Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİKKAT! ELEKRTİK, BUGÜNDEN İTİBAREN ZAMLI!
DİKKAT! ELEKRTİK, BUGÜNDEN İTİBAREN ZAMLI!
 
Geçtiğimiz haftalarda dağıtım şirketlerinin başvurusunu değerlendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, konut ve sanayi için belirlediği zam miktarını bugünden itibaren yürürlüğe koyacak..
 
1.10.2009 - 09:40

Dağıtım şirketlerinin başvurusunu değerlendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), zammın tüketiciye yansıması vergi, fon ve paylar hariç konutta yüzde 9,68 olurken, sanayi kuruluşlarına yüzde 9,85, ticarethanelere ise 9,97 olacak.

Zam öncesinde meskenlerin kullandığı elektriğin kWh fiyatı 19,489 kuruş iken, yeni tarifeyle 21,376 Krş/kWh'ye yükselecek. Sanayide elektriğin kWh i 17,555 kuruştan 19,284 kuruşa, ticarethanelerde kWh i 22,755 kuruştan 25,023 kuruşa çıkacak.

LİSANSA “ÇED RAPORU” ŞARTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, lisans alması Kurul kararıyla uygun bulunan başvuru sahibi tüzel kişiye lisans başvurusuna konu üretim tesisi projesinin, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında olması halinde, söz konusu Yönetmelik kapsamında alınan kararı ibraz etmesi durumunda lisans alabileceği ve bu yükümlülüklerin yapılan tebliğden itibaren 90 gün içerisinde yerine getirilmesi halinde lisansının verileceğini yazılı olarak bildirecek.

YÜZDE 70 ARTIŞ

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, yarından itibaren elektriğe yapılacak zammın, 4 kişilik bir ailenin aylık fatura tutarını 56.4 TL'den 62 TL'ye yükselteceğine dikkat çekerek, son iki yılda elektriğe yapılan zammın kümülatif olarak yüzde 70.36'ya ulaştığını açıkladı. Elektrik Mühendisleri Odası, 2008'den bu yana konut ana harcama grubundaki maddeler arasında yüzde 50.56 zam oranıyla fiyatı en çok artan kalemin elektrik faturası olduğuna dikkat çekerek, aynı dönemler itibarıyla diğer kalemlere bakıldığında elektrik faturasından sonra fiyatı en çok artan kalemlerin yüzde 18.35'le kömür, yüzde 16.93 ile doğalgaz ve yüzde 16 ile su faturası olduğunu belirtti.

www.yenisafak.com.tr



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CEM UZAN, TÜRKİYE'Yİ TERKETTİ!

BORÇ YÜZÜNDEN AFYON'DA BÖBREĞİNİ SATAN KÖY!

BAKAN'IN RÜYASI!
»  'NE MUTLU TÜRKÜM' DEDİRTMEK , ETNİK AYRIMCILIKMIŞ!
»  BAYKAL'DAN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNERİSİ!
»  AB İKİ YÜZLÜLÜĞÜ GİZLENEMEZ DURUMDA!
»  AKP’NİN İŞ KADINI! TSK'NIN ALBAYI!
»  AYAMAMA DERESİ SKANDALI!
»  ÇANKAYA'DAN GÖZALTI AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN'DAN YİNE ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER
»  YAPTIKLARI AÇIKLAMALAR ÖLÜM TEHDİDİ GETİRDİ
»  ERDOĞAN'A İZMİR'DE PROTESTO
»  ZAPSU İLE CEM UZAN PAZARLIĞI İDDİASI!
»  SAVCI KARARLI: TUĞLUK MAHKEMEYE GETİRİLECEK
»  ERDOĞAN'A KIZ TORUN GELDİ
»  BAKAN EKER'DEN DTP'YE DESTEK
»  "EKİM AYI BARIŞ DİPLOMASİSİ AYI OLACAK"
»  "HER ÜNİVERSİTE BİTİREN İŞ BULACAK DİYE BİR KAİDE YOK"
»  "SADECE EVİNDE OTURAN BAŞBAKAN DEĞİLİM"
»  LİCE'DE KAHREDEN SESSİZLİK
»  TEZKERE, 6 EKİM'DE MECLİS'TE
»  HER ŞEYİ BİLEN ADAM GÖZALTINDA!
»  EMEKLİ ALBAY'DAN SİTE'DE DARBE
»  KILIÇDAROĞLU'UNDAN YENİ DOSYA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.