Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.350,440
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞSAVCI, KAYITTA!
BAŞSAVCI, KAYITTA!
 
Kimliği belirsiz kişilerin Yargıtay Başsavcılığı'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli tacizleri üzerine Başsavcılık önlem aldı. Yalçınkaya'nın talimatıyla telefonlar kayıt altına alınmaya başlandı
 
13.4.2010 - 08:40

Bugünlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kavaklıdere'deki makam telefonunu arayanlar, ilginç bir bant kaydıyla karşılaşıyorlar. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sekreterlerinden önce otomatik olarak devreye giren bant kaydı, 'Kurumsal güvenlik standardımız açısından telefon görüşmeniz kaydedilmektedir' uyarısında bulunuyor.
Başsavcı Yalçınkaya'nın talimatı ile yaklaşık iki ay önce başlatılan uygulamanın, sadece Yalçınkaya'nın kendi makamındaki telefonlarla sınırlı tutulduğu ve Yargıtay Başsavcılığı'nda çalışan personelin santral üzerinden yaptığı görüşmeleri kapsamadığı bildirildi.
Kimliği belirsiz kişilerin umumi telefonları kullanarak Yargıtay Başsavcılığı'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli tacizleri üzerine 'caydırıcılık' amacıyla başlatılan uygulamanın, bankalardaki 'müşteri hizmet hattı' sistemi ile benzerlik taşıdığı ve 'kurumsal güvenliğe yönelik' bir tehdit durumunda geriye dönülerek faydalanılacağı belirtildi.

ARAYANLAR UYARILIYOR
Başsavcılık makamına kayıtlı kurum telefonları arayan herkesin otomatik sistemle uyarıldığına dikkat çeken, Yargıtay Başsavcılığı yetkilileri, uygulamanın görüşme yapan kişilerin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini, gizli yapılan bir işlem bulunmadığını vurguladılar. Sistemin Başsavcı Yalçınkaya'ya tahsisli numaralardan yapılan görüşmelerle sınırlı olduğunu, bu telefonların Yalçınkaya ve sekreterya dışındaki şahıslar tarafından kullanılmadığını da hatırlatan yetkililer, iki kişi arasında yapılan görüşmenin, üçüncü bir şahıs tarafından kayda alınmasının söz konusu olmadığını ifade ettiler.
Personelin, makama kayıtlı telefonları sadece Yalçınkaya adına yapılan görüşmelerde kullandıkla öğrenildi.

UYGULAMA AMACINA ULAŞTI
Şubat ayı içinde başlatılan sistemin büyük ölçüde amacına ulaştığı ve kimliği belirsiz kişilerden gelen taciz içerikli aramaların, bu uygulamayla birlikte sonlandığı belirtildi.

Kıvanç EL / ANKARA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


10 BİN DOLAR MAAŞ'A ELEMAN BULAMIYORLAR!

"ŞEREFİMLE İSTİFA EDİYORUM"

"YÜZ YÜZE DE GÖRÜŞÜRÜM"
»  EMEKLİ PARALARINI GÖTÜRDÜLER AMA KİMSE DOKUNAMIYOR
»  ÜÇLÜ ZİRVEDE PKK ANLAŞMASI
»  CEBER DAVASINDA İKİ GARDİYANA MÜEBBET İSTEMİ
»  BAYKAL'IN TEKLİFİNE ARINÇ'TAN VERYANSIN!
»  KÖRLER İÇİN PORNO DERGİ!
»  SERT AÇIKLAMAYA SERT CEVAP!
»  ISLAK İMZADA SON GELİŞME!
»  ERDOĞAN'DAN ABD'DE NÜKLEER ÇIKIŞ
»  ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN PKK AÇIKLAMAS I
»  DALAN HAKKINDA YAKALAMA EMRİ
»  YARGITAY BAŞKANLAR KURULU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  ABD'DE KRİTİK GÖRÜŞME!
»  DANIŞTAY'DAN 2 TL'LİK KATKI PAYINA İPTAL!
»  FLAŞ.. BDP'DEN SERT AÇIKLAMA VE TEHDİT
»  BAYKAL'DAN AHMET TÜRK'E SALDIRIYA TEPKİ
»  MAHKEME: KATİL ERDOĞAN' DEMEK SUÇ DEĞİL
»  MECLİS'TE HİTLER KAVGASI
»  YÜKSEK YARGI TOPLANTISINDA ARBEDE
»  MHP'DEN DEĞİŞİKLİĞE DESTEK YOK
»  FLAŞ.. SAMSUN'DA AHMET TÜRK'E YUMRUKLU SALDIRI
»  ASKERİ MAHKEME KANUNU TBMM'DE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.