Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3750
EURO
46,9623
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.351,490
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN ÇELİK ACİLEN ÇÖZÜM BULMALI!
BAKAN ÇELİK ACİLEN ÇÖZÜM BULMALI!
 
Eğitim-öğretimdeki sorunlar gün geçtikçe büyürken .Bakanlık mantıklı herhangi bir açıklamada bulunmadığı gibi öğretmen adaylarını da isyan etme noktasına getiriyor.200bin işsiz öğretmenin buluştuğu devmiting.com adlı adreste adaylar, dertlerini dile getirerek seslerini duyurmaya çalışıyor.
 
18.12.2007 - 22:50

200bin işsiz öğretmenin buluştuğu devmiting.com adlı adreste dertlerini dile getirerek seslerini duyrmaya çalışan öğretmen adaylarından biri Bakan Çelik'in çözüm bulması gereken noktalrı şöyle özetlemiş:

"Ben 2005 yılında eğitim fakültesinden mezun olmuş bir “Fen Bilgisi” öğretmeniyim(!). Mezun olduğum yıldan itibaren KPSS denilen ve sayın Hüseyin ÇELİK’in kaliteli öğretmen seçmenin 2. süzgeci olarak adlandırdığı sınava, 3 kez girdim. Elimde 85.567 puan olmasına karşın, branşıma verilen son derece adaletsiz kadro sayısı yüzünden hala atanamıyorum.
Mezun olduğum fakülteye ÖSS de iyi bir puan alarak girdim. Branşımla ilgili eğitimi üniversitede gayet iyi bir şekilde aldım. Her eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayı gibi ben de pedagojik formasyona sahibim. Yani şu anda görev yapmakta olan meslektaşlarımdan, mesleki açıdan hiçbir farkım bulunmamaktadır.
Bütün bunlara rağmen önümüze, eğitim fakültesi öğretmen adayı olmamız yetmiyormuş gibi; bir öğretmenin kalitesini belirlemede ölçüt sayılamayacak kadar saçma bulduğum KPSS ye girmek zorunda bırakıldım. Bu sınavın yapılmasının gerekliliğini savunanlara soruyorum: Bir öğretmenin genel kültürünü, genel yeteneğini ve eğitim bilimleri bilgisini test sorularından oluşan, iki oturumlu, toplam 4.5 saatlik sınavlarla mı ölçüyorsunuz? Bu sınavdan alınan yüksek puanlar, acaba o öğretmenin hayat boyu yetenekli ve kültürlü bir öğretmen olarak kalmasını garanti edecek mi? Atandıktan sonra bir daha çalıştığı KPSS kitaplarının yüzüne bile bakmayacak olan öğretmen adayları için bu sorunun cevabı elbette ki “hayır” dır. Peki bir fen bilgisi öğretmeni adayının, her atama döneminde kendisine verilen haksızca ve komik kadrodan bir pay alabilmek için, yıllarını bu saçma sınava vererek, branşında kendisini geliştirememesi durumu nedir?
Bakanımız öğretmenlerin kalitesine yönelik bir gazetecinin sorduğu soruya şu şekilde cevap vermişti:
-Önce ÖSS de yüksek puan alarak eğitim fakültelerine girme hakkı kazanıyorlar
- İkinci aşamada, mezun olduktan sonra KPSS de en yüksek alanların içinden yukarıdan aşağıya doğru sıralıyor ve seçiyoruz.
- Üçüncü aşamada ise atandıktan sonra hizmet içi eğitim seminerleri ile öğretmenlerimizi sürekli eğiterek kaliteyi arttırıyoruz.
1. ve 3. aşamalara bir şey demiyorum, hatta olması gereken de bu. Ancak 2. aşamaya geldiğimizde ortaya trajikomik bir tablo çıkıyor. A bölümünden bir öğretmen adayı için 75 almak kalite için yeterli olurken, B bölümünden mezun bir öğretmen adayı için 90 almak bile kaliteli olmasına yetmiyor(!)
İşin daha da acı boyutu; bakanımızın sürekli öğretmen açığı sorularına verdiği cevaplardaki gibi; ücretli öğretmenlerle derslerin doldurulduğu gerçeğidir. Bu durumda sizin kaliteli öğretmen yetiştirmek adına öne sürdüğünüz KPSS süzgeci atlanmış oluyor. Bu süzgece girmeden de bir öğretmen derse girebiliyorsa, o halde bu süzgecin anlamı nedir? Kalitesi nerededir?
Ben bir Fen Bilgisi öğretmeni adayıyım. Ve de 2 yıl maalesef o süzgeçten geçemediğim için atlama yolunu seçerek, ülkemizin en doğusunda ve de en batısında ücretli öğretmenlik yaptım. Nerede hangi öğretmene ihtiyaç var çok iyi biliyorum. Çünkü kendi branşım da dahil olmak üzere; resim, müzik, beden eğitimi hatta inkılap tarihi dersini bile doldurdum bu iki yılda. Bu açıdan, kendi branşımda ve diğer branşlarda olan ve umutsuzca atama bekleyen birçok öğretmen adayından, yollarında küçük de olsa bir engel teşkil ettiğim için özür diliyorum. Ancak bu durum artık benim için geçerli olmasa da, şu anda o engeli çıkarmaya mecbur bırakılan birçok öğretmen adayının da olduğunu hatırlatıyorum.
Ücretli öğretmenliğin tek mantıklı tarafı –ki o da bakanımız açısından- bir tek öğretmenle (bazen öğretmen olması da gerekmiyor), 300-500 YTL gibi bir ücretle birçok dersin doldurularak, pek çok öğretmenin atamasından tasarruf etmektir. Şüphesiz bu işten elde edilen kar çok yüksektir. Ancak bu böyle devam edemez. O kadar emeğin, o kadar gözyaşının hakkı elbette yerde kalmayacaktır. Bu konuda açılan davaya ve yüce adaletimize güvenim sonsuzdur.

Son olarak kendi branşımla ilgili birkaç sıkıntıyı dile getireceğim.
1. Bakanımız “fazlalık” olarak nitelendirdiği, Fizik, Kimya ve Biyoloji öğretmenlerini Fen Bilgisine kaydırdığını söyleyip durmaktadır. Yan branşımız olan matematik öğretmenliğine dahi atanma hakkımız yokken, bu haksızca uygulamayla kadrolarımızın doldurulmasını şiddetle kınıyorum.
2. 6. ve 7. sınıflarda (OKS uygulamasının kalkmasından sonra 8.sınıflarda da olacak) 4 er saat olan fen dersinin, ilköğretim branşları içerisinde en az kadro ayrılan bölümlerden biri olmasının mantıklı bir sebebi var mıdır? İlköğretim matematiğe verilen kadro sayısı ile İlköğretim Fen bilgisine verilen kadro sayısı arasındaki uçurum farkın (Aralık ataması hariç) nedeni nedir?
3. SBS sisteminde büyük önem taşıyan fen dersine bu alanda öğrenim görmüş Fen Bilgisi Öğretmenlerinin girmesi gerekirken, öğretmen alımlarında niçin bunun bir yansımasını göremiyoruz? Niçin hala ücretli öğretmen uygulamasına gidiliyor? SBS sisteminin savunucusu olan bakanımızın bu şekilde öğrencileri dershaneye gitmekten kurtaramayacağı ve onları okula bağlayamayacağı kesindir.

Sayın Milli Eğitim Bakanımızı bu sorunlara acilen çözüm bulmaya davet ediyorum."

KAYNAK:www.devmiting.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜSEYİN ÇELİK'İN İSTİFASINI İSTEDİLER

MİLLİ EĞİTİMİN BÜYÜK YALANI, FAZIL SAY'IN GERÇEĞİ

AFACAN ÖĞRENCİ, ÖĞRETMENİ FENA YAKALADI
»  "YÖK BAŞKANI ÖZGÜR ÜNİVERSİTELERDEN BAHSETMİŞ"!
»  ÖĞRETMENLER 18 ARALIK'TA İŞİ BIRAKACAK
»  OKULLARA TÜCCARLIK DERSİ GELİYOR
»  "ATATÜRK" OLAN OKULUN ADI NEDEN DEĞİŞTİ?
»  SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI 12 ARALIK'TA SONA ERECEK
»  ÖĞRETMENLER 18 ARALIK'TA SOKAKLARA DÖKÜLECEK
»  TÜRK ÖĞRENCİ OKUDUĞUNU ANLAMA'DA SONUNCU OLDU
»  KARA ÇARŞAF KONUŞTU
»  İZMİR'DE 5 BİN 800 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR
»  'EŞİ KARAÇARŞAFLI' İHBARINI KİM YAPTI
»  10 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI
»  ATATÜRK TİŞÖRTÜ CEZASINA ÇELİK EL KOYDU
»  İŞTE TARTIŞILAN TÜRBANLI KIZIN YAZISI
»  ÖĞRETMEN ANKETİNDEN ÇIKAN ACI TABLO
»  ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 81'İ İNTİHAR'IN EŞİĞİNDE
»  BAKAN ÇELİK'TEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE
»  YÖK'TE SÜRPRİZ ATAMA BEKLENTİSİ
»  OKULDA 70 BİN AÇIK VAR AMA 180 BİN ÖĞRETMEN İŞSİZ
»  KÜRTÇE DİL KURSUNUN KAPISINA KİLİT VURULDU
»  AKP, ÖĞRENCİ AFFINA MESAFELİ
»  OLAY MÜDİRE KONUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.