Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.346,430
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ VE BAĞIŞ'DAN KARŞILIKLI SERT SÖZLER!
BAHÇELİ VE BAĞIŞ DAN KARŞILIKLI SERT SÖZLER!
 
MHP ve AKP arasında bugün "Sure" polemiği yaşandı. İlk olarak Devlet Bakanı Egemen Bağış, MHP'lilerin Ani Harabeleri'nde kıldıkları Cuma namazıyla ilgili olarak, "Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var" değerlendirmesinde bulundu.
 
2.10.2010 - 19:30
 Buna karşılık MHP Lideri Devlet Bahçeli Bağış'a çok sert yanıt vererek "Egemen Bağış ilk olarak Amerikan vatandaşlığından çıksın, Türk vatandaşı olsun" dedi. Bu tartışmaya MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da katıldı. Şandır da Bağış'a sureli gönderme yaparak "Egemen Bağış, Maide Suresi'nin 51. ayetini okusun, aynaya baksın” sözleriyle karşılık verdi. Bağış'tan cevap gecikmedi. Bakan Bağış, "Bahçeli iddiasını kanıtlasın istifa edeceğim" dedi.
Bakan Bağış, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bir grup MHP'linin Kars'taki Ani Harabelerinde cuma namazı kılmasıyla ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine şunları söyledi:

"MHP yönetiminin namaz kılması, dua etmesi olumlu bir gelişme, iyi bir başlangıç. Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var."



İŞTE MAUN SURESİ'NİN ANLAMI

Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.

BAHÇELİ: EGEMEN BAĞIŞ ÖNCE TÜRK VATANDAŞI OLSUN!

Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Bahçeli, Bağış'ın Amerikan vatandaşlığından çıkmasını istedi. Bahçeli, "Egemen Bağış ilk olarak Amerikan vatandaşlığından çıksın, Türk vatandaşı olsun. TBMM'de Amerikan vatandaşı bir Türk Bakan kimliğinde bulunmasın" dedi.


“EGEMEN BAĞIŞ, MAİDE SURESİNİN 51. AYETİNİ OKUSUN”

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılan MHP'lilere yönelik “Maun suresini de okumaları” önerisine, “Egemen Bağış, Maide Suresi'nin 51. ayetini okusun, aynaya baksın” sözleriyle karşılık verdi.

Şandır, Bağış'ın, MHP'lilerin Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılmasıyla ilgili olarak “MHP yönetiminin namaz kılması, dua etmesi olumlu bir gelişme, iyi bir başlangıç. Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var” şeklinde açıklama yapmasını uygun bulmadıklarını ifade etti.

Maide Suresi'nin 51. ayetinde, “Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o, onlardan olur” ifadelerine yer verildiğini belirten Şandır, “Egemen Bağış, Maide Suresi'nin 51. ayetini okusun, aynaya baksın” dedi.

Şandır, “MHP'nin ibadetini tartmak, onun haddi değildir” görüşünü dile getirdi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da “Dini istismar ederek, iktidara gelip, hala istismar edenlerin bir başkasını bu mealde suçlamaya hakkı yoktur” diye konuştu.

İŞTE MAİDE SURESİ'NİN ANLAMI

Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.
02/10/2010


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU'NA KÖTÜ SÜRPRİZ!

SADECE ERDOĞANLA GÖRÜŞMEK İSTEMİŞTİ

BAHÇELİ İLE EGEMEN BAĞIŞ'IN, NAMAZ VE SURE POLEMİĞ!İ
»  FLAŞ. 81 İL BAŞKANII'NDAN BAYKAL'A RET
»  'HELİKOPTER, UÇAN TABUT GİBİYDİ'
»  BAKAN ÇİÇEK'TEN, TARAF YAZARINA FIRÇA!
»  ESKİ CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER İÇİN ŞOK SÖZLER!
»  "12 EYLÜL'Ü YARGILAYACAK CESUR SAVCILAR BEKLİYORUM":
»  BİN LADİN'DEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ!
»  ASKERLİKTE SON İDDİA!
»  ''TÜRBAN DİYORUM ÇÜNKÜ...''
»  MİLLİYET MUHABİRİ, KANDİL'DEKİ BASIN TOPLANTISINI ANLATTI
»  AVCI İLE İLGİLİ SÖZLERİ BAŞLINA İŞ AÇTI!
»  BAHÇELİ,O YÜZÜĞÜN ŞİFRESİNİ, AÇIKLADI
»  "ERDOĞAN'IN MUHALİFLERİ MEDYADAN AYIKLANIYOR"
»  O MAKAMI KİM İSTEMEZ?
»  HAŞİM KILIÇ'A ÇOK SERT YANIT!
»  OKSİJEN DESTEKLİ 8 SAAT İFADE!
»  İŞTE YENİ SINIR KARAKOLLARI
»  CİHANER'DEN ŞOK AÇIKLAMALAR!
»  ERDOĞAN: 'TEK TİP ASKERLİK RAFA KALKMADI"
»  DEVLET O AYI İÇİN 'VUR' EMRİ ÇIKARTTI!
»  CEP TELEFONUNU SATARKEN DİKKAT EDİN!..
»  "KENDİNİZE GELİN BÖYLE MAHKEME OLMAZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.