"BAŞBAKAN TÜRBANI SEÇİM MALZEMESİ YAPMAK İSTİYOR"-
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenledi. Başbakan’ı sürekli hedef şaşırtmakla suçlayan İnce, "Sürekli toplumun gerçek gündemini gizleyen bir Başbakan ile karşı karşıyayız" dedi. Başbakan’ı türbanı seçim malzemesi yapmakla suçlayan İnce, şöyle dedi:
"Yeni bir furya başladı; türban tartışmasıydı, Anayasa tartışmasıydı. Bir kaçış görüyoruz iktidarda. Seçim malzemesi yapmak istiyor her şeyi. Türbanı seçim malzemesi yapmak istiyor. Umut tacirliği yapıyor. Toplumu geren, kutuplaştıran, kamplaştıran, umut tacirliği yapan, ‘ver oyunu Anayasa’yı değiştireyim 2011’den sonra’ diyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Amacı Anayasa’yı değiştirmek değildir Başbakan’ın. Önümüzdeki seçimin kampanya malzemesi belli olmuştur. Başbakan seçim malzemesi arıyor kendine."
-İNCE’DEN BAŞBAKAN’A YENİ HİTAP: "RECEP ERDOĞAN"-
Bu yıl 256 bin 789 öğrencinin yurt için müracaat ettiğini ifade eden İnce, "Yerleştirilen öğrenci sayısı 69 bin 945. Bu ülkenin Başbakan’ı değil midir Recep Erdoğan. 186 bin yüksek öğretim öğrencimiz açıktadır. Bu çocukların yurt problemi Başbakan’ın problemi değil midir?" diye sordu.
-"TÜRBAN SİYASİ RANT, ÇILGIN PROJE EKONOMİK RANTTIR"-
"Çılgın bir projesi varmış Sayın Başbakan’ın" diyen İnce, şöyle dedi:
"AKP’nin işi gücü ranttır. Ya ekonomik ranttır ya siyasi ranttır. Türban siyasi bir ranttır. Çılgın proje de ekonomik bir ranttır. Eğer İstanbulla ilgili çılgın projenin içinde yıkıp yeniden yapmak varsa bu büyük ekonomik rant projesini açıklasın Başbakan. Ne yapmak istiyorlar, yıkıp yeniden mi yapacaklar" diye tepki gösterdi.
-"AKP KURUMLARI FETHETMEK İSTİYOR"-
AKP’nin gerçek niyetinin kurumları fethetmek olduğunu ileri süren İnce, "YÖK’le ilgili bir derdi kalmadı artık AKP’nin. Yakında Anayasa Mahkemesi ile ilgili de dertleri kalmayacak. HSYK ile ilgili de dertleri kalmayacak" dedi.
-"TOPLUM MÜHENDİSLERİ CHP’Yİ BİÇİMLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR"-
Toplum mühendislerinin CHP’yi yönlendirmeye, biçimlendirmeye çalıştığına dikkat çeken İnce, "Biz bu oyunların içinde yokuz. Biz var gücümüzle CHP’yi iktidar yapmak için uğraşıyoruz" dedi.
-"BEŞ YIL SONRA TÜRBANSIZ GİRENLER İÇİN TUTANAK TUTTURURLARSA ŞAŞIRMAYIN"-
YÖK’ün disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencileri dersten çıkarılmasını yasaklayan kararının hatırlatılması üzerine İnce, "Fiilen şu anda öğrenciler zaten giriyor. Bunları dışarı çıkaran hocalar hakkında tutanak tutulacak. Yakında YÖK şunu yaparsa şaşırmayın; bu YÖK bu gidişle 5 yıl sonra türbansız girenlere tutanak tuttururlarsa hocalara şaşırmayın" dedi.
-TBMM BAŞKANI’NA SERT TEPKİ GÖSTERDİ-
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Anayasa değişikliğinde, "Dostlar alışverişte görsün kabilinden bir komisyonun kurulmasına ben aracılık etmem" sözlerine de İnce, "‘Sen mi susturacaksın ben mi susturacağım’ sözünü yiyen bir Meclis Başkanı’ndan başka ne bekleyebilirim ki" dedi.
-BAŞBAKAN’A YANIT-
Başbakan’ın, "CHP İran modelini öneriyor" sözüne de İnce, "Başbakan çarpıtıyor. Başbakan gündemi değiştirmek istiyor. Türbanla gündemin önünü tıkamak istiyor. Din istismarını önlemek istiyoruz. Bizim dindarlarla problemimiz yok. Dindar geçinenler var, onlar tehlikedir. Ama asıl tehlike dinden geçinenlerdir. Bizim derdimiz dinden geçinenlerdir" dedi.4 EKİM 2010/ANKA