Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,7139
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FETHULLAHÇILARA CEZA YAĞDI
FETHULLAHÇILARA CEZA YAĞDI
 
Özbekistan’da 3’ü Türk olmak üzere 11 kişi, Fethullah Gülen cemaatine üye olmak ve bu ülkede yasadışı yollardan kendi inançlarını yaymaktan 6.5 ile 8 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
 
21.2.2009 - 18:40

Özbekistan Devlet Televizyonu, Gülencilerin kullandığı “nur” kelimesine atfen “Karanlığa Giden Işık” adını verdiği programda, “Türk Nurcuları” adını verdiği kişilerin, Özbekistan’ın çeşitli kentlerinde açılan liselerde “Nurculuğu yaydıkları”ve “Pan Türkist” propaganda yaptıklarını ileri sürdü.

Özbek televizyonu, Türkiye’den gelen Nurcuların kurduğu okulların özellikle yatılı statüyle faaliyet gösterdiğini, bundan amacından da öğrencileri ailelerinden ve çevrelerinden uzaklaştırarak, 24 saat kendi denetimleri altında, daha kolay etkilediklerini iddia etti.

Bu okulların 1990’lardan itibaren Özbekistan’da faaliyet göstermeye başladığını belirten kanal, Özbek lider İslam Kerimov’un talimatı üzerine bu okulların kapatıldığını ve bazı “Türk Nurcuların” sınır dışı edildiğini ve çok sayıda Özbek okul yöneticisiyle 3 Türk Nurcunun tutuklandığını kaydetti.

Özbek Televizyonu, Taşkent Mahkemesi’nde yıkıcı faaliyet ve dini propagandadan yargılanan 3’ü Türk, 11 kişinin 6.5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldığını duyurdu.

“Türk Nurcuları” adını verdiği Gülen cemaati üyelerini “Binlerce yıllık Özbek kültür ve geleneklerini yıkıp din yoluyla beyin yıkamakla” suçlayan Özbek Televizyonu, bu okullardan mezun olan iyi eğitimli, “Türkçü” çocukların ileride devletin kilit noktalarına gelmesinin amaçlandığını iddia etti.

VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PAMUKOĞLU'NDAN İLGİNÇ KARAR

DİYANET ANKETİNDEN ÇIKAN ÇARPICI SONUÇ

DSP GENEL BAŞKANI SEZER'E TUNCELİ'DE PROTESTO
»  FLAŞ... BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A DUELLO ÇAĞRISI
»  ''BİZİM KİTABIMIZDA STATÜKOCULUK YOK''
»  AKP'DE KEMER SIKMA DÖNEMİ
»  KILIÇDAROĞLU OKEY MASASINDA
»  HALKBANK'IN ESNAF KREDİLERİNDE FAİZ İNDİRİMİ
»  SP'Lİ CANDAN, GÖKÇEK'İ TOPA TUTTU
»  SP'LİŞ
»  KORSAN AVCISI MEHMETÇİK'E BİR MİLYON TL’LİK KAYNAK
»  MHP'Lİ MANSUR YAVAŞ'TAN BÜYÜK İDDİA
»  'EYÜP ARAZİSİNDE ALİ CENGİZ OYUNU YOK'
»  ''HERHALDE BAŞBAKAN TÜRKİYE'DE YAŞAMIYOR''
»  BBP, 'DİYARBAKIR'DA YOKUM' DEDİ
»  SEVİGEN'E AKP'DEN SÜRPRİZ DESTEK
»  BAYDEMİR ,ERDOĞAN'I KARŞILAMAYACAK
»  CHP'DEN "ÇAKMA DOSYA" SAVUNMASI
»  O KURUMUN BAŞKANI GİTTİ
»  SAMİ SELÇUK'TAN ÇARPICI SÖZLER
»  ADSL'DE SABİT HATTA GEREK YOK
»  ONU MEHKEMEYE ÇIKARTMAK MHP'NİN BOYNUNUN BORCUDUR"
»  KILIÇDAROĞLU İLE KARŞILAŞMAYA YÜREĞİ YETMİYOR..!
»  AKP'Lİ VEKİL SALLADIKÇA SALLADI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.