MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinde gençlere büyük görev düştüğünü belirterek, ''18-25 yaş arasında, yani oy kullanma çağında bulunan 9 milyon 140 bin civarındaki nüfus ortak bir tavır geliştirebilirse, iktidarı muhalefetin en altına iter veya bir muhalefeti tek başına iktidar yapmayı başarabilir'' dedi.
Partisince, Beşiktaş İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, MHP olarak 12 Haziran seçimlerine yoğun bir çalışmayla devam ettiklerini, Türkiye'yi karış karış dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi.
Bahçeli, Türkiye'nin çok ağır iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu, birçok sosyal ve ekonomik sorun yaşandığını belirterek, Türkiye'nin en önemli sorununun beka sorunu olduğunu kaydetti.
Bir yol kavşağında olan Türkiye'nin 12 Haziran'da milletin kaderini belirleyecek bir karar anı yaşayacağını ifade eden Bahçeli, bütün Beşiktaşlılardan 12 Haziran'da sandığa gitmelerini istedi.
Bahçeli, seçimlerin sağlıklı bir şekilde ve güven ortamında yapılacağına, bunun için gerekli tedbirlerin alındığına kamuoyunun inandırılması gerektiğini vurgulayarak, sandığa gidilmesini engelleyecek her türlü davranış ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
MHP olarak 12 Haziran seçimlerini çok önemsediklerini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu:
''Bu seçimlerde 9 yıldan bu yana ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kötü yönetimine bir son vermek gerekmektedir. Bugün AKP yıpranmıştır ve yorulmuştur, 3. dönem yapabileceği hiçbir şey yoktur. 9 yıllık süreye baktığımız zaman AKP'nin iktidarının ülkemiz açısından kayıp yıllar olarak tarihe düşeceğini hepimiz yakında göreceğiz. Bu nedenle bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Ülkenin önündeki tehlikeleri aşmak istiyorsak mutlaka bu seçimi iyi değerlendirerek, AKP'yi iktidardan uzaklaştırmayı düşünmeliyiz. Bugünkü iktidar 3. dönemi talep ediyor ve her türlü konuşmalarında 'Yola devam' diyerek, 3. dönem iktidar olmayı şiddetli bir arzu haline getirdikleri anlaşılıyor. 9 yıllık iktidarın artık yapacağı bir şey kalmamıştır. İktidar olmaktaki ısrarları kendileri içindir. Yolsuzlukların hesaplarının sorulması, demokratik açılım zırvasıyla Türkiye'nin geldiği nokta yüce divanlık olduğu için, yüce divanın yolunu kapatmayı Meclis'te bulunmaya bağlayarak, ısrarlı bir şekilde her türlü davranış bozukluğuyla, argoyla, kırıcı sözlerle, muhalefeti aşağılayan ifadelerle, televizyonu kullanarak, insanlarımızın zihnini bunaltıp yeniden iktidar olmaya gayret göstermektedirler. Ama bunlara rağmen milletimizin sessiz ama şuurlu bir tepki göstereceğine inanıyoruz.''
-100 SORUNA 100 ÇÖZÜM-
Devlet Bahçeli, seçimlerde başta İstanbul olmak üzere bütün yurtta hükümetin çıldıracağı bir sonuç olarak, onları yüksek bir tepkiyle iktidardan alaşağı edeceklerini öne sürdü.
Bahçeli, bu nedenle, iktidara hazırlanan partilerin Türkiye'de olup bitenleri iyi analiz etmesi ve bugünden hazırlanması gerektiğini söyledi.
Tespit ettikleri 100 soruna 100 çözümle Türk milletinin karşısına çıktıklarını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''12 yıllık bir hedef doğrultusunda Türkiye'nin 2023 yıllında lider bir ülke olması için gerekenleri belli bir süreç içerisinde planlayarak iktidara talip oluyoruz. Bugün Türkiye'de sadaka ekonomisi uygulanan bir kitle, bir de rant ekonomisiyle beslenen bir azınlık var. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu ranttan beslenen mutlu azınlığına rağmen onları yıllardır iktidara getiren mütedeyyin insanların hayatlarında bir değişiklik yok. AKP'nin yandaşları Türkiye'nin yeni zenginleri olarak ortaya çıkmıştır. Ama öbür tarafta milyonlar sadaka ekonomisine muhatap bırakılıyor.''
Sadaka ekonomisine muhtaç bırakılan insanların en büyük sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu ifade eden Bahçeli, 6 milyona yakın insanın işsiz olduğunu ve bunların yüzde 22'sinin genç işsizlerden oluştuğunu belirtti.
İşsizliğin birinci sorun olarak ortaya çıktığını vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bir de bunun yanında çalışma ümidini kaybetmiş, yıllardır iş aramış bulamamış ama şimdi gündelik bazı kazançlarla geçimini elde eden bazı vatandaşlarımız var. Bundan daha önemlisi, geleceği karanlık gören genç bir nüfus var. 18-25 yaş grubunda 9 milyon 140 bin genç var. Birçok yönden mağdur ediliyorsunuz ve eğitimi sağlıklı olarak alamıyorsunuz. İmtihanlarınıza şifreler nedeniyle gölgeler düşüyor. Böyle bir durum içerisinde bugünkü iktidarın gençler üzerindeki politikasına karşı demokratik hakları kullanarak, sabırlı, soğukkanlı, şiddete yönelmeden ve suç unsurlarını ortaya koymadan demokratik bir tepkiyi geliştirmenin başlangıç yeri 12 Haziran seçimleri olmalıdır. 18-25 yaş arasında, yani oy kullanma çağında bulunan 9 milyon 140 bin civarındaki nüfus ortak bir tavır geliştirebilirse, iktidarı muhalefetin en altına iter veya bir muhalefeti tek başına iktidar yapmayı başarabilir. Aynı şekilde kadınlar için de düşünmek lazım. Toplumun ve seçmenin yarısı kadındır, bu nedenle kadınların ortaya koyacağı ortak tavır da Türkiye'de iktidarı belirlemede önemli bir unsur olacaktır. Geleceği şekillendiren iki unsurdan biri gençler, diğeri de kadınlardır.''
Bahçeli, işsizlik ve yoksulluğun dışında üçüncü bir sorunun da toplumdaki suç oranının artması olduğunu ifade ederek, terör faaliyetlerinin ve gerginliğin giderek arttığını söyledi.
Gelir dağılımındaki adaletsizliğin sosyal patlamayı tetiklediğini vurgulayan Bahçeli, böyle bir ortamda bir iktidar değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.
-HİLAL KART-
Bahçeli, Türkiye'de bir paket ekonomisi, bir paket demokrasisi ve paket yoluyla iktidar olma hevesinin yaygınlaştığını dile getirerek, böyle bir durumun, Türkiye için hayra işaret olmadığını ifade etti.
Devlet Bahçeli, ''Bu ülkenin yoksulu vardır ama yoksulu istismar edilmemelidir. Paket gözetilmemelidir. 'İktidara oy verirseniz paket gelir' denmemelidir. Oy avcılığı adına oy istismarı yapılmamalıdır. 'Bu paketleri alacaksınız, çünkü bu paketler sizin helalinizdir ama senin yoksulluğunu kullanana da vur tokadı gitsin' diyeceksin'' şeklinde konuştu.
MHP'nin bu duruma son vermek için ''Hilal Kart'' uygulamasını başlatacağını belirten Bahçeli, ''Hilal Kart'ın kaynağı, bu milletin tarihi kültüründen geliyor. İlkesi, 'yaşa ve yaşat' ilkesidir. Anlayışı toplumculuktur. Anayasal gereği sosyal devlet olmaktır. Dolayısıyla bu Hilal Kart, bir harcama kartıdır. Bu harcama kartının geri ödemesi yok, faizi yok. Dolayısıyla faiz birikip ödenemez hale geldiğinde kapınıza dayanacak bir icracı yok'' dedi.
Hilal Kart'ın, yoksulun millet-devlet kaynaşmasıyla sahiplenilmesi olduğunu dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin toplumsal barışının da bir önemli adımı olduğunu söyledi.
Bu arada, Kadıköy'den Beşiktaş'a vapurla gelen Bahçeli'ye, İstanbul Milletvekili Meral Akşener de eşlik etti. Vapurda Bahçeli ve Akşener, çay içip, simit yedi.7 MAYIS 2011