Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6745
EURO
47,1414
IMKB
10.853,000
ALTIN
4.413,780
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'den Peş Peşe Açıklamalar
CHP den Peş Peşe Açıklamalar
 
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can
 
14.6.2017 - 17:28

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi. Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu'na telefon Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu'na telefon

ADLİYEDEKİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu. Tutuklanmasına karar verilirken Berberoğlu ile birlikte duruşmayı izleyen çok sayıdaki CHP'li vekilin yaşadığı şaşkınlık yüz ifadelerine yansıdı. Kararın ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. CHP'li milletvekilleri de polis merkezine gitti. Kararın ardından CHP olağanüstü toplanma kararı aldı.

ADLİYE KORİDORUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda yaptığı açıklamada "Adaletle hiç alakası olmayan odalarda, hukukun katledildiğini defalarca gördük. Mahkemeler seri katil gibi masumları yargıladı, içeri attı, unutmaya çalıştı. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendimiz için geldik. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağız. Olmadık bir işten, haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.

ENİS BERBEROĞLU'NUN AVUKATI KONUŞTU

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergül, yaptığı açıklamada "Buradan Türk milletine söylüyorum. Az önce mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu haksızlığa hukuksuzluğa uğramıştır. Ben yıllarca Silivri’de FETÖ ile mücadele etmiş bir avukat olarak müvekkilim FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak, FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Hukuk adına utanıyoruz. Söylediği son söz "Memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil on kere müebbet yemeye hazırım" dedi.

EŞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu karar sonrası, "Ben zaten şok oldum, dosyada delil yok. Belki vicdanlara da hitap eder mahkeme heyeti diye umuda kapılmıştım. Son sözüm şu, protesto ediyor ve kabul etmiyorum. Böyle bir suç yok. Bir şey kanıtlayabilmiş değiller. İddianamede iki şey var, FETÖ'ye üye olmak ve yardımcı olmak gibi bir şey. Onu da ispat edemediler. İkincisi de haber... Zaten her yerde olan bir haberdi." diye konuştu.

CHP GENEL KURULU TERKETTİ CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bu davanın savcısı da hakimi de müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava, saray rejiminin kendisine hayır diyenlere karşı yürüttüğü bir karardır. Alınan karar faşizmdir. CHP bu faşizmle tarihi boyunca ettiği mücadeleyi gösterecektir. Enis Berberoğlu de halkın seçtiği vekiller de bu saray rejimine hayır diyenler emin olsun, biz güçlüyüz, biz kazanacağız" dedi. Özel'in konuşmasının ardından tüm CHP'li vekiller Genel Kurul'u terketti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. CHP'li Enis Berberoğlu Tutuklandı

Flaş..CHP'li Vekil İçin Tutuklama Kararı

Ankara İvedik Organize'de Patlama
»  Katar ablukasının arka planı
»  Erdoğan: Milletimle İftihar Ediyorum
»  Çavuşoğlu, Çarşamba Günü Katar'a GideceK
»  Erdoğan'dan İç Tüzük Talimatı!
»  CHP'ye Sürpriz Üye
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar mesajı
»  Tanju Çolak Serbest Bırakıldı
»  Bahçeli'den CHP'ye Katar Resti!
»  Yakalanan PKK'lılardan Bomba İtiraf
»  FETÖ'nün 30 Yıllık Evlilik Kataloğu
»  İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu
»  Erdoğan'ı İftar Yemeğine Ünlü Akını
»  Gökçek'ten, 'Suni Bir Deprem' Yorumu!
»  Afad'dan Deprem Açıklaması
»  Deprem Olacağını 2 Saat Önceden Yazdı
»  MHP'den, 'Uyuyan Hücreler' Uyarısı
»  İzmir ve İstanbul'da Korkutan Deprem
»  FETÖ'den Yeni Rüya Seansı
»  15 Temmuz'da Meydanlar Dolup Taşacak
»  'AK Parti,2018'de ErkenSeçime Gidebilir'
»  IKBY'den Referandum Eleştirilerine Yanıt
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.