Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'ndan ve Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri üyeleri, Taksim tramvay durağından, öğretmen olarak atanmamalarını protesto eden sloganlar atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.
Platform üyesi bir kişi, burada yaptığı konuşmada, öğretmen açıklarını, Milli Eğitim Bakanlığının 140 bin civarında, sendikaların ise 200 binin üzerinde olarak açıkladığını söyledi.
Bugüne kadar yapılan öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu savunan üye, atamaların yapılmaması halinde eylemlerinin devam edeceğini ifade etti.
Grup konuşmaların ardından, tebeşir kırarak oturma eylemi yaptı.

SİVAS'TA ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN PROTESTO
Sivas'ta bir grup öğretmen adayı, Eylül ayında yapılacak 15 bin öğretmen atamasını protesto etmek amacıyla ''Tebeşir Bırakma Eylemi'' yaptı.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ''Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'' üyesi bir grup, ellerindeki dövizlerle AKP Sivas Teşkilatı binası önüne kadar yürüdü.
Grup adına konuşan Mustafa Demirkıran, 2009 öğretmen atamaları sayısının 15 bin olarak açıklanmasının, öğretmenler ve ülkenin geleceği için zulüm olduğunu savundu.
Demirkıran, ''15 bin atamadan sadece 8 bininin tek branşa ayrılmasının, bu sayılardan sadece 5 bin tanesinin kadrolu olarak atama yapılmasının bir talihsizlik olduğunu'' ileri sürerek, ''Bunların yanı sıra biz öğretmenlerin hayallerini ve umutlarını yıkmak için çıkarılmış olan ücretli öğretmenlik gibi bir durumla karşı karşıyayız'' dedi.
Bir süre slogan atan grup, daha sonra AKP Sivas Teşkilatı binası önüne tebeşir bıraktı.