Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DSP SEÇİMDE İTTİFAK YAPMAYACAK
DSP SEÇİMDE  İTTİFAK YAPMAYACAK
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Benim liderliğimde, DSP asla başka bir partinin şemsiyesinde seçimlere girmeyecek. Daha önce girdik de ne oldu? Oylar, karşısında birleştiğimiz AKP'ye gitti'' dedi.
 
11.4.2010 - 00:25
DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Adana İl Kongresi'nin açılışındaki konuşmasında, ''il kongrelerinin ardından kurultayın yapılacağını, bu kurultayda, müzmin bir muhalefet liderliğine değil, başbakanlığa aday olduğunu, DSP'nin bir örgüt ve kadro partisi olacağını'' söyledi. DSP'nin CHP ile birlikte girdiği seçimleri hatırlatan Türker, ''Benim liderliğimde, DSP asla başka bir partinin şemsiyesinde seçimlere girmeyecek. Daha önce girdik de ne oldu? Oylar, karşısında birleştiğimiz AKP'ye gitti. Ancak, başka partide olup da bizim gücümüze ihtiyaç duyan varsa onlar bizim şemsiyemiz altına gelebilirler'' diye konuştu.

Türker, gezileri sırasında kendisine ''solda birlik yapın'' diyenler olduğunu ancak bu kişilerin yüzde 85'inin AK Parti'ye, ANAP'a, MHP'ye ve DYP'ye oy verdiklerini söylediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Biz 1999'da yüzde 22.5, CHP ise yüzde 9.5 oy aldı. İkisinin toplamı yüzde 32 eder. 2007'de 'vatan için' dedik AKP'ye karşı iki parti seçimlere birlikte girdik. Aldığımız toplam oy yüzde 20. Peki bu yüzde 12 nereye gitti, bakıyoruz MHP'ye mi gitmiş? MHP 1999'da yüzde 18 almış, 2007'de yüzde 14 almış, demek ki buraya gitmemiş, tam tersi bu partide yüzde 4 oy kaybetmiş. Diğer partilere de gitmemiş ama AKP'ye gitmiş. Ama bir dahaki seçimde bu yüzde 12'yi de söke söke alacağız. Bu nedenle partililerimiz, 'aman birleşin' baskılarına kanmasınlar.''
 

Anayasa değişikliği

Türker, son günlerde Anayasa değişikliğinin tartışıldığını anımsatarak, ''Bu konuda, AKP'ye destek verdiğimizi söyleyip bizi eleştirenler şimdi onlarla aynı masada tartışıyorlar. Biz daha önce beş maddelik teklif sunmuştuk. Hazırlanan pakette bu tekliflerden yararlanılmış. Ancak, bizim bu paketteki olmazsa olmaz koşulumuz seçim barajının yüzde 10'da yüzde beşe düşürülmesi. Bu yapılmadan Anayasa değişikliği paketine destek vermemiz mümkün değil'' dedi.

''AKP iktidarında getirilen yeni düzenlemelerde muhtaçların arttığını, işsizliğin had safhaya ulaştığını'' savunan Türker, yeşil kartlı sayısının 21 milyona ulaştığını, altında lüks arabası da olsa AKP'ye yakın olanların yeşil kart aldığını ileri sürdü. Hayal Balo Salonu'nda gerçekleştiren il kongresinde, konuşmaların ardından Yalçın Akyol'un başkanlığında oluşturulan divanla seçimlere geçildi. Seçimde, halen başkanlık görevini yürüten Şenol Pektaş ile Cumali Bozkurt'un hazırladığı listelerin yarışacağı bildirildi.

'Mersin, siyaset için barometredir'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mersin'i siyasi açıdan barometre olarak gördüğünü belirterek, ''Eğer Mersin'de işler yolundaysa, ülke genelinde yolundadır'' dedi. Türker, partisinin Mersin İl Kongresinin açılışında yaptığı konuşmada, önceki seçimlerde yapılan parti birleşmelerinin kendisi döneminde yapılmayacağını vurgulayarak, baraj altında kalsalar dahi başka bir parti ile hareket etmeyeceklerini kaydetti.

Son dönemlerde özellikle ekonomik anlamda kırılan rekorların medyada sıkça yer aldığına dikkati çeken Türker, şunları kaydetti: ''Her gün yeni bir rekor haberi ile güne başlıyoruz. Borsanın rekor haberlerini okumaktan bıktık ama halkın cebine giren 1 lira yok. Doların düşüşünü marifet sayanlar ülkemizin ithal cenneti olmasına sebep olduklarının farkında değil. Ayrıca sürekli itham edildiğim bir konuyu da paylaşmak isterim. Her seçimden önce Süryani olduğum iddialarından bıktım. Ben hem Müslüman hem solcu bir parti başkanıyım.'' Yakamoz Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen il kongresinde, konuşmaların ardından Levent Dakika ile Şahin Yağmur'un hazırladığı listelerle seçime gidilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN İŞSİZLİĞE SİHİRLİ ÇÖZÜMÜ BULDU

OBAMA'NIN SAĞLIK REFORMU TÜRKİYE'YE YARAYACAK

"DÖNERSEM BENİ ÖLDÜREBİLİRLER"
»  HALAÇOĞLU :"SOYKIRIMI TANIYAN ÜLKELERE DAVA AÇILSIN"
»  TERÖRİSBAŞI ÖCALAN: "AKP İSLAMO FAŞİSTTİR "
»  ÇETİN DOĞAN'IN "KÖSTEBEK HİLMİ" İDDİASI DOĞRULANDI!
»  ERDOĞAN'DAN İMALI BAŞSAĞLIĞI
»  "ONLARI YIKIP GEÇECEĞİZ"
»  AKP'Lİ VEKİL AĞZINI BOZDU!
»  ÇİNİ AYAĞA KALDIRAN ÖZGÜR SEKS TARTIŞMASI
»  YASİN KORSANLARDAN KURTULDU
»  BAŞBUĞ: "TSK'NIN MORALİNİ KİMZE BOZAMAZ"
»  MİTİNG'TE OLAY, AHMET TÜRK HASTANELİK OLDU
»  "İNGİLİZ DEGİL, GERCÜŞ'LÜ MEHMET'İM"
»  ERDOĞAN'DAN İMA'LI BAŞSAĞLIĞI!
»  YENİ MİT MÜSTEŞARI KARARNAMESİ YAZILDI
»  "ONLARI EZİP GEÇECEĞİZ"
»  AHMET TÜRK'TEN 7 ŞEHİT YORUMU
»  FLAŞ..ÇUKURCA MAYIN FACİASI ASKERİ SAVCILIKTA
»  BAŞBUĞ'DAN YUNANİSTAN'A EGE'DE SİLAHLI UÇUS UYARISI
»  KIRIKKALE'DE KORKUNÇ ŞÜPHE
»  AYKUT KOCAMAN'IN TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE DÖNME KARARI
»  ÖCALAN, BDP'Yİ UYARDI: "MHP'Yİ DESTEKLEYİN"
»  NURETTİN DEMİRTAŞ, KUZEY IRAK'A YERLEŞTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.