Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2526
EURO
44,8419
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.170,830
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ:"O KARANLIK 116 GÜNÜ AÇIKLA"
BAHÇELİ: O KARANLIK 116 GÜNÜ AÇIKLA
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin,AKP yönetimi ile cephelere, kamplara, çatışma, kavga ve kaos ortamına sürüklenmek istendiğini iddia etti.Ve "116 günde alaca karanlıkta nasıl başbakan olduğunu gel anlat" dedi.
 
23.3.2009 - 01:25

Bahçeli, Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Sözlerine "aziz hemşehrilerim" diye başlayan Bahçeli, gerçekleştirilecek seçimlerin sadece belediye başkanlarının, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin seçimi olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu günde mahalli idareler seçimleri, çok daha büyük bir anlam çok daha büyük bir önem kazanmaktadır, çünkü ülkemizin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış tehditler, yoğun sosyal ekonomik siyasi krizler bu seçimlere farklılığı getiriyor. Bu seçimler sadece belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin seçimi olmaktan çıkıyor. Milletimizin geleceğinin yol haritasının da oluşturuyor."
Seçimlerin tüm vatandaşlar tarafından önemsenmesi gerektiğini ifade edip hangi partiden olursa olsun mutlaka sandığa gidilmesini isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandığa koşarak gitmeliyiz, sandığa tam katılımla gitmeliyiz. Ancak bu da yetmiyor, sandığa giderken, demokratik denetim hakkımızı kullanmak için, yöneticilere karşı bir uyarıda bulunmak için, millet iradesi olarak bir şeyi daha yapmalıyız. Ülkedeki geçmiş dönemdeki siyasi sosyal olayları gözden geçirerek, vaat edilmişlerin ne kadarının gerçekleştirildiğini, akıl süzgecinden geçirerek, vicdanımızın sesini dinleyerek oyumuzu kullanmalıyız. Onun için ülke senin Adana senin, ülken için Adana için karar senin olsun diyorum."
AKP hükümetinin 6 yıl 4 aydan bu yana ülkeyi yönettiğini söyleyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"AKP'nin bu yönetim döneminde başarılı oldukları alanlar mutlaka vardır, ama parti programında, seçim beyannamelerinde 100 günlük planlarında vaat edilenlerin birçoğunun yerine getirilmediği ve ülkemizin kötü bir yönetimle muhatap olduğu bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bugün AKP yönetimi ile Türkiye bir gerilim stratejisinde, cephelere, kamplara, çatışma ve kavga bir kaos ortamına sürüklenmek istenmektedir. Bunun bilerek yapıldığı kanaatinde olduğumu açıkça ifade ediyorum. Çünkü hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir sayısal çoğunlukla meclisteki AKP, milletvekili sayısı Anayasa değişikliğini yapmaya muktedirken, tek başına iktidar olma özelliğini taşımış bir siyasi parti bu necip
milletimize ne vaat etmişse onun yerine getirilmesi için her türlü imkanı yakalamışken, bunları gerçekleştirmeyip, Türkiye'yi inanç temelinde ayrışmaya etnik temelde bölünmeye, mezhep temelinde dışlamaya devlet kurumları arasında ise sinsice bir gerginliğe sebebiyet verebilecek, hatalar üzerine hatalar işlemesinini izahını yapmak oldukça zordur. O sebepten dolayı bugünkü AKP zihniyetine karşı bir uyarı görevini yerine getirmek, bugünkü AKP zihniyetine milletçe, millet iradesi ile bir ders vermek önümüzdeki pazar günü sizlerin ortaya koyacağı temel tertiplerle belirlenmiş olacak."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP iktidarının başarılı olamadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"AKP yönetiminde, bir defa mali yapımızda ve milli sermayemizde güçsüzlük ve yabancılaşma, ekonomik yapımızda taviz ve teslimiyet, sosyal yapımızda güvensizlik ve kargaşa, siyasi yapımızda ilkesizlik ve istismar, milli kimlikte çözülme ve ayrışma, ahlaki bünyemizde çürüme ve yozlaşma dikkat çekiyor.

Bütün bunların yanında açlık, ahlaksızlık, adaletsizlik baş göstermiştir. Bunun yanında da yokluk, yolsuzluk yozlaşma ve yabancılaşma da bu toplumsal yapıyı çok daha fazla bir çürüme sürecine sokmuştur. İşte böyle bir ortamda 29 Mart yerel seçimleri yapılıyor."

Başbakanın çok ili ziyaret etmekle övündüğünü belirten Devlet Bahçeli, şöyle dedi:

"Devletin iki uçacağı biri Ata biri Ana. Hangisi müsaitse sayın başbakan ona binip, miting yapacağı ile doğru Ankara'dan hareket ediyor, orada bir helikopter bekliyor, bu arada kara yoluyla başbakanlıkta ne kadar makam aracı varsa orada Sübhaneke boncuğu gibi diziliyor. Sonra cumhuriyet otobüsü geliyor başbakanlığa ait, ona biniyor, şehre bir Davos fatihi gibi bir Ortadoğu eşbaşkanı gibi, bir son padişah gibi, son iki günde de son halife olarak giriyor."

