Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ÖZEL OKULLARIN ÖNÜNÜ DAHA DA AÇACAĞIZ"
 ÖZEL OKULLARIN ÖNÜNÜ DAHA DA AÇACAĞIZ
 
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, taşımalı eğitimin verimli olmadığı belirtirken, özel okulların da önünü daha açacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.
 
20.3.2005 - 21:21
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, taşımalı eğitimin verimli olmadığı belirtirken, özel okulların da önünü daha açacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.


Bakan Çelik, Adana'nın Feke İlçesi'nde işadamı Oral Baytok'un annesinin adını verdiği Lütfiye Ayşe Yatılı İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Törene, AK Parti Adana Milletvekilleri Ziyaettin Yağcı, Vahit Kiriçci, Ali Küçükaydın ve Vali Yardımcısı Ayhan Boyacı ve Baytok Ailesi ile çok sayıda vatandaş ve eğitim görevlisi de katıldı.
Tören konuşmasına, "Bugün Ankara'da koltuğa oturarak, kuluçkaya yatarak ülkeyi yönetmek mümkün değil. Bugün Türkiye'de illeri yerinde inceleyen bir hükümet var" diye başlayan Bakan Çelik, ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin büyüklük bakımından ilk sırada yer aldığına dikkat çekti. Çelik, "Ancak bir çok ülkenin nüfusundan çok daha fazla olan 20 milyon öğrencimiz var. Bakanlık bütçesi ile eğitim alanındaki ihtiyaçları ve eksiklikleri karşılamak mümkün değildir. Kefenin cebi yok. Kimse öbür tarafa bir şey götürmüyor. Mezar taşlarımıza isimlerimiz yazılıyor sadece. Ancak eğitim yuvalarına isimlerimizi yazdırarak kendi adımızı yaşatabiliriz. Bu bir, devlet-millet-sivil toplum ve hayırseverlerin işbirliğini gerektirir. Bu dört tarafı alt alta toplarsak toplamı 4 eder. Ancak yanyana toplarsak bin 111 eder. Onun için yanyana olmalıyız. Bu nedenle iş adamlarımızın, hayırseverlerimizi eğitime daha çok yatırım yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Taşımalı eğitim sisteminden arzu edilen verimin alınamadığını belirten Çelik, "Taşımalı eğitimi severek yapmıyoruz. Aileler ve öğrenciler açısından da bir çok zorlukları var" diyerek taşımalı eğitim sistemine ağırlık vermeyeceklerini vurguladı. 2005'in sonuna kadar bütün okulların internete bağlanacağını, şu an yarısının bu imkandan kaydeden Çelik, eğitim alanında çok daha iyi şartların oluşacağını ifade etti.
Bakan Hüseyin Çelik, kamu personelini, mahrumiyet bölgelerine cezbederek göndereceklerini de belirterek, mahrumiyet bölgelerinde personele yönelik çalışmalar yaptıklarını ve hazırladıkları çalışmayı başbakanlığa gönderdiklerini söyledi. Çelik, "Alanya'da çalışan personel ile Feke'deki personel arasında 15-20 milyon lira ücret farkı bulunursa, buralara personel bulmakta zorluk çekeriz. Bunu gidermeye çalışıyoruz. Bu çalışma, sadece öğretmene değil, kamu personeline yönelik yapılıyor. Çalışma sonuçlandığında, personeli mahrumiyet bölgelerine zorlayarak değil, cazip hale getirerek göndereceğiz. Ancak yılların getirdiği kronik sorunları kısa sürede bitirmek mümkün değil" dedi.
Bakan Çelik, daha sonra 22 derslikli 580 öğrenci kapasiteli Lütfiye Ayşe Yatılı İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Halen 400'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü okul, 76 bin 500 dönüm arsa üzerine 3 katlı olarak inşa edildi. Okulda erkek-kız öğrenci yurtları, yarı olimpik spor salonları, çok amaçlı tiyatro salonu bulunuyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR'DA ÖĞRETMENE "KDV" SÜRPRİZİ!

ÖĞRENCİ AFFI'NDAN KİM, NASIL YARARLANACAK?

SEZER ÖĞRENCİ AFFI'NI ONAYLADI...
»  SEREBRAL PASİLİ ÇOCUKLAR İÇİN OKUL...
»  OKULDA CİNSEL EĞİTİM VERİLECEK!!
»  HÜSEYİN ÇELİK TBMM'DE ÖĞRENCİ AFFI'NI ANLATTI!!
»  ABD'YE ÖĞRETMEN GÖNDERİYORUZ!!
»  LİSE'LER 4 YILA ÇIKARILIYOR!!
»  MEB TAYİN DAVALARINDA TAZMİNATA MAHKUM OLUNCA TAYİNLER HIZ !!KİSTE
»  ÖĞRENCİLERE SUİT ODA.......
»  30 FAKÜLTEYE YENİ DEKAN
»  LES'E BAŞVURULAR BUGÜN SONA ERİYOR
»  YURTKUR'A BORCUNU ÖDEMEYENLERE İCRA
»  ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİ AFFI TALİMATI...
»  ÖĞRENCİ AFFI KOMİSYON'DAN GEÇTİ, TOP GENEL KURUL'DA ...
»  KAPUSUZ: "YAPILAN AF DEĞİL, ÖĞRENCİLERE VERİLEN BİR FIRSAT"!!
»  "SES ÇIKARMAZSAK OKULLARDAKİ TUVALETLER BİLE PARALI OLACAK"!!!
»  ÇELİK: ÖĞRENCİ AFFI HAFTAYA TAMAM
»  "SINAVSIZ GEÇİŞLE MESLEK YÜKSEK OKULLARI KATLEDİLDİ"...
»  AF KAVGASI BAŞLADI... CHP : AF “RET” EDİLDİ GÜNDEME GETİRİLEMEZ,AKP: SALI GÜNÜ GÖRÜŞECEĞİZ
»  ALTIKULAÇ:''İADE GEREKÇESİNİ TARTIŞTIKTAN SONRA KARAR VERECEĞİZ''
»  ÖĞRENCİ AFFI VETOSU... ERDOĞAN: "ARKADAŞLARLA KONUŞUP GEREĞİNİ YAPARIZ"...
»  SEZER ÖĞRENCİ AFFI'NI NİYE VETO ETTİ?
»  FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ... SEZER ÖĞRENCİ AFFI'NI GERİ GÖNDERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.