Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2796
EURO
34,6452
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.410,470
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İşte Bakanlık Teklif Edilen İsimler!
İşte Bakanlık Teklif Edilen İsimler!
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde yer almasını istediği isimlere bakanlık teklifi götürdü. İşte Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği isimler...
 
26.8.2015 - 15:14

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde görev almasını istediği muhalefet partisinden 11 milletvekiline, teklif mektuplarını özel kuryeyle gönderdi. Mektuplar, milletvekillerinin TBMM’deki makamlarına iletildi. CHP’den beklendiği gibi eski genel başkan Deniz Baykal’a bakanlık teklifi giderken, MHP içinden TBMM Başkanlığı seçimleri öncesi ismi öne çıkan ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tepkisini çeken Meral Akşener’e davet yapıldığı görüldü. HDP’den bakanlık önerilen isimler arasında Emek Partisi’nin kurucu genel başkanı Levent Tüzel yer aldı.

Bakanlıkların dağılımı konusunda ise Başbakan Davutoğlu’nun gelecek cevaplara göre hareket edeceği açıklandı.  AK Partili ve bağımsız isimlere de yine yarın gelecek yanıtların ardından aynı şekilde yazılı olarak bakanlık davetlerinin yapılacağı bildirildi. Kabineye girmeleri için kendilerine davet gönderilen isimler şöyle:

*İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak – Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı

1959 Adana doğumlu olan Erdoğan Toprak, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü mezunu. 1983 yılında serbest ticaret ve iş hayatına başlayan Toprak, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Üyeliği, Beşiktaş Genç İşadamları Derneği Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 3 dönem Bahçelievler Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu.

20 ve 21. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 21. Dönemde Türkiye-Hindistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. 57. Hükümette Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.

*Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan Toker - İsmet İnönü’nün torunu
1957 doğumlu olan Ankara Milletvekili Bilgehan, öğretim görevlisi, gazeteci-yazar. Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Bilgehan, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
22. Dönemde Ankara Milletvekili seçilen Bilgehan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Kadın - Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi oldu.

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici – 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i akrabası
Antalya Milletvekili Deniz Baykal – CHP Eski Genel Başkanı
Ankara Milletvekili Tekin Bingöl

*İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu – Eski Sanayi Bakanı
Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1958 İstanbul doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Tanrıkulu, yüksek lisansını ABD Western Illinois University'de Matematiksel İktisat alanında tamamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton School'da Makro Modelleme, ABD University of Colorado'da Ekonomi Uzmanlığı, İngiltere University of Bradford'da Ulaşım Planlaması, Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi eğitimleri aldı.
Devlet Planlama Teşkilatı planlama uzmanı olarak görev yaptı. Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu ve Gemlik Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Çevre Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurt içi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı.

21. ve 23. Dönemde MHP'den İzmir Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 23. Dönemde AGİTPA ve Türkiye-AB KPK Üyeliği yaptı. 24. Dönemde AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB KPK ve Çevre Komisyonu Üyesi.

*Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş – Alparslan Türkeş’in oğlu
MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954'te İstanbul'da doğdu. MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.
Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi.

*İstanbul Milletvekili Meral Akşener – Eski İçişleri Bakanı
Hem Cumhurbaşkanlığı hem de TBMM Başkanlığı adayları arasında adı sıkça telaffuz edilen Meral Akşener ismine Bahçeli beklenmedik bir tepki vermişti:  “Sanırım Akşener kaybetti. MHP’de hep Akşener Akşener demek edepsizlik.”
Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 İzmit doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Akşener, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı.Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi.
20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevinde bulundu. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevine yeniden seçildi.

HDP

*Ali Haydar Konca- Eski Kaymakam- 12 Eylül mağduru- Eski SHP’li
HDP Kocaeli Milletvekili Konca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Meslek hayatına İçişleri Bakanlığı'nda maiyet memuru olarak başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra, 12 Eylül askeri darbesi ile görevden alındı. 12 Eylül rejiminin sona ermesiyle birlikte Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan Konca, bu görevinden istifa ederek, serbest avukatlık yapmaya başladı. Konca, 1989 seçimlerinde SHP'den belediye meclis üyesi seçildi.

*Levent Tüzel- EMEP Genel Başkanı
Levent Tüzel, Emek Partisi Kurucu Genel Başkanı iken, HDP'yle yapılan ittifak sonucu HDP listelerinden 7 Haziran seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi.

Tüzel, daha önce de iki kez milletvekili adayı olmuştu. 1996 yılında Emek Partisi kurucu genel başkanı olan Tüzel, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İzmir'den emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olarak bağımsız milletvekili adayı olmuş, 36.167 oy (%3,4) almasına karşın seçilememişti. Tüzel, 12 Haziran 2011 seçimlerinde aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilmişti. Tüzel, 27 Ekim 2013'te toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresi'nde HDP'ye katılmıştı.

*Müslüm Doğan- Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı
Doğan, aktif siyasete katılmadan önce Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı'nı yürütüyordu. Doğan'ın en çok dikkat çeken söylemi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı olan tavrı. Müslüm Doğan, Diyanet İŞleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını savunuyordu.

DAVET MEKTUPLARI GÖNDERİLDİ
Hükümet üyesi olmaları noktasındaki davet mektupları kurye ile gönderildi. Gönderilen mektup şöyle:
 
"Sayın......
 
İLGİ: Cumhurbaşkanlığı’nın 25.8.2015 Tarihli ve 68244839-150.01-4-508 Sayılı yazısı
 
25.8.2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN tarafından geçici Bakanlar Kurulu’nıu kurmak zere Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici Bakanlar Kurulu Üyeliği için şahsınıza Bakanlık teklif ediyorum. Anayasa’nın amir hükmü gereğince, teklif edilen bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından, geçici bakanlar kurulunun kurulması için öngörülen anayasal süre dikkate alınarak bakanlık görevine ilişkin telife 27/08/2015 tarihi saat 18:00’e kadar yazılı olarak yanıt vermeniz hususunda gereğini rica ederim.

Ahmet Davutoğlu"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'ye Neden Görev Vermedi!

Hatay'da Muhalif Komutana Bomba!

Subay Adaylarını Artık MİT Soruşturacak
»  MHP Sinan Oğan'ı Üyelikten Çıkardı
»  ''AKP 7 Haziran'ı Mumla Arayacak''!
»  O Yarbay Hakkında Şok Karar!
»  3 Dönemlikler İçin Karar Verildi
»  YSK'dan Aday Olacak Bürokratlara Uyarı
»  İthal Et İhalesinde Eski Vekile Dayak!
»  Tuzla’da Askeri Alanda Yangın
»  Demirtaş'ın Çağrısına PKK'dan Tepki
»  Bahçeli: Biz Dimdik Durduk Eğilmedik
»  Ünlü Anketçi'den AKP'ye Fırtına Uyarısı
»  Flaş.. Seçim Tarihi Belli Oldu!
»  34 Tetörist Öldürüldü!
»  Davutoğlu: Neredeyse Yalvardım
»  Gazeteci Olmayana da Basın Kartı!
»  ''Bakanlık Teklifi Gelirse Kabul Edin''!
»  Fener'e Kocaman Kıyak!
»  Hedefteki Yarbay: Başka ne Diyeyim
»  Kapalı Zarfla Bakanlık Teklifi!
»  Yılmaz Özdil: Dindar Gençlik Cudi'ye
»  Cuhuriyet Tarihinde Bir İlk!
»  Artvin'de Sel Felaketi, 8 Ölü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.