Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8105
EURO
43,4413
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.043,640
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'TAŞ ATAN ÇOCUK'TAN, ÖCALAN SÜRPRİZİ!
 TAŞ ATAN ÇOCUK TAN, ÖCALAN SÜRPRİZİ!
 
Taş atan çocuklarla ilgili TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen tasarıda çocuklara yönelik olmayan düzenlemeler de var. Tasarıya göre Öcalan artık İmralı'da infaz hâkimiyle görüşebilecek
 
25.6.2010 - 07:50

Taş atan çocuklarla ilgili TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen tasarıda çocuklara yönelik olmayan düzenlemeler de var. Tasarıya göre Öcalan artık İmralı'da infaz hâkimiyle görüşebilecek.

Radikal Gazetesi'nde Yurdagül Şimşek imzası ile yeralan haber şöyle:

- TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen taş atan çocuklarla ilgili tasarı ile, disiplin cezalarına karşı yapılan şikâyet üzerine infaz hâkimi gerekli görürse, hükümle veya tutukluların savunmasını bulundukları ceza infaz kurumunda da alabilecek. Tasarıyla, Abdullah Öcalan’a İmralı’da infaz hakimiyle görüşme yolu açılıyor.

Adalet Komisyonu’nda önceki gün kabul edilen Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda çocuklara yönelik olmayan düzenlemeler de yer aldı. Tasarı le İnfaz Hâkimliği Kanunu’nda da değişiklik öngörüldü.

Buna göre, cezaevlerindeki disiplin cezalarına karşı yapılan şikâyet üzerine, infaz hâkimleri artık hükümlü ve tutuklunun sözlü olarak savunmasını alacak, talep edilen delilleri toplayıp değerlendirdikten sonra karar verecek. Hükümlü veya tutuklu, savunmasını, hazır bulunmak ve vekaletnamesini ibraz etmek koşuluyla avukatı ile birlikte veya avukatı aracılığıyla yapabilecek. İnfaz hâkiminin gerekli görmesi durumunda, hükümlü veya tutuklunun savunması ceza infaz kurumunda da alınabilecek. Tasarı ile ayrıca, İnfaz Hâkimliği Kanunu’nun, 2. maddesinde yer alan ‘İnfaz hâkimlikleri, kuruldukları yer adliye binasında görev yapar’ fıkrası da yürürlükten kaldırılıyor. Tasarının yasalaşmasından önce verilen disiplin cezalarına karşı, yasalaşmasından sonra altı ay içinde itiraz edilebilecek.

Komisyondaki görüşmelerde, CHP’liler, infaz hâkiminin hükümlü ve tutuklunun savunmasını cezaevinde almasına ilişkin düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğunu, Habur’da yaşananların bu düzenleme ile ilgisi olup olmadığını sordu. CHP ile DTP bu düzenlemenin tasarı metninden çıkarılmasını da istedi. AKP’li üyeler ise, terör örgütü üyelerinin sık sık cezaevinden adliyeye gelme yoluna başvurup bunu istismar ettiklerini ifade ederek, cezaevinde savunma almanın bir zorunluluk değil seçenek olarak yasaya konulmak istendiğini belirttiler. AKP’liler, ayrıca bazı CHP’li üyeler ile de bu konuda özel olarak görüşerek düzenlemeyi desteklemelerini istedi. Bunun üzerine CHP’liler söz konusu hükmün tasarı metninden çıkarılması isteklerinden vazgeçti.

Söz konusu düzenleme başta İmralı’da bulunan Öcalan olmak üzere terör örgütü üyelerini de kapsayacak. Öcalan’a İmralı’da infaz hâkimi ile görüşme yolu da açılacak.

Tasarı ayrıca, yürürlükteki TCK uyarınca üç yıldan sekiz yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar para cezası öngörülen göçmen kaçakçılığı suçuna ilişkin yaptırımlar da ağırlaştırılıyor. Tasarı, yasalaştığında, göçmen kaçakçılığı suçu teşebbüs aşamasında dahi kalsa, tamamlanmış gibi ceza verilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YİĞİT BULUT MESLEKDAŞLARINI ŞAŞIRTTI!

BDP'DE, TERÖR ÇATLAĞI

SINIR KAYDIRMA TARTIŞILABİLİR!
»  "GÜCÜMÜZ OLSA LADİN'İ BİTİRİRDİK"
»  TERÖRİST BAŞI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ATALAY'DAN MEDYAYA:"TERÖR KONUSUNDA DUYARLI OLUN"
»  KÖŞK İSTANBUL'A TAŞINIYOR
»  "BENDE KÜRT'ÜM SİZE Mİ KALDI HAKKIMIZI SAVUNMAK"
»  ŞEHİT ABLAYA ASKER SELAMI!
»  ŞEHİT CENAZESİNDE AKP'YE ÖFKE
»  OSMAN PAMUKOĞLU KAZA GEÇİRDİ
»  GİZLİ TANIĞININ AMİRİ OLUYOR
»  95 YIL ÖNCE ATATÜRK'TE ÇANAKKALE'DE CEPHEDEYDİ
»  KÜRŞAT TÜZMEN, AĞZINA GELENİ SÖYLEDİ
»  ELEKTRİK FİYATLARINDA SÜRPRİZ İNDİRİM!
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN AKP VE MHP'YE ŞOK!
»  "BAŞBAKAN RAKAMLARLA MİLLETİ KANDIRIYOR"
»  FETULLAH GÜLEN'DEN HÜKÜMETE TERÖR DESTEĞİ!
»  BUSE'NİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU!
»  BUGÜN GİT, YARIN GEL DÖNEMİ TARİH OLUYOR
»  PKK'NIN KORKULU RÜYASI YENİDEN DAĞLARA ÇIKIYOR
»  MECLİS'TE ÇÖMELME KRİZİ
»  CİHANER, İŞBAŞI YAPTI
»  ERDOĞAN'A, İSRAİL DAVASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.