Konuşmasında TOKİ'yi de eleştiren Devlet Bahçeli, TOKİ'nin yaptığı binaların parça parça döküldüğünü, müteahhitlerin de parasını alamadığını savundu. "Ama TOKİ konut yapma aracıyla başbakanlıkta oluşturulmuş bir kurum olmakla da yetmiyor, bu seçim dönemlerinde sayın başbakanın açık hava toplantılarında kürsü yapma görevini üstleniyor" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte o gördüğünüz kırmızı halıları, arkadan kapılı girişleri hazırlayan, ev yapacak olan TOKİ kürsü yapıyor. Kırmızı halıya Sayın Başbakan çıkıyor, bir bu tarafa bir bu tarafa volta atıyor. Sol tarafa volta atarsa CHP'ye çarpıyor, sağ tarafa volta atarsa MHP'ye saldırıyor, Sayın Başbakan bunu yaparken gerçekleri konuşmuyor, iftira ediyor, hakaret ediyor, bazı davranışlarıyla herkesi küçümsüyor, dün çiftçiye 'al ananı git diyen' Başbakan, memurunu azarlayan Başbakan, birçok kurum arasında sinsice gerilim yaratan Başbakan, kürsüde konuşurken siyaseti kirlettiğinin farkında değil, siyaseti çirkefleştirdiğinin farkında değil, ya 'lan'lı ya 'be'li konuşuyor. Bir siyasi başkana, başbakana yakışmayan üslupla konuşuyor."

MHP'nin Başbakanın üslubuna kulak vermediğini ifade eden Bahçeli, "Ancak haksız yere yalan ve saldırgan bir üslupla MHP'ye saldırmaya başlarsa MHP olarak anında cevabını vereceğimizden kuşkusu olmasın" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomik krizin halkın, yoksulun yüreğini deldiğini belirterek, "Kriz, yandaşlarınla hanedanlarının olduğu yerde teğet geçiyor" dedi.

Bahçeli, MHP'nin Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingdeki konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra siyasi yasaklı duruma düşmesinden başbakan oluşuna kadar geçen sürenin hesabını millete vermesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Erdoğan'ın iktidar olan bir partinin genel başkanı iken milletvekili olma yeterliliğinde olmadığı için seçimlere katılamadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Bunun üzerine bugünkü sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hükümeti kuruyor ve 58. hükümet faaliyetlerine başlıyor. Aradan zaman geçiyor, bir Anayasa değişikliğine gidiliyor, bir alaca karanlıkta, karanlık odalarda, karanlık ilişkilerle Siirt'te kazanan milletvekili istifa ettiriyor. Yasal olmayan bir ara seçimle Recep Tayyip Erdoğan Bey Ankara'ya geliyor. Aradan tam 116 gün geçmiş, en yakın arkadaşını başbakanlıktan ayırıyor, kendisi 59. hükümeti kuruyor. Bu gelişmeyi hatırlıyor musunuz? Peki Başbakana ben soruyorum, MHP'ye dil uzatacağına, 116 günde alaca karanlıkta nasıl başbakan oldun, gel bana anlat."
Başbakan Erdoğan'ın, 2003 yılından bu yana Türkiye'nin birçok yerine gittiğini, ancak hiç  birisinde kara yolunu kullandığını hatırlamadığını ifade eden Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:
"Bir de yurt dışı gezileri var. Hangi ülkeye niçin gider, hangi milli çıkarlarımız peşinde koşar? Dışışleri Bakanlığında kaydı da yok. Sayın Başbakan asgari ücretin çok düşük seviyede olduğu millete cevap ver. Bize saldıracağına, de ki 'Ben Sayın Bahçeli'nin sorusu üzerine şu günden şu güne şu ülkeye gittim, şu milli menfaatleri sağladım, ülkeme fayda getirdim, ama bunun karşılığında şu kadar Başbakan yolluğu aldım.' Senede aldığın yollukla kaç yoksul geçinebiliyor, anlat bakalım.

Bunlara sayın Başbakan hiç cevap vermiyor, hep kaçamak kalıyor, saklanıyor. Sonra da televizyon ve medya gücüyle yalan ve iftiralarla üstünlük sağlaya çalışıyor."

-IMF KREDİSİ-

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Elazığ'da "57. Hükümet döneminde IMF'den 30 milyar dolar kredi aldılar ama açıklayamıyorlar" dediğini belirterek, 'Geçmişten bu yana devam eden stand-by anlaşmalarının 17'ncisini gerçekleştirerek kredi aldık, bununla Türkiye'deki banka, finans ve reel sektörünün sıkıntılarının aşılması için gerekli kaynak sağlandı ve 1999'dan 2002 yıllarında kadar alınan kredi miktarı 28,5 milyar dolar oldu" dedi.

