Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'IN 1 MART TEZKERESİ PİŞMANLIĞI
ERDOĞAN IN 1 MART TEZKERESİ PİŞMANLIĞI
 
Başbakan Erdoğan, Samanyolu TV’de canlı yayına katılarak soruları yanıtladı.
 
29.9.2006 - 09:59
      Milletin ülkede istikrar ve güven olmasını istediğini belirten Erdoğan, "Yola çıkarken istikrar ve güvene çok önem verdiklerini" söyledi.
      İktidarlarının ikinci yılından itibaren erken seçimin gündeme getirildiğini anlatan Erdoğan, "bu ülkede erken seçim talebinde bulunmanın ülkenin seçmenine ve demokrasiye saygısızlık olduğunu" ifade etti.
      Erdoğan, "5 yıllığına seçildik ve 5 yıl biz bu istikrarı, bu güveni halkımız adına koruyacağız" dedi.
      ABD ZİYARETİ
      Başbakan Erdoğan, ABD’ye yapacağı ziyarette "Stratejik ortaklığın gereği neyse bunları görüşeceklerini" belirtti.
      Bunun yanı sıra bölgesel sorunlar üzerinde ısrarla duracaklarını dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan’a asker gönderilmesine olanak tanıyan tezkerenin kabul edilmiş olmasının, bölgeye bir rahatlık getirdiğini ifade etti.
      Lübnan’a asker gönderilmesiyle ilgili heyetlerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, alınacak bilgilere göre görüşmelerin yapılacağını dile getirdi.
      Başbakan Erdoğan, "1 Mart Tezkeresi" konusunda zamanın kendilerini haklı gösterdiğine inandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
      "Özellikle şunu çok açık ifade edeyim; şu anda Irak’ta ABD’den sonra en çok insan kaybeden ülkeyiz. İngiltere’den daha fazla insan kaybettik. Şoförlerimiz, muavinler, orada çalışan mühendislerimiz, işçilerimiz falan 100’ü aştı, 150’ye doğru gidiyor. Bu gerçek ortada. Fakat 1 Mart Tezkeresinde eğer olumlu bir netice alınabilseydi, bizim şu anda Irak’ta söz sahibi olma noktasındaki yerimiz çok daha farklı olacağı gibi bu sıkıntıların birçoğunu da inanıyorum ki yaşamayacaktık.
      Özellikle terör örgütünün Kuzey Irak’taki yerleşme olayı bizim orada oluşumuzla olmayacaktı. O bizim en büyük avantajımız olacaktı. Bu giriş çıkışlar olamayacaktı. Ama ne yazık ki şimdi bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Terörle mücadelede şu anda bunlar olmadığı halde bir mücadele süreci içindeyiz. Temenni ediyorum ki bu mücadelede de son gelişmeler, olumlu gelişmeler olur ve bunun neticesinde bölgede arzuladığımız barış neticesine ulaşmış oluruz, bu süreci yakalamış oluruz."
     
     "TAHAMMÜL NOKTASINDA DEĞİLİZ"

      ABD’den terörle mücadelede somut adımlar bekleyip beklemediklerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bu konuların konuşulacağını, Türkiye’nin bazı somut teklifleri olacağını bildirdi.
      Erdoğan, "Süreci daha da hızlandırmaktan yana olduğumuzu tekrar hatırlatacağız. Çünkü artık bunlara tahammül noktasında değiliz. Biran önce terör örgütünün silahı bırakmasının gereği üzerinde ısrarla duracağız. İnanıyorum ki bu konuda bir netice alacağız" diye konuştu.
      Erdoğan, bir başka soru üzerine ise şunları kaydetti:
      "Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı şemsiyesi altında bir defa tüm kimlikleri kabul etmek durumundayız. Ama o kimlikler de şunu kabul etmek durumunda; Ben Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyım.... Bu vatan bizim tek vatanımızdır, bu bayrak bizim tek bayrağımızdır. Bunun üzerinde asla bir spekülasyon yapılamaz, demelidir ve bunda kararlı olmalıdır." Ülkenin her tarafına hizmetlerin adil götürülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, ülkenin bazı bölgelerinin çok ihmal edildiğini söyledi. Doğu Karadeniz’de, Orta Anadolu’da, İç Anadolu’da Doğu ve Güneydoğu’dan çok daha "berbat yerler" olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan bazı vatandaşların yalnızca kendilerinin ihmal edildiğini zannettiklerini ifade etti.
      Güneydoğu ve Doğu’ya 5 milyar YTL kamu yatırımı yaptıklarını bildiren Başbakan Erdoğan, bölgedeki toplu konut yatırımları ve projeler hakkında bilgiler verdi.
     
     TERÖRLE MÜCADELE

      Başbakan Erdoğan, "güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusunda yasal açıdan bazı sıkıntıları olduğunun söylendiğinin" ifade edilmesi üzerine, bu tür dedikodulardan üzüntü duyduklarını ifade etti.
      Terörle Mücadele ve Ceza Kanunlarının güvenlik güçleriyle görüşülerek, konuşularak hazırlandığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
      "Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısında, Abdullah Bey’e dedim ki, ’Sor, bir eksiğiniz var mı?’ Neyse bu eksikleri giderelim. Yasa diyorlarsa onu söylesinler, araç gereç diyorlarsa onu söylesinler. Çünkü biz bu işi başarmakta kararlıyız. Söyledikleri, ’Bizim hiçbir eksiğimiz yok. Ne Silahlı Kuvvetlerimizden, ne Emniyet teşkilatımızdan ne diğer arkadaşlarımızdan..." Kendilerine bir talep gelse ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
      "Ancak bir şeyi unutmayalım. Biz laik, demokratik bir hukuk devletiyiz.
      Laik, demokratik hukuk devleti içinde biz artık geri vitese takamayız. Her geçen gün daha ileri gitmeliyiz. Demokratikleşme süreci içinde olan Türkiye, bu kazanımlarından kayba uğrarsa, o zaman sadece gelecek nesillerimiz için değil, dünyanın bize, bizim dünyaya bakışımız açısından da herhalde olumlu bir gelişim olmaz. Bunu aşmak istiyoruz. Bu konuda da bütün değerlendirmelerimizi yapıyoruz.
      Çünkü bizim hedefimiz dünyada küresel barışın kazanması, küresel terörün değil.
      Aksi taktirde terör kazanır."
     
     "BU SON OLSUN"

      Papa 16. Benedictus’un sözlerinin anımsatılması üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu:
      "Papa’nın bu sözlerini duymak istemezdik. Yalnız bizi değil, dünya Müslümanlarını üzmüştür. Dinimize, peygamberimize bu tür yaklaşımlar kabul edilemez. Özür dilemiyor ama son yaptıkları bir düzeltme olarak kabul edilebilir.
      Dini lider durumundaki bir insanın bu tür yaklaşımı İslam dünyasında çok olumsuz yankı uyandırmıştır. Bu son olsun." Erdoğan, Papa’nın sözlerine karşı Müslümanların tepkilerinin ölçülü olması gerektiğini de kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA'DA ABD GEZİSİ ÖNCESİ SÜRPRİZ RANDEVU

AHMET HAKAN, 'ERBAKAN'IN KIZI 'MESELESİNİ YAZDI

FETULLAH GÜLEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONRASI DÖNECEK
»  İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
»  YILIN YALANINA 1338 YTL CEZA
»  DEMİREL: ATATÜRK, LAİKLİĞİ GETİREREK EN BÜYÜK İYİLİĞİ YAPTI
»  FENERBAHÇE'NİN AVRUPA'DA EN GOLCÜ OYUNCUSU TUNCAY...
»  İRAN-TÜRKİYE DOĞALGAZ BORU HATTINDA PATLAMA
»  BABACAN:KIBRIS KONUSUNDA FİKİRLERE AÇIĞIZ
»  OTOBANDA PAMUK BALYASI KAZASI;1 ÖLÜ 15 YARALI
»  MEB MÜSTEŞARI YİNE MAHKUM OLDU
»  SAYIŞTAY KANUNU'NA CHP ENGELİ
»  PENTAGON'DAN HARİTA ÖZRÜ!
»  KREDİ KARTI KOPYALAMA DA 2 GARSON'A GÖZALTI
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN AKP'LİLERE : "LAİKLİK NİYE SİZE BATIYOR"
»  BAYDEMİR:"KOLTUK HER AN GİDEBİLİR"
»  TELEKOM'DAN HER EVE İNTERNET
»  ÖCALAN'DAN , AVUKATLARI ARACILIĞI İLE ATEŞ KES ÇAĞRISI!
»  BÜROKRATLARA 206 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT ŞOKU
»  BAŞBUĞ: "TÜRK ORDUSU BAŞKA ORDULARA BENZEMEZ"
»  BİR İRTİCA UYARISI DA ORGENERAL CÖMERT'TEN
»  ÜRETİCİYE SMS İLE DON UYARISI
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN ATİLLA KOÇ'A 'ŞAKŞUKA EFESİ' TAZMİNATI!
»  BAYDEMİR, YİNE TUHAF KONUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.