Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8610
EURO
43,6802
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.035,800
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"GAZİLERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUM"
 GAZİLERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIYORUM
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Son yaşanan olayları kimse tasvip edemez. Şehitlerimizin, gazilerimizin bu olaylardan duyduğu üzüntüyü paylaşıyorum” dedi.
 
26.10.2009 - 08:05
Orgeneral Başbuğ, Yönetmen Levent Semerci’nin Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan 2 bin 365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu’nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesini anlattığı “Nefes: Vatan Sağolsun” adlı filmi izledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık’la birlikte salonunun en arkasına oturarak izleyen Başbuğ, sinema çıkışında terör örgütü üyelerinin teslimi sırasında yaşanan görüntüleri değerlendirdi. Başbuğ, şunları söyledi:

“Terör olayları bugün de devam ediyor. Ama hiçbir zaman 90’lı yıllarda yaşadığımız şiddette değil ve olamaz da. Bu yıllara Türkiye geri dönmez. Soralım; kime borçluyuz. Filmde de gördüğünüz gibi görevi, vatanı, ülkesi uğruna canlarını feda eden şehitlerimize borçluyuz. 5 bin üzerinde şehit verdik bu mücadelede ama 90 yılları hatırlayın terör örgütü ne istiyordu. Bugün aslında terörle bu hedeflere ulaşamayacaklarını terör örgütü gördü, anladı. Nerede bugün bağımsız devletini söyleyenler. Bugün neden bunu söylemiyor. Şehirlerin güvenlik durumunu hatırlayın. Terörle mücadele elbette kanlı zor acı. Terörle mücadele silahlı mücadeledir. Bu filmin en önemli noktası. Doksanlı yılları yansıtıyor. Biz bu tabloları gerçekten çok yaşadık. Çok çabuk unutuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda büyük terör olayların yaşadık ama asla 90’lı yıllarında yaşadık hiç bir zaman dönemez. Elbette son yaşanan olayları kimse tasvip edemez, kimse. Bu yaşanan olayları, geçtiğimiz hafta yaşanan olayları Türkiye’de gerçekten kimsenin tasvip etmesi mümkün değil.

Elbette şehitlerimizin, gazilerimizin bu olaylardan duyduğu üzüntüyü paylaşıyorum. Onların üzüntülerine saygı gösteriyorum. Ama unutmasınlar ki o şehitler verilmeseydi, bu gaziler verilmeseydi bugün acaba Türkiye terörle mücadele noktasında nerede olurdu? Unutmayalım. Bunları unutursak, her şeyden evvel şehitlerimize karşı büyük haksızlık olur, gazilerimize karşı büyük haksızlık olur. 90’lı yıllarda imkanlarımız daha kısıtlıydı ama bugün imkanlarımız daha gelişmiştir. Unutmayın terörle mücadeleyi insan yapıyor. Bu insan düşünüyor, yaşıyor. Elbette zayıf noktalar da oluyor. Bunu kabul etmek zorundayız.

Filmde etkileyen bir çavuşun Atatürk büstüyle olan ilişkisi beni çok etkiledi. Atatürk’ün büstüyle kurmuş olduğu ilişkiyi etkileyici bir nokta olarak gördüm. Oradaki subayın astsubayın erin bir insan olduğunu anlatıyor. Asker de insan. önemli noktalardan biri de bu.
(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÜRTÇE KARAKTER NÜFUS CÜZDANINDA

O KARŞILAMANIN MALİYENİNİ BİLİYORMUSUNUZ?

NUTUK VE GENÇLİĞE HİTABE'YE POLİS ENGELİ
»  ÖCALAN, YOL HARİTASINDA NELER İSTİYOR!
»  ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA AJAN POLİSLER KRİZİ
»  "TERÖRLE MÜCADELE, SİLAHLI VE KANLI MÜCADELE"
»  8 YILLIK TEMEL EĞİTİM VİRÜSÜ
»  KONYALI ŞEHİT DAVUTOĞLU!
»  AÇILIMA MALATYA'DA VE İSTANBUL'DA DA TEPKİ
»  CUMHURİYET BAYRAMI ÜÇ GÜN SÜRECEK
»  "PAŞAM BİZLERİ DAĞA GÖTÜR"
»  AÇILIMA ALPEREN ÖFKESİ
»  'ULUSAL ONURUMUZ ZEDELENDİ!'
»  BAŞBUĞ'DAN PKK KARŞILANIŞINA TEPKİ
»  AÇILIM BAŞARISIZLIĞINI BAYKAL'A YIKACAKLAR?
»  ÇÖZÜM TÜRKİYE'NİN ÇÖZÜLMESİDİR
»  "ULUSAL KURTULUŞ HAREKETİ BAŞLATMAK ZORUNDAYIZ"
»  "KOMPLOLAR DEVAM EDİYOR"
»  "HALKA GÜVENCE VERİLMESİ GEREKİYOR"
»  KAMER GENÇ'DEN 'HUKUK' VURGUSU
»  YURTTAŞ KENDİNE HAKARET EDEN TV'Yİ FİNANSE EDİYOR
»  "BİZE YALAN SÖYLEDİLER!"
»  MECLİSTEKİ 'KÜRT AÇILIMI'NA DA ARA VERİLDİ!
»  ÖFKE DALGA DALGA YAYILIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.