Söz konusu kredinin bir kısmını 2003 yılında AKP hükümetinin kullandığını bildiren Devlet Bahçeli, şunları söyledi:
"İki tane büyük krizin ve depremin gerçekleştiği bir ülkede birçok acı tedbirler alınırken, IMF'de 28,5 milyar dolar kredi alınmış, yarısını biz ödedik diyorsun. Madem borç ödeyecek haldesin de 2005 yılında IMF ile anlaşma yaparak 13 milyar dolar krediyi niçin aldın? Hani Türkiye toz pembeydi, huzur içerisindeydi.

Sen gereksiz bir ortamdayken 13 milyar dolarlık IMF kredisini niçin aldığını söylemiyorsun da neden 57. hükümeti suçlamaya çalışıyorsun? Ya doğru konuşmuyorsun, ya bilgisizsin, ya da danışmanların yalan konuşarak seni halkın gözünden düşürmeye çalışıyor."


-EKONOMİK KRİZ-

Yaşanan krizle işsizlik ve yoksulluğun arttığını kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:
"Türkiye'de 5 milyon 680 bin işsiz var. İş bulanlar da işten çıkarmalarla karşı karşıya, neredeyse 500 bin kişi işinden oldu. Böyle bir ortamda Türkiye'de işsizliği yok farz eden bir anlayışla hareket etmek doğru değil. ABD'de, Avrupa'da var diyerek, Türkiye'deki işsizliği görmemezlikten gelmeyin. Her ülkede olabilir, ama bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sosyal patlamanın işaretidir" dedi.

Yoksulluğun da önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Açlık sınırının altında asgari ücretli milyonlarca insanımız bulunuyor.

Memur, esnaf ve diğerleri, yoksulluk sınırının üstünde kaç kişi gelir temin ediyor. Emekli dul ve yetimin durumu görmemezlikten gelinecek seviyede midir? Bunlara bakıp, Türkiye'de çok ciddi bir sosyoekonomik krizin geldiğini artık görmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan Ankara'da kriz dönemini yönetmiş değerli bürokratlar var. Onları da çağırın, ekonomik ve sosyal konseyi bir araya getirin.

1929 bunalımının izlerini taşıyan bu felaket için Türkiye'yi koruyucu tedbirleri alma zamanı gelmiştir.

'Hamd olsun bizde bir şey yok. Bazı siyasi partiler kriz yaratarak, felaket tellallığı yaparak toplumumuzu huzursuz kılıyorlar' gibi lüzumsuz saldırlara gerek yok. 'Bana teğet geçiyor' diyecek halin yok. Eğer bir yeri teğet geçiyorsa yandaşlarınınla hanedanlarının olduğu yerde teğet geçiyor, halkın ve yoksulun olduğu yerde kriz yürekleri delip geçiyor."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU O DOSYAYI AÇIKLADI!

AKP'YE KÖMÜR BASKINI

ERBAKAN DA MEYDANA ÇIKIYOR
»  ÇIKMAZA GİREN PKK'NIN ÜÇ SEÇENEĞİ
»  "ÖNÜNE GELENİ TEHDİT EDENE HADDİNİ BİLDİRMEK LAZIM"
»  CUMHURBAŞKANI GÜL, IRAK'A GİDİYOR
»  "İKTİDAR OLMUŞ TEK SOL PARTİ DSP’DİR"
»  GÖKÇEK'TEN, 'OYLARI BÖLMEYİN' TAKTİĞİ
»  YAŞAR NURİ HOCA, "HAKKIMDA ÇIKAN HABERLER YALAN" DEDİ
»  "İSLAM'IN ŞÖYLESİ BÖYLESİ YOKTUR , İSLAM TEKTİR"
»  ERDOĞAN, BAYKAL'A 'PALAVRACI' DEDİ
»  "BU SEÇİMLER, MİLLETİN GELECEĞİNİN YOL HARİTASI OLACAK"
»  CHP MİTİNGİNDE İZDİHAM
»  GOOGLE'DAN "SABİHA GÖKÇEN" SÜRPRİZİ
»  NEWSWEEK'TEN ŞOK İDDİA
»  "EĞER ONLARA TÜRKİYE'Yİ DAR ETMEZSEM YAZIKLAR OLSUN"
»  "KOCAMI ŞAHANE İLE BASTIM"
»  "İSTANBUL'U BİLMEZ" DEDİLER 7 SÜLALESİ İSTANBUL'LU ÇIKTI
»  PKK'NIN ÖLÜM TİMİ ELE GEÇİRİLDİ
»  NÜKLEER SANTRAL İÇİN SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR
»  AKDENİZ SAHİL YOLUNUN 123 KM'Sİ ULAŞIMA AÇILDI
»  "VALİ MAKSADINI AŞTI"
»  JAMMER CİHAZLARININ KULLANIMINA SINIRLAMA
»  UÇAMAYAN ADAM SDÜTYODAN ATILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.