Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0278
EURO
44,2828
IMKB
9.482,000
ALTIN
4.177,830
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'YE "TÜRKLERİ 75 DADİKADA TEMİZLERİZ" MESAJI!
ABD YE  TÜRKLERİ 75 DADİKADA TEMİZLERİZ  MESAJI!
 
32 yıl sonra ortaya çıkan bir araştırma Kıbrıs Rum lideri Papadopulos'un ABD'ye gönderdiği mesajı ortaya çıkardı: "Adadaki Türkleri 75 dakika içinde temizleriz!"
 
22.7.2006 - 09:31

Yunan Eleftherotypia gazetesi, Papadopulos'un gençlik yıllarında Kıbrıs'taki tüm Türklerin kıyımından yana bir tutum sergilediğini yazdı.  

Kıbrıs harekâtının 32'nci yıldönümünde Kıbrıs Rum lideri Tasos Papadopulos'un gençlik yıllarında Kıbrıs'ın Yunanistan'la birleşmesi (enosis) için gösterdiği uğraşıların arasında Kıbrıs'taki tüm Türklerin kıyımından yana bir tutum içinde bulunduğu açıklandı.

 

Planlarımız hazır

Yunan Eleftherotypia gazetesinde Kıbrıs Rum gazeteci-yazar Drusiottis imzalı yayınlanan bir araştırmaya göre, 1964 yılında Rum çetelerinin Türk köylerine yaptıkları kanlı baskınlardan sonra Türkiye, Kıbrıs'a askeri bir operasyon düzenlemeye hazırlanırken dönemin çete reislerinden Tasos Papadopulos'un Rum hükümeti adına ABD'ye şu mesajı veriyordu: "Türk filosu Kıbrıs'ın 12 millik kara suları içinde girmesi olasılığında yaptığımız hesaplara göre adaya kadar kat edeceği 75 dakikalık zaman içinde kendi savunmamızı sağlamak amacıyla adadaki bütün Türkleri temizlemeye kararlıyız. Bunu gerçekleştirmek için gerekli planlarımız ve olanaklarımız mevcuttur!" Dönemin Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Bonanos'un verdiği ifadelere göre Papadopulos, düzenlenen olağanüstü askeri şura toplantısında "Türkiye adaya havadan ya da denizden bir askeri operasyon düzenlerse adadaki bütün Türklerin yok edilmesini" önerdi.

 

ABD önledi

Aynı araştırmaya göre Türkiye'nin gerek 1964 gerekse 1967'te Kıbrıs'taki kanlı olayları bastırmak gerekçesiyle ve garantörlük hakkını kullanarak askeri müdahale hazırlığı ABD tarafından önlemişti. Ancak 1974'te Yunan askeri yönetiminin Kıbrıs Cumhurbaşkanı Makarios'a karşı gerçekleştirdiği askeri darbeden sonra ABD Türkiye'nin Kıbrıs'a askeri operasyon düzenlemesine ses çıkarmamıştı.

 Kaynak:Sabah



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK'LI TERÖRİST'İN ŞOK İTİRAFI

HAŞEMA İNGİLİZ BASININDA MANŞETLERDE

MHP'Lİ ESKİ VEKİL KONSERDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ,ÖLDÜ
»  SİYASETÇİ'NİN HIZ LİMİTİ KAÇ OLMALI?
»  BAKAN ŞAHİN, "ŞİKEYİ BULMAK ZOR" DEDİ!
»  ERDOĞAN BLAİR'LE GÖRÜŞTÜ
»  İSRAİL'İN SALDIRSI NE ANLAMA GELİYOR?
»  GAZİANTEP AKP İL BAŞKANLIĞI'NDA KAVGA
»  BİTLİS TERÖRÜ LANETLEDİ
»  TESKERESİNİ ALDIĞI GÜN ŞEHİT DÜŞTÜ
»  THE EKONOMİST:"TÜRKİYE İLE KRİZ KAPIDA"
»  VAN'DA PKK AVI, 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  ZAPSU, ANKARA'YI GERDİ, MUHALEFF BARUT GİBİ
»  ZAPSU, ELÇİLERLE ERDOĞAN'DAN HABERSİZ GÖRÜŞMÜŞ
»  ERDOĞAN'DAN BUSH'A: "YETER ARTIK"...
»  KABİL'E TÜRK TABURU
»  4.2'LİK DEPREM ADIYAMAN'LILARI KORKUTTU
»  BBP: "ABD ELÇİSİ SINIR DIŞI EDİLSİN "
»  14 YIL ÖNCE VURUN EMRİ VERMİŞTİ
»  ERDOĞAN'IN KIBRIS RESTİ!
»  TARSUS'TA PKK OPERASYONU!
»  ERDOĞAN'A FAHRİ DOKTORA
»  ERDOĞAN BUSH'U ARADI
»  YARIM MİLYON KİŞİ ZIPLADI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.