Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7020
EURO
43,5657
IMKB
9.651,000
ALTIN
3.952,470
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DE TEZKERE RAHATLIĞI
AKP DE TEZKERE RAHATLIĞI
 
AKP Grubu, bugün TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak BM’nin Lübnan Barış Gücü’ne asker gönderme tezkeresinin geçmesine kesin gözüyle bakıyor.
 
5.9.2006 - 09:51
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Hizbullah’ın silahsızlandırılması görevi verilmesi halinde Türk askerinin çekileceği güvencesini vermesi, milletvekillerine gönderilen özel tezkere ikna dosyası ve Hizbullah’ın ruhani lideri Fadlallah’ın Türk askerinin Lübnan’da olmasını destekleyen sözleri, BM Çatışma Kuralları ortaya çıkınca kafası karışan AKP’lileri de rahatlattı. Oylama için grup kararı almayacak olan AKP’de, oylamaya katılmayacaklarla birlikte en fazla 10 fire bekleniyor. GERİ ÇEKERİZ Hükümet, ’tezkereye’ hayır oyu vereceğini daha önce deklare eden "retçiler"i ikna turuna erken başladı. "BM Barış Gücü komutanının emriyle bir kişi ya da grubun silahsızlandırılabileceği" hükmünü içeren BM "Çatışma Kuralları" kamuoyuna yansıyınca, önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ardından Erdoğan, doğabilecek endişeleri gidermek için arka arkaya açıklama yaptı. Erdoğan’ın, silahsızlandırma görevi verilirse Türk askerinin geri çekilebileceğine yönelik sözleri tezkere metnine de yansıtılınca çekimser vekillerin bir kısmı ikna oldu. DOSYA HAZIRLANDI Hükümet, kararında direnen retçiler için de "dosyalı ikna" yöntemi izlendi. Bu vekillere tereddütlerini gidermek için AKP Grup toplantısı öncesinde, Dışişleri Bakanlığı bürokratları tarafından hazırlanan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Lübnan ve Suriye ziyaretleri, BM Barış Gücü’nün oluşma süreci, Avrupa Birliği’nin asker gönderme kararı ile ilgili bilgiler ile Türkiye’nin neden asker göndermesi gerektiğine ilişkin açıklamaların yer aldığı kapsamlı bir dosya gönderildi. FADLALLAH ETKİSİ Lübnan’ın en önemli Şii din adamı, aynı zamanda Hizbullah’ın ruhani lideri Hüseyin Fadlallah’ın Kanal 7 Televizyonu ve Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan sözleri de, retçileri iknada son aşama oldu. Fadlallah, gazeteci Sefer Turan’a verdiği özel röportajda, "Müslüman Türk ordusunun barış gücü çatısı altında Lübnan’a gelmesini teşvik ediyoruz. Onlar bizim için çok farklı" dedi. LÜBNAN KAZANIR AKP kulislerinde, Lübnan Barış Gücü’nün, silah akışını engelleme görevi nedeniyle uzun vadede İsrail’in işine yarayacağı, ancak kısa vadede Lübnan’a nefes aldıracağı konuşuluyor. Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay bu nedenle tezkereye ’evet’ oyu vereceğini belirtirken, "Çatışma ihtimali zayıf. Barış Gücü’nün gitmesi en azından oradaki insanların toparlanmaları için gerekli" dedi. Retçi bazı milletvekillerinin ise oylamaya katılmayabileceği belirtiliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEZER'DEN ASKERE TEZKERE SÜRPRİZİ

BAHİS REKLAMI GÜNAH DİYE FORMA GİYMEDİ

GECE YARISI HADİSLİ İKNA TURU
»  AİHM, TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM BARAJINI GÖRÜŞÜYOR
»  AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN TÜRKİYE'YE SERT RAPOR
»  TÜRK KOORDİNATÖR BU HAFTA BELLİ OLACAK
»  HAİN ASKER YAKALANDI
»  MECLİS'TE YASAKLI GECE
»  ERDOĞAN'DAN GAF ÜSTÜNE GAF
»  GÜL, TEZKERE'NİN GEÇECEĞİNDEN EMİN
»   ARITMAN'DAN BÜYÜKANIT'A, 'BU KANI DURDURUN MEKTUBU
»  ERDOĞAN: "ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR"
»  EN ÇOK CEP KULLANAN ONUNCU ÜLKEYİZ
»  ABDULLAH GÜL, LÜBNAN'A GİDECEK ASKER SAYISINI AÇIKLADI
»  ANNAN, TEZKERE GÜNÜ ANKARA'DA
»  LÜBNAN'A ASKER GİTMELİ Mİ?ANKETE KATIL,GÖRÜŞÜNÜ YAZ
»  MECLİS KAPISINDA ZİNCİRLİ TEZKERE PROTESTOSU
»  GÜMRÜKTE SORUŞTURMA TEPEYE DAYANDI
»  AKP'Lİ VEKİLLERE TEZKEREYİ HALKA ANLATMA GÖREVİ
»  MİLLETVEKİLLERİNE TEZKERE MARKAJI
»  CERRAH SAYESİNDE LİNÇ KÜLTÜRÜ OLUŞTU!
»  DİKKAT ! ADSL'DE FATURALAR HATALI
»  46 YILLIK SIRLAR ORTAYA ÇIKIYOR
»  BÜYÜKANIT PAŞA'NIN SESSİZLİĞİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.