Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7605
EURO
43,1510
IMKB
9.716,000
ALTIN
4.040,600
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''MECLİS İSTERSE ERDOĞAN ÇANKAYA'YA ÇIKAR''
 MECLİS İSTERSE ERDOĞAN ÇANKAYA YA ÇIKAR
 
TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu, dün Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Baykal’la bir araya geldi. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ’ın, Baykal’la görüşmesinde cumhurbaşkanlığı gündeme geldi.
 
8.3.2007 - 07:48

Yalçındağ bu diyaloğun ardından, "Cumhurbaşkanlığı makamının, bir uzlaşma ve uzlaştırma makamı olduğunu söylüyoruz. Ama tabii Meclis’in bir iradesi var" dedi.
TÜSİAD’ın Ankara turunda Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile CHP lideri Deniz Baykal arasında Çankaya diyaloğu yaşandı.

TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu dün Baykal’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından Yalçındağ ve Baykal medyanın karşısına çıktı. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı konusunun ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine Yalçındağ şu yanıtı verdi:

"Bir yönetim kurulu üyesi arkadaşım son bölümde bu konuyu gündeme getirdi. Sayın Baykal da ’Cumhurbaşkanlığı seçimi zor bir süreç olacak’ değerlendirmesi yaptı. Biz bu konuda bir görüş bildirmedik. Demokrasinin gereği olarak eğer istiyorsa, Meclis seçecekse Başbakan da Köşk’e çıkacaktır."

Bu sözler üzerine Baykal araya girdi: "TÜSİAD’ın da buna bir itirazı yoktur."

Yalçındağ tekrar söz alarak, "TÜSİAD’ın bu konudaki görüşlerini daha önce kamuoyuyla paylaştık" dedi. TÜSİAD Başkanı, bu sözleriyle iş dünyasının Çankaya için uzlaşma istediğini anımsattı.

SÖYLEMİMİZE DEVAM Yalçındağ, Başbakan Tayyip Erdoğan ile 45 dakikalık görüşmesinin ardından aynı konuda sorularla karşılaştı. Yalçındağ, "CHP lideri Baykal ile görüşmenizde, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı konusunda açıklamalarda bulundunuz. Bu açıklamalarınız cumhurbaşkanlığı konusunda TÜSİAD’ın tavrının değiştiği anlamına mı geliyor?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Biz cumhurbaşkanlığı makamının, bir uzlaşma ve uzlaştırma makamı olduğunu söylüyoruz. Bu söylemimizde de devam ediyoruz, ama tabii Meclis’in bir iradesi var. Türkiye bir demokrasi ülkesi."

Yalçındağ, "Görüşmenizde bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna "Hayır gelmedi" yanıtını verdi ve görüşmede ekonomi ve AB konularının ele alındığını vurguladı.

AB HEVESİ TARTIŞMASI TÜSİAD’ın CHP’yi ziyareti sırasında AB tartışması da yaşandı. Yalçındağ, CHP Lideri’ne "Türkiye’nin AB projesinde daha hevesli ve katılımcı olarak katılmanız Türkiye’nin yararına olacaktır. Unutmayalım ki, AB konusunda atacağımız her adım, Türkiye’nin daha çağdaş ve uygar bir ülke olması için atacağımız bir adımdır" yönündeki değerlendirmelerini sundu. Yalçındağ basın toplantısında aynı konuya, "Baykal’ın ve CHP’nin AB ile ilgili yaklaşımını kamuoyundan takip ediyorsunuz. Ana prensipte hemfikir olduğumuzu kendisi de söyledi. Ancak bazı fikir ayrılıklarımız olduğu da bir gerçek. Bu konuda daha hevesli olmalarının gerektiğini kendisine ilettik" diyerek değindi.

Baykal ise bu eleştiriyi, "Sanılanın aksine AKP hükümeti AB reformlarının pek çoğunu gündemine bile almamıştır. Dolayısıyla, AKP’yi AB üyeliğinin öncü partisi olarak görmek ve değerlendirmek yanlıştır. AKP dokunulmazlıkların kaldırılmasından yargı bağımsızlığına kadar pek çok konuyu meclis gündemine getirmemiştir" diye yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen, TÜSİAD’a AB konusunda hazırlanan ’Tam Üyeliğe Evet, Özel Statüye Hayır’ isimli kitabı hediye etti.

TÜSİAD’dan ziyaret

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın basın önündeki açıklamalarına CHP’nin "6 Ok" amblemi fon oldu. Görüşmeye TÜSİAD’ın yönetim kurulu üyeleri Pekin Baran, Ferit Şahenk, Ümit Boyner, Ayça Dinçkök ve Ethem Sancak da katıldı. Baykal’a da yardımcıları Mustafa Özyürek ve Onur Öymen ile Genel Sekreter yardımcıları Bihlun Tamaylıgil, Algan Hacaloğlu ve Oğuz Oyan eşlik etti.

HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATATÜRK’ÜN HAYATI SİNEMA FİLMİ OLUYOR..

FENER YÖNETİMİNDEN MORAL YEMEĞİ

GÜL'DEN ARINÇ'A TEZAHÜRAT TELEFONU
»  MECLİS'TEN 20 BİN POLİS KADROSUNA ONAY
»  ERDOĞAN'SEZER'E HAK VERDİ, BAKANINA KIZDI
»  TÜBİTAK DESTEKLİ TÖRE ARAŞTIRMASI BAŞLADI
»  ERDOĞAN PETROL YASASINDA SEZER VETOSU'NA HAK VERDİ
»  RTÜK, SIR DİZİLERİ YAYINLAYAN TV'LERE CEZA VERECEK
»  ARINÇ, KAYMAKAM ADAYLARINA NE TAVSİYE ETTİ?
»  "KADINLARA, KADINLAR GÜNÜNDE İZİN VERİLSİN"
»  RİZE'DE İŞÇİLER, AKP BİNASINI BASTI
»  İŞTE ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU
»  PARTİLER, EYALET TARTIŞMASINI DEĞERLENDİRECEK
»  MECLİS'TE ŞAPKA KRİZİ
»  İLGİNÇ İDDİA KAYIP GENERAL AMERİKADA GÖRÜLMÜŞ
»  İŞTE APO'NUN KENDİ İMZASIYLA SAĞLIK DURUMU
»  TİRYAKİ VEKİLLER ERDOĞAN'I KIZDIRDI
»  AKP'NİN BANKALARDA 25 MİLYON YTL'Sİ VAR
»  ÖCALAN MUAYENEDEN GEÇTİ, SAÇ ÖRNEĞİ ADLİ TIP'TA
»  İSKİ'DE PAÇALAR TUTUŞTU
»  AKP'DEN, KADIN HAKLARI İÇİN 'SİVİL DİPLOMASİ' ATAĞI
»  YOUTUBE'YE ERİŞİM YASAĞI
»  MECLİS BÜLENT ERSOY’U DİNLEYECEK
»  AĞAR'I BEKLERKEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ, ÖLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.