Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'ERDOĞAN SABIKALI' SÖZLERİNE ARINÇ'TAN SERT TEPKİ
 ERDOĞAN SABIKALI  SÖZLERİNE ARINÇ TAN SERT TEPKİ
 
Bir programda konuşan eski siyasi Hüsamettin Cindoruk'un Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya "sabıkalı" olduğu gerekçesiyle çıkamayacağı şeklindeki sözlerine Bülent Arınç'tan sert tepki geldi.
 
21.3.2007 - 17:16

NTV’de Neden programına katılan Cindoruk’a göre, cumhuriyete ve laikliğe karşı alınan bu mahkumiyet cumhurbaşkanlığı için hukuki engel oluşturuyor bu durumu muhalefet Anayasa Mahkemesi’ne götürebilir.  Cindoruk, Erdoğan’ın bir sabıka kaydına sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu bir sabıka kaydıdır . Çok önemli bir sabıka kaydıdır cumhurbaşkanı için laikliğe aykırılıktan mahkumiyet... bence sayın Erdoğan için en büyük engel budur. Sadece şiir değil... Sözleri ve hükmü tam okumak lazım” görüşünü savundu.Cindoruk’a göre muhalefet bu durumu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyabilir. Programın katılımcılarından Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ise Cindoruk’un bu iddiasına karşı çıktı.

Arınç'tan tepki

Arınç, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un bir televizyon programında "Başbakan Erdoğan'ın aldığı ceza nedeniyle Cumhurbaşkanlığı yolunun kapandığı ve muhalefetin bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürebileceği" şeklindeki iddiasını hatırlatması üzerine, "Çok nazik olmaya çalışıyorum. Onun için bir iki dakika yutkundum" dedi. Arınç, Cindoruk'un televizyonda dün akşam yaptığı açıklamaları kendisinin de takip ettiğini ifade ederek, Cindoruk'un eski bir Meclis Başkanı ve değerli bir hukukçu olduğunu söyledi.Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti:"Tabi olaylara siyaset gözüyle bakınca insanlar belki farklı şeyler söyleyebilirler. Öncelikle Cindoruk'un konuşması sırasında durduğu bir hususu ifade edip ondan sonra değerlendirme yapayım.Kendisine sayın Sabih Kanadoğlu'nun 'Cumhurbaşkanlığı seçilme turlarına geçildiğinde içeride en az 367 milletvekili olmalıdır' düşüncesi açıklandığında ve bu sorulduğunda 'bunun çok yanlış olduğunu TBMM İç Tüzüğü'nde ve Anayasa'da karar yeter sayısı ile ilgili hükümler olduğunu, toplantı yeter sayısı için 184'ün yeterli olacağını' söyledi. Ve çok nazik bir ifadeyle sayın Kanadoğlu'nun düşüncesinin zühul olabileceğini ifade etti.Şimdi ben de çok nazik bir ifadeyle sayın Cindoruk'un sayın Başbakan'ın geçmişte yargılanıp hüküm giymesiyle ilgili konuyu zühul eseri olarak ortaya attığını düşünüyorum. İnsanlar anayasa ve bununla ilgili mevzuatı bir kenara koyarak niçin olmasın şeklinde eğer zihni bir karara varmışsa, bunun için yeni şeyler bulup söyleyebilirler. Ancak önemli olan hukuk çerçevesi içinde kalmaktır."

Arınç, bilebildiği kadarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkumiyetine yol açan Siirt'teki konuşması sebebiyle verilen hükmün bir düşünce ve fikir suçuyla ilgili bir konu olduğunu, yüz kızartıcı bir suçla ilgili olmadığını dile getirdi.

Bununla ilgili olarak yargı sürecinin tamamlandığını vurgulayan Bülent Arınç, şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan'ın milletvekili seçilmeye engel bir hukuki eksikliği kanaatine varılmayarak kendisi Siirt'te yapılan ara seçimlerde milletvekili olmuştur. Milletvekili olduktan sonra da başbakan olmuştur. Şimdi yıllar öncesine dönerek o tarihte verilen bir hüküm sebebiyle bunun cumhurbaşkanlığına engel olacağını söylemek çok ileri bir yorum yapmak olur. Ama bu yorum hiçbir zaman hukuki değildir."

NTV, Haber10, iyibilgi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMEKLİ RUM GENERALDEN TÜRK KATLİAMI YORUMU:"TEMİZLİK YAPTIK"!

ZANA: "TALABANİ, BARZANİ VE ÖCALAN YOLDAŞIMIZ"!

MEĞER İSTANBUL "ÇOK GÜVENLİ KENT" MİŞ. VALİ ÖYLE DEDİ
»  ERDOĞAN'DAN ÇELİK ÇOMAK SÖYLEMİNE DEVAM
»  YOUTUBE'DE ATATÜRK'E KÜSTAHLIK BİTMİYOR
»  ERDOĞAN İLE MUMCU, YİNE MAHKEMELİK OLDU
»  İŞTE ADALET BAKANLIĞININ ADALET ANLAYIŞI
»  İETT ARAZİSİ ŞEYH EL MAKTUM'UN
»  SİYASETÇİNİN HESABINDAKİ SIR
»  ERDOĞAN, BAYKAL'A, 'MÜFLİS TÜCCAR'DEDİ
»  CHP LİDERİ BAYKAL, ADALET BAKANI ÇİÇEK'İ TOPA TUTTU
»  MİLLETVEKİLLERİNİN MECLİS TV'DEN İLGİNÇ İSTEKLERİ!
»  MİLLETVEKİLİ'NİN KAN DONDURAN TESBİTİ
»  "ERDOĞAN ADAY OLAMAZ ÇÜNKÜ..."
»  ŞEHİTLİKTE AYAKBASTI PARASI!
»  ALMAN HAKİMİN ŞERİAT KARARI!
»  SEZER'İN ENDİŞESİ YOK
»  "BÜLENT AĞABEY MODELİ"
»  ERDOĞAN'IN OĞLU GEMİ İÇİN NE KADAR ÖDEDİ?
»  YÜKSEK YARGI'DA YÜKSEK GERİLİM
»  LOKANTA'DA VEKİLLERİN YER KAVGASI
»  ARINÇ'TAN AGANİGİ-MAGANİGİ MESAJLARI
»  PKK'NIN OYUNCAKLA SALDIRI PLANI!
»  METRO'DA DEHŞET DAKİKALARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.