Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8376
EURO
44,1332
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.145,030
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİLARDO, OKULLARDA DERS OLUYOR
BİLARDO, OKULLARDA DERS OLUYOR
 
Bilardo Federasyonu, bilardoyu kahvehane sporu olmaktan çıkarmak için büyük bir hamle başlatıyor. Federasyon, bilardo sporunun seçmeli ders olması için MEB ile protokol yapmaya hazırlanıyor.
 
23.9.2009 - 10:21

Bilardo Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalayacağı protokolle bilardo sporunu okullara sokmayı hedefliyor. Federasyonun MEB ile imzalayacağı bilardo sporunun yaygınlaşmasını sağlayacak protokolün süresinin 1 yıl olarak belirlendiği, bu bir yılın son bir ayında, taraflardan itiraz gelmemesi halinde sürecin devam etmesi öngörüldüğü kaydedildi. Federasyon yetkilileri, bu sürenin 3-4 yıl olması yönündeki taleplerini MEB'e illettiklerini ve görüşmelerin devam ettiğini belirttiler.

AA muhabirinin federasyon yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bilardo sporunun okullarda oynanmasının önündeki en büyük engelin MEB Talim Terbiye Kurulu'nun 'Okullara bilardo masası konulmaz' kararı olduğu, ancak bu kararın MEB ile imzalanacak protokolle ortadan kalkacağı belirtildi. Lise ve dengi okullarda ve üniversitelerde bilardonun, alt spor dalı olmasının yanı sıra okullarda seçmeli ders olacağı, böylelikle federasyonun çalışma ortamının artacağı ve lisanslı sporcu sayısının yükseleceği kaydedildi.

BİLARDONUN İMAJI

Federasyon başkanı Uğur Kurugöllü, MEB ile yapılacak protokolle Bilardo Federasyonu'nun çok farklı görüleceğini bildirdi. Başkan Kurugöllü, Türk halkının bilardoyu kahvehanelerle özdeşleştirdiğini belirterek, 'Açılan nezih salonlar görmezden geliniyor. Bu konuda bir imaj sorunu var. Okullar projesiyle bilardonun kahvehanelerle ilgisi olmadığını göstermeyi hedefliyoruz' dedi.

Bilardonun okullara ulaşmasıyla bu sporun temel eğitimde yer alacağını, dolayısıyla sporun da gençleri kötülüklerden arındıracağını söyleyen Kurugöllü, 'Gençler, disiplin altına girmeyi öğrendiği zaman, her anlamda devletine faydalı bir birey haline gelecektir. Okul-lar projesiyle buna katkıda bulunmak istiyoruz' diye konuştu.

Sınıf mevcudu 36 öğrenciyi geçmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, genel liselerde sınıf mevcudu sayısının bundan böyle 36'yı geçmemesinin kurala bağlandığını bildirdi. Gürkan, genel liselerde Türkiye genelinde sınıf mevcutlarının ortalama 38 olduğunu, bu rakamın azaltılmasına çalıştıklarını söyledi. Bu eğitim öğretim yılında 111 yeni okul açılacağını anlatan Gürkan, bu kapsamda toplam 605 derslikli 31 genel lisenin, 983 derslikli 65 Anadolu lisesinin, 69 derslikli 11 fen lisesinin, 56 derslikli 3 güzel sanatlar ve spor lisesinin, 24 derslikli 1 sosyal bilimler lisesinin hizmete sunulduğunu bildirdi.(HABER7)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MÜJDE, ÖĞRETMEN OLMAK KOLAYLAŞIYOR!

ÜNİVERSİTE'DE SINAV SKANDALI

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARINA BAŞVURU BAŞLADI
»  LİSELERDE DERS ÇİZELGELERİ YENİDEN DÜZENLENDİ
»  ÜNİVERSİTE ADAYLARINA SON BİR ŞANS DAHA
»  ÖĞRETMEN ALIMLARI YETERSİZ İLGİLİLER DUYARSIZ!
»  15 BİN 655 ÖĞRETMEN'İN ATAMASI YAPILDI
»  15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BUGÜN
»  SORUNLU HOCALARA DERS YASAĞI
»  "YÖK’ÜN KARARI ANAYASA’YA AYKIRI"
»  SBS'DE 4. KEZ TERCİH YAPILACAK
»  ÇUBUKÇU'DAN TEK DERS MÜJDESİ
»  ŞIRNAK'TA ÜNİVERSİTE'YE GELEN ÖĞRENCİLERE, 'HOŞGELDİN' BURSU
»  ÖĞRETMENLER İŞSİZ OKULLAR ÖĞRETMENSİZ!
»  OKULA İLK ADIMIN BEDELİ 474 TL
»  ÖĞRENCİLERE İŞ TEKLİF YAĞIYOR
»  MEB'DEN ATAMA AÇIKLAMASI
»  CEMAATLER, ÖĞRENCİ AVINDA
»  ASKERİ OKUL VE POLİS AKADEMESİ'NDEN ATILANLRA ÖDÜL!
»  ÜNİVERSİTELİLERE KÖTÜ HABER
»  YÖK'TEN BÜTÜNLEMELİ ÖĞRENCİLERE MÜJDE
»  17 BİN USTA ÖĞRETİCİ ALINACAK!
»  KPSS BİRİNCİSİ ATANAMIYOR!
»  ÖĞRENCİLERİ BARINMA TELAŞI SARDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.