeleri mümkün değil.
Kaynak: Al Jazeera



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Öcalan'ın Sekreterleri Belli Oldu!

Kılıçdaroğlu'ndan Şok MİT Açıklaması

Recep Amca'ya Büyük Kıyak!
»  Federasyondan Flaş Küfür Kararı!
»  Bakanlıktan Fetullah Gülen Sansürü!
»  Meclis'te 'Saray' Kavgası!
»  Gezi Parkı kapatıldı!
»  Erdoğan'dan İsrail’e Sert Sözler
»  Meclis'te Sehit Tartışması Gerginliği!
»  Erdoğan’a Yapılan Seçim Bağışı Usulsüz!
»  Gül, İfadesinde NelerSöyledi?
»   Vekillere nefes ölçüm testi
»  İşte Gerçek Acı Bu!
»  İşte Yeni Parti: Millet ve Adalet
»  İdris Naim Şahin'e Rixos Şoku!
»  Gül Kayıp Trilyon Davasında İfade Verdi
»  Ermenek'te Yürek Yakan Tablo!
»  Cami'de 'Yok Artık'Dedirten Propaganda
»  O vekilden Haraç İddialarına Yalanlama
»  Şok Rapor : Bütün Madenler Soma gibi
»  Çiçek'ten İçtüzük Hamlesi
»  Davutoğlu'nun Alevi Şaşkınlığı!
»  Haraç Skandalında İkinci Perde
»  Adli Tıp: Tapelerde Montaj Yok
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.