Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8502
EURO
43,7476
IMKB
9.571,000
ALTIN
4.047,170
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GENÇ PARTİ'NİN HAZİNE YARDIMINA BLOKAJ KALKTI
GENÇ PARTİ NİN HAZİNE YARDIMINA BLOKAJ KALKTI
 
Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) yönetimi, Uzan Grubu’ndan kendisine geçen şirketlerin Genç Parti’den alacaklarına karşılık koyduğu 7 milyon YTL üzerindeki blokeyi kaldırdı.
 
31.1.2007 - 13:01

TMSF, Ocak ayı başında Genç Parti’nin Hazine’den alacağı 9 milyon YTL’lik yardımın 7 milyon YTL’lik kısmına el koydu. TMSF, yönetimi Uzan Grubu’ndan kendisine geçen şirketlerin Genç Parti’den alacakları için böyle bir uygulamaya gittiğini bildirdi.
TMSF, 2006 yılında Uzan Grubu şirketlerinin tasfiyesine karar verirken, Mavi Reklamcılık’tan Telsim’e çok sayıda şirketin Genç Parti’den alacağı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Uzan grubu şirketlerinin Genç Partiyle ilişkili olduğu iddiaları üzerine Hazine yardımına onay vermemişti. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, “Genç Parti’ye, Uzan'lara ait bir şirketten kaynak aktarıldığını tespit ettik. Bu borcu tahsil etmek için Hazine yardımına el koyduk” açıklamasını yapmıştı. Bunun ardından Genç Parti’nin alacağı Hazine yardımını dondurdu.

Genç Parti karara itiraz ederek, bu paranın partiye ödenmesini istedi. TMSF’nin açtığı davanın Fon aleyhine sonuçlanmasının ardından bloke kaldırıldı, 7 milyon YTL Genç Parti’ye aktarıldı. TMSF yönetiminde, Uzan Grubu’ndan geçen yaklaşık 200 şirket bulunurken, söz edilen şirketlerin büyük bölümünün tasfiye aşamasında olduğu bildirildi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKMEN LİDERE SUİKAST

AK PARTİ'DEN PERFORMANS ANKETİ

SEÇİMLERE 21 PARTİ GİRECEK
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN TUHAF SÖZLER
»  DERİN DEVLET TARTIŞILIYOR, VAR MI, YOK MU?
»  SEZER'DEN DANIŞMANINA BÜYÜK JEST
»  ''BU EYLEMİ YAP, KAHRAMAN OL''
»  DÜNYA BANKASI BAŞKANIN DELİK ÇORAPLARI TÜRK MALI DEĞİL
»  BAŞBAKAN ULUSA SESLENİŞTE POLİSE SESLENDİ VE...
»  AĞAR ,DERİN DEVLETİ ANLATTI VE "ŞUDUR" DEDİ...
»  ORHAN PAMUK SUİKAST KORKUSUNDAN ALMANYA'YA GİTMİYOR
»  TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PORNO MERKEZİ
»  FRANSA: LAİKLİKTEN TAVİZ YOK
»  "MAHMUR KAMPINI PKK'DAN TEMİZLEDİK"
»  YARGITAY:BUNLAR İSