Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8360
EURO
43,2918
IMKB
9.668,000
ALTIN
3.966,800
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET, SARI ZARF'ÇILAR İÇİN MEDYA'DAN YARDIM İSTEDİ
EMNİYET, SARI ZARF ÇILAR İÇİN MEDYA DAN YARDIM İSTEDİ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, “Eryaman operasyonundan sonra basına kasıtlı bilgi sızdırılmasının” kendilerini rahatsız ettiğini bildirdi.
 
9.6.2006 - 12:45

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. /_newsimages/1654525.jpgÇalışkan, “Eryaman operasyonu konusunda Genelkurmay ile Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamalarda, bilgi verilmesiyle ilgili çelişkiler bulunduğu”nun belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:

“Devletin tüm kurumları Anayasanın ve kanunların kendilerine verdiği yetki, sorumluluk çerçevesinde işbirliği içerisindedirler. Terör, uyuşturucu, mafya ve çete gibi örgütlü suç gruplarına karşı birlikte mücadele etmekteyiz. Hiçbir kuruma karşı bir tavrımız yoktur ve söz konusu bile olamaz.

"GAZETECİLERİN YARDIMINI BEKLİYORUZ"

Tahkikatın daha başındayken bu olayla ilgili bazı bilgilerin yanlış ve kasıtlı olarak basına sızdırılması, gerçekten bizi de çok rahatsız etmiştir. Bunu yapanları araştırmaktayız. Sızdırılma yapıldıysa, sizlere yapıldı. Birlikte işbirliği içerisinde bu konunun aydınlatılmasında sizlerin de yardımlarınızı bekliyoruz.”

İsmail Çalışkan, olayla ilgili iki emniyet müdür yardımcısının savcılıkta ifade verdiğini belirterek, bu kişilerle ilgili ayrıca müfettiş görevlendirildiğini de bildirdi.

"TEŞKİLATTA FETHULLAHÇILAR?"

Bir gazetecinin, “Emniyet Teşkilatında Fetullahçı polislerden söz ediliyor. Böyle bir şey var mı” şeklindeki sorusu üzerine de Çalışkan, Emniyet Teşkilatı mensuplarının Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri, Anayasa ve yasa çerçevesinde görev yaptığını vurguladı.

Bir gazetecinin, “Genelkurmay önünde Eryaman operasyonuyla ilgili zarf dağıtan kişilerle ilgili somut tespitiniz var mı” şeklindeki sorusuna da Çalışkan, “böyle bir tespitlerinin olmadığı, ancak bazı iddialarla ilgili araştırmalarının sürdüğü” karşılığını verdi.

Akşam Gazetesi, Eryaman'da Atabeyler Grubu'na yapılan operasyon sonra, Genelkurmay binası önünde bazı kişilerin sarı zarflar içinde, operasyonda ele geçen belgelere ilişkin bilgileri gazetecilere verdiğini yazmıştı.

Zarfın içinden yerlerin krokileri, planlar, suikast yapılacak kişilerin adlarının çıktığı iddia edilmişti.    



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"FETULLAHÇI POLİS VAR MI?"

MEMUR DİSİPLİN AFFI RAFA KALDIRILDI

KULİSLERİN KONUSU 30 AĞUSTOS'TA KRİZ SENARYOLARI
»  İŞTE FETULLAH GÜLEN'İN BERAAT GEREKÇESİ
»  "BAŞBAKAN'A MERMİYE SİPER OLURUM"
»  GÖKÇEK VE ALTINOK'UN SİLAHLI PARK KAVGASI
»  ERDOĞAN'DAN TARTIŞILACAK SÖZLER
»  ÇALINAN KANATLI DENİZATI BROŞU TÜRKİYE'DE
»  KAŞIKÇI ELMASI İÇİN ENDİŞEYE GEREK YOK
»  AMERİKAN ELÇİSİ TÜRKİYE'Yİ İŞTE BÖYLE TARİF ETTİ
»  ZEKİ SEZER'DEN ECEVİT MÜJDESİ
»  CİZRE'DE PATLAMA: 1 ÖLÜ 5 YARALI
»  AKP'DEN ÖCALAN'A AF MADDESİNE YENİ DÜZENLEME
»  BAYKAL İSTEDİ, GÖKÇEK AOÇ'DEN VAZGEÇTİ
»  ZERKAVİ'NİN ÖLÜMÜ, BUSH VE BLAİR'İ MUTLU ETTİ
»  SAHTE GENELGE SKANDALI
»  ÇİN KOMİNİST PARTİSİNDEN AKP'YE ZİYARET
»  ÜNİVERSİTE'DE OMUZDAN SARILMAYA SORUŞTURMA!
»  ATABEY OPERASYONU HABERLERİ İÇİN YAYIN YASAĞI İSTEMİ
»  ERDOĞAN: "ORTADOĞU'DA BARIŞ İSTİYORUZ"
»  "BABACAN BAŞMÜZAKERECİ DEĞİL,SANKİ BAŞGÖZLEMCİ"
»  ERBAKAN'A EV HAPSİNE DIŞARDAN KONTROL
»  TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN TORPİL REZALETİ
»  DEMİREL BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.