Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0422
EURO
47,7576
IMKB
11.359,000
ALTIN
4.474,500
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''CHP DİKLENDİ AMA DİK DURAMADI''
 CHP DİKLENDİ AMA DİK DURAMADI
 
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu
 
12.7.2011 - 12:10

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunuyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Genel Merkez'den Silivri'ye tünel oluşturdular

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta ve 5 Temmuz 1993’te Başbağlar’daki katliam 18. yıl dönümünde bir kez daha anıldı. Başta Sivas katliamı olmak üzere, yakın tarihte yaşanan olaylarla ilgili esrar perdesi hala dağılmış değil. Ak Parti iktidarı dönemindeki her çabamız da engellenmek, üstü örtülmek girişimleriyle karşılaşmıştır.

Dün Danıştay’a yönelik kanlı saldırıyı siyasi çıkar için kullanmaya heveslenenler, olayın üstüne gidilmesi durumunda açığa düştüler. Aynı çevreler, Sivas olaylarını, Çorum’u, K.Maraş’ı aydınlatacak hukuk süreçlerini de engellediler.

Sivas olaylarını bir istismar malzemesi olarak kullananların, bugün Ak Parti’yi çetelerle mücadelede yalnız bırakmaları son derece manidardır. Bu çevreler yalnız bırakmakla kalmadılar, Silivri’ye giderek sanıkların yanında oturdular. Genel Merkez’den Silivri’ye tünel oluşturdular.

CHP, söz konusu Ergenekon olunca milli iradeyi hatırlamasının ne kadar samimiyetle bağdaştığını sizin takdirinize bırakıyorum.

Muhtıra olsa ne yazar

Dün tabi vakit itibariyle çok kısa bir zaman süreci içerisinde konuşmalara cevap verme fırsatı buldum. Şurada bazı başlıklar var ki önemli. 27 Nisan açıklamasına destek çıkan CHP olmuştur. Aynı CHP muhtıra mıydı açıklama mıydı bunun tartışmasını yapıyor. Yahu bildiri olsa ne yazar, açıklama olsa ne yazar, muhtıra olsa ne yazar. Bu hükümet ertesi gün bunun gereğini yapmıştır. Peki sen ne yaptın? Bunların durumu bu.


Ne testinden geçtin yahu

CHP, seçmenin yüzde 47’sinin oyunu almış Ak Parti’nin kapatılmasına destek vermiştir. Dün diyor ki 'testten geçtik.' Ne testinden geçtin yahu? Test buydu işte. Akşam söylediklerini sabah inkar ederler.

Ne oldu da CHP milli iradeyi keşfetti

Birden bire ne oldu da CHP milli iradeyi keşfetti? Ak Parti’ye kapatma davası açıldığında, yargı da milli iradedir diyenlerin, bugün yargı kararlarını kıyasıya eleştirmeleri çok büyük bir çelişkidir. Biz ne kapatma davasında, ne de bize karşı yapılan hukuksuzluklar karşısında sokağa dökülmedik. Milli iradeyi, Meclis’i boykot etmek gibi bir yanlışın içinde olmadık. Sabırla süreci takip ettik. Çıkan kararı da beğensek de beğenmesek de rıza gösterdik, gereğini yerine getirdik.

İspanya'daki konuşmama laiklik karşıtı dediler

Yaptığımız neydi, suçumuz neydi hepsi ortada. CHP yattı kalktı ne dedi? Ak Parti laiklik karşıtıdır dedi. Sadece bunu konuştu. Kalkıp da İspanya’daki bir konuşmamda başörtülü kızlarımızla ilgili verdiğim cevabı, laiklik karşıtı anlamına getirecek kadar bunlar özgürlüklerin karşısındadır.

CHP diklendi ama dik duramadı

Biz her zaman ne diyoruz? Diklenmeden dik durduk. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. CHP diklenmiş ama dik duramamıştır. Ne dediler? İki arkadaşımız yemin etmeden Meclis’e girmeyiz dediler, dün geldiler yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. E benim vatandaşım bunları görmüyor mu? Ne diyor? Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, omurgalı değilsiniz diyor. Bunların durumu bu.

Güldüren fıkra Nasreddin Hoca’ya sormuşlar. Hocam alimsin, bilgilisin lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı demişler. Bir keşfin oldu mu demişler. Hoca ekmekle kar yemeyi ben keşfettim demiş. Ama benim bile hoşuma gitmedi demiş. Şimdi CHP’nin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim dün CHP bu yanlıştan döndü ve yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdi. CHP’nin bu sefer ki çark edişinin, hayırlı olmasına inanmak istiyoruz.

BDP'liler tatillerini yeminsiz vekil olarak arazide dolaşarak geçirmemeli

Tabi BDP’nin de aynı şekilde yemini etmesini, hatta önce kayıtlarını yapmasını da bekliyoruz. Yazıktır bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı onlar da bırakmalı. İki de bir bizi dışladılar. Hayır, hayır sen kendi kendini dışladın. Diyarbakır’da toplantı neyine? Toplantı yapılacak yer Ankara. Adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Diyarbakır’da ancak belediye meclis üyeleri toplantı yapar. Milletvekillerin toplantı yapacağı yer burasıdır.


Doğu ve G.doğu'da 112 vekilin 70 tanesi bizim

12 Haziran seçimleri öncesinde istismar iftira yoluyla Ak Parti’nin Doğu ve Güneydoğu’dan çekildiğine dair yalan yanlış değerlendirmeler yapıldı. Kürt meselesine ilişkin değerlendirmelerimizin, çarpıtılmasından tutunuz adaylara yönelik istismara kadar, silahlı saldırıya kadar her yöntem Ak Parti’nin karşısında devreye sokuldu. Bütün bu çabalara rağmen, Ak Parti Doğu ve Güneydoğu illerindeki toplam 112 milletvekilinin 70 tanesini almıştır. 7 coğrafi bölgede olduğu gibi Ak Parti yine birinci parti olarak ipi göğüslemiştir.

Ak Parti, bir Türkiye partisi

Ak Parti seçimlerde her bölgeden, her kesimden, her inanç grubundan, kısacası her iki kişiden birinin oyunu almak suretiyle bir Türkiye partisi olduğunu tekraren tescillemiştir.

CHP gibi gelecekler, yeminlerini edecekler

Meselenin sorumlusu olarak hükümeti görenler, uzlaşma yerine tehditler savuranlar göreceksiniz er ya da geç CHP gibi gelecekler, yeminlerini edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışır ve hizmet üretir arkadaşlarım. Bu yasalar açık ortada. Bunları geçmişte kendileri yaptılar. Biz geldik bu yasaları bulduk, bunlarla çalışıyoruz.

Ha dün ana muhalefetin genel başkanı, “Yani bunlar çoğunluğa sahip diye, biz istediğimizi yaparız havasındalar.” dedi. Biz temel ilke olarak, çoğunluğun azınlığa tahakkümüme karşıyız. Ancak azınlığın da çoğunluğa tahakkümüne de asla müsaade etmeyiz.

Neymiş? Devletin imamının arkasında Cuma namazı kılınmazmış

Kürtlerin dini Zerdüştlüktür diyen bir anlayış var bunların başında ve Kürt kardeşlerimize İslam kılıç zoruyla dayatılmıştır diyen bunlar. Ama şimdi bakıyorsunuz sözde Cuma namazı kılıyorlar. Yaptıkları iş bu. Ama burada zaten Cuma kılınıyor. E neymiş? Devletin camisinde ve devletin imamının arkasında Cuma namazı kılınmazmış. Böyle de kendilerine göre bir fetva vermiştir. Cuma, ehliyet ve liyakat sahibi olan hocalarımızın arkasında kılınır ve onun da bir adabı var. Biz biliyorsunuz, kendi geleneğimizde de köylerdeki mescitlerde de Cuma kılmayız. Genelde kasabaya, ilçeye ineriz. Oralarda genelde Cuma’larımızı ifa eder yerine getiririz. Neden? Çünkü o bizim birlik beraberlik mesajlarını alacağımız gündür.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'YE GÖRE MUTABAKAT BOZULDU!

ERDOĞAN'DAN CHP'YE YEMİN GÖNDERMESİ!

KILIÇDAROĞLU'NDAN BUZLARI ERİTEN TOKA!
»  BDP'LİLER, CHP'NİN TAVRINA ÇOK KIZDI
»  19 MİLYON GENCİN OYU KİME GİTTİ?
»  "BU İŞİN SONU İYİ OLMAYACAK"
»  ASKERLERİN KAÇIRILMASINA İLGİNÇ YORUM
»  TÜRKER YENİDEN DSP GENEL BAŞKANI
»  "ÇİÇEK'İ BEKLEMEM, GİDİP YEMİN EDERİM"
»  CHP PM, 12 SAAT YEMİN'İ TARTIŞTI
»  "TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ YALAMAYIZ"
»  ÇÖZÜM İNSANI DEVLET BAHÇELİ!
»  KILIÇDAROĞLU: TAVRIMIZ DEMOKRASİYE KATKI
»  ŞAMİL TAYYAR'DAN DOKUNULMAZLIK DİLEKÇESİ
»  "CHP'Yİ MECLİS'TE GÖRMEK İSTİYORUZ"
»  BDP'DEN TEHDİT VE EYLEM!
»  KILIÇDAROĞLU: UMUTSUZ DEĞİLİZ
»  BAHÇELİ'DEN HÜKÜMET PROGRAMI YORUMU
»  BAYKAL’DAN KILIÇDAROĞLU’NA “YEMİN EDELİM
»  KAMALAK'A İSTİFA DAVETİ!
»  MHP'NİN YEMİN KRİZİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
»  "GÜVENCE VERİLİRSE YEMİN EDERİZ"
»  FLAŞ.. YEMİN DÜĞÜMÜNDE ÇÖZÜME ARAYIŞI
»  İKİ PARTİ İLE DE GÖRÜŞEN MHP UMUTLU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.