Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0305
EURO
44,1475
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.146,270
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERMENİ SEVERLER SAHTEKAR ÇIKTI
ERMENİ SEVERLER SAHTEKAR ÇIKTI
 
Ermeniler'den özür diledikleri iddia edilen 3 bilim insanı: `İsimlerimiz irademiz dışında kullanıldı'
 
24.12.2008 - 23:45
ERCİYES Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, Ermeniler'den özür dileyen aydınlar tarafından hazırlanan `www.ozurdiliyoruz.com' sitesinde isminin iradesi dışında yayınlandığını belirterek, sözde aydınların birilerini aklamaya çalışırken, birilerini de mağdur ettiğini söyledi. Prof. Dr. Hülafü, "Bu kampanyayı da ismimizin oraya konmasını da şiddetle kınıyoruz. Bunun bir kepazelik olduğunu söylemek istiyorum" dedi. Sitede isimleri yer alan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz ile Yrd. Doç. Dr. Gülbadi Alan da buna tepki gösterdi.
Erciyes Üniversitesi'nde 2 kez Ermeni sempozyumu düzenleyen tertip komitesindeki Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz ile Yrd. Doç. Dr. Gülbadi Alan, Sabancı Kültür Sitesi Kafetaryası'nda düzenledikleri ortak basın toplantısında `www.ozurdiliyoruz.com' sitesinde isimlerinin yer almasını kınadı. Prof. Dr. Metin Hülagü, iki arkadaşıyla birlikte isimlerinin iradeleri dışında sitede yer aldığını ifade ederek, "Gündemde kendilerini aydın olarak nitelendiren bazı vatandaşlarımızın geçmişte olduğunu iddia ettikleri şahsi olmamakla birlikte bir özür dileme kampanyaları var. Buna yönelik oluşturulan web sayfasının 132'nci sayfasında 13 bin 174'üncü sırada bizim de ismimiz var. Hemen arkasında da Şakir arkadaşımız var. Fakat bu bizim irademiz dışında yapılmıştır. Bu olayı kınamak için böyle bir toplantı yapma gereği duyduk. İsimlerimizin bizim irademiz ve isteğimiz dışında konulmuştur" diye konuştu.

YÜZLERCE İNSAN MAĞDUR EDİLDİ

Kendileri gibi yüzlerce insanın isimleri kullanılarak mağdur edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Hülagü, şunları söyledi:

"Birilerinden özür dileyenler ve birilerinin mağdur olduğunu söyleyenler, bizi mağdur ediyorlar. Birilerini aklamaya çalışırken, birilerini de mağdur ediyorlar. Bu kampanyayı da ismimizin oraya konmasını da şiddetle kınıyoruz. Bunun bir kepazelik olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü yaptıklarını akıl ile izah etmek, bilim ile izah etmek mümkün değil. Geçmişte soykırım ve büyük felaket olduğunu söyleyenler neye göre bunu iddia ediyorlar. 50 yıldır tartışılan bir konu bu, ancak kimsenin elinde katliama dair bir belge yok. Ermenistan ve diaspora bunu 50 yıldır iddia ediyor ama bugüne kadar diaspora Ermenileri `katlettiğimize' dair bir belge çıkartamıyorlar. Ama bizim aydınlarımız bunu neye dayanarak iddia ediyor bilemiyorum."

TÜRKİYE'DEKİ AYDIN PROFİLİ

Türkiye'deki aydın profilinin incelenmesi gerektiğini de belirten Prof. Dr. Hülagü, "Aydın profili nedir? Bunlar gerçekten aydın mıdır? Aydın ne olmalıdır? Aydın kimi savunmalıdır? Bu aydınlar bizim aydınımız mıdır? Ben ve arkadaşlarım Ermeni diasporasının Türkiye uzantısı olmadık. Biz Türk halkının hizmetindeyiz. Biz Türk halkına sadakatle bağlıyız. Bunun bir ekmek kapısı olmaktan çıkarılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz da `www.ozurdiliyoruz.com' sitesinde isminin iradesi dışında yer aldığını belirterek, "Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de siyasi konjonktürden faydalanıp tarihi gerçekleri göz ardı ederek bütün Türk halkını Ermeniler'den özür dilemeye mahkum eden bir faaliyetin başlatıldığı görülüyor" diye konuştu.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CİZRE'DE ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

IRAK BAŞBAKAN'ININ HEYYETİNDE PKK ŞOKU

MEHMETÇİK KENDİSİ HEDEF OLAMADAN HEDEFE ATEŞ EDECEK
»  AKP'YE İZMİR ANKETİ ŞOKU
»  ANKARA- İSTANBUL YOLU KARDAN KAPANDI
»  GEREKÇE: PROF. FÜZÜN'ÜN KRİTERİ YETERSİZ
»  İŞTE ERDOĞAN'IN KRİZ YORUMU: OLAY PSİKOLOJİK
»  TBMM GENEL KURULU "YOLSUZLUK" DİLE GETİRİLİNCE KARIŞTI
»  CHP'Lİ OKAY: "SEÇİMLER ERTELENEMEZ"
»  CUMHURİYET MİTİNGLERİ HAKKINDA KARAR
»  "SANMAYIN Kİ BU SOYGUN SADECE ANKARA'DA VAR"
»  AKP'NİN ZENGİNLEŞME MUCİZESİ VE AÇ İNSANLAR!
»  FLAŞ.. CİZRE'DE ÇATIŞMA, 3 ASKER ŞEHİT 10 YARALI
»  ÜÇLÜ MAKANİZMA İLE PKK'YA KARŞI KONULACAK
»  FLAŞ..FLAŞ..ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN YSK'YA SERT UYARI
»  İP VE DSP'DEN SEÇMEN LİSTELERİNE DAVA
»  "KARARIMIZA UYMAMAK ANAYASA İHLALİDİR"
»  GARİH'İN KATİLİNDEN MEKTUP VAR
»  KÜRDİSTAN TV ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE
»  GÖKÇEK'E SU SAYACI DARBESİ
»  OBAMA'YA TÜRK RAKISI
»  ARITMAN SUSMUYOR!
»  CHP'Lİ HAKKI SÜHA OKAY, YSK'YI TOPA TUTTU
»  BABA'DAN, KOOPERATİFÇİLERE 'BABA NASİHATI'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.