Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8271
EURO
43,6924
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.027,410
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ELAZIĞ'DA DTP'LİLERLE ÜLKÜCÜLER BİRBİRİNE GİRDİ
ELAZIĞ DA DTP LİLERLE ÜLKÜCÜLER BİRBİRİNE GİRDİ
 
Basın açıklaması yapan DTP'liler ile `Ülkücüler' kavga etti
 
25.10.2009 - 07:15
ELAZIĞ'da basın açıklaması yapmak isteyen DTP'li bir grup ile `Ülkücü' olduğu belirtilen bir grup arasında kavga çıktı. Çıkan arbede ardından polis tarafları ayırırken, ülkücüler yürüyüş düzenledi.

DTP il yöneticileri `Barışı desteklemek' adı altında bugün PTT Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Polis, güvenlik gerekçesiyle DTP'lilerin açıklamayı Hozat Garaji Mevkii'nde bulunan Hastane Caddesi'ndeki il binaları önünde yapmasını istedi. Bunun üzerine yaklaşık 30 kişilik DTP'li il binaları önüne gelerek basın açıklaması yapmaya başladı.
Elazığ'da DTP - Ülkücü kavgası
Foto galeri için tıklayın


Bu sırada 15-20 kişilik ülkücü grup, Hürriyet Caddesi üzerinde DTP il binası önüne doğru, `Bu ülkeyi böldürtmeyiz' sloganları eşliğinde Türk bayrakları açarak yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri bu grubu DTP il binası önünde yaklaştırmazken, DTP'liler de ülkücü gruba sloganlarla karşılık verince gerginlik başladı. Bu sırada polisin çemberini yaran ülkücü grup içinden birkaç kişi DTP'lilerin bulunduğu tarafa geçerek saldırdı. DTP'liler de buna karşılık yollarda bulunan demir trafik levhalarını sökerek karşılık verdi. Kısa süren arbedeyi araya giren polis güçlükle önledi.

Kentte önlemleri artıran polis, ülkücü grubu çembere alıp Hürriyet Caddesi üzerinden şehir merkezine doğru uzaklaştırdı. Bu arada DTP'liler kavga ardından basın açıklamasını tekrarlamak istedi. Ancak, polis buna izin vermedi. Bunun üzerine DTP'liler sloganlar atarak parti binasına girdi.

Kavganın duyulması üzerine ülkücü grubun sayısı 200 kişiyi buldu. Ülkücüler, İstiklal Marşı okuduktan sonra `Kahrolsun PKK', `Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', `Türk-Kürt kardeştir', `Bu ülkeyi böldürtmeyiz' sloganları atarak Öğretmenevi'ne kadar yürüdü.

Grubun yürüyüşü sırasında Hozat Garajı yakınlarında toplanan 15 kişilik TAYAD'lı da burada basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, açıklamanın yasal olmadığın ve dağılmamaları halinde müdahalede bulunacağı uyarısında bulundu. Uyarı ardından TAYAD'lılar dağıldı.

Polis, ülkücü grubun Hozat Garajı'na giden Hürriyet Caddesi'ni kapatarak bu bölgeye geçmesini engelledi. Polisin dağılmalarını istediği ülkücü grup, "Bunlar banka, esnaflara saldırıp, dükkanlarını tahrip ediyor. Bundan sonra onlar yürümeye başladığı zaman biz de yürüyeşyeceğiz. Onlar 1 çıkarsa, biz 1000 çıkacağız" dedi.

Polisin ikna ettiği ülkücü grup daha sonra dağıldı. Polis, kentte aldığı sıkı önlemleri sürdürüyor.
Vatan


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AZERİ BAYRAĞINI KUTUYA ATAN POLİS AÇIĞA ALINDI

KANDİL'DEN GELEN PKK'LILARIN CEZASINI AVUKATLARI ÖDEDİ!

MANHATTEN'DE TÜRK SİMİTÇİSİ!
»  BUNDAN SONRA NELER OLACAK?
»  FLAŞ.. KARABAĞ'DA ÇATIŞMA 1 AZERİ IŞEHİT
»  "HÜKÜMET, ATEŞLE OYNUYOR"
»  "PKK'LILARIN DÖNÜŞÜ, 1 YILLIK GİZLİ GÖRÜŞMENİN SONUCU"
»  "BİRİ TUTTU, DİĞERİ KESTİ"
»  "DAHA NE GELİŞMELER OLACAK GÖRECEKSİNİZ"
»  ŞOK MEKTUP'TA ISLAK İMZA
»  SÜRPRİZ BULUŞMA SONRASI AÇIKLAMA!
»  "DOMUZ GRİBİ ULUSLARARASI SOYGUN"
»  ŞEHİTLİKLERİ YASAKLAYANLAR
»  GENELKURMAY: TÜRK PİLOTLARI SAVAŞMADI
»  PİŞMANMISIN DİYE SORULMAMIŞ
»  BAHÇELİ'DEN UYARI:İSTANBUL HABUR'A BENZEMEZ
»  DTP'LİLER İSTANBUL'DA PKK ŞOV'DA ISRARLI
»  VELİ KÜÇÜK:"BENİ TÜRK HAKİM YARGILASIN"
»  CUMA NAMAZINDA PKK PROTESTOSU
»  ANKARA'DA ERDOĞAN VE BAYKAL'I BULUŞTURAN NİKAH
»  VİCDANLAR KANIYOR!
»  BAYRAK REZALETİNİN SORUMLULARI SIR OLDU!
»  HAZIRLADIĞI YOL HARİTASININ UYGULANDIĞINI AÇIKLADI
»  GENÇLİĞE HİTABE'NİN 82'NCİ YILI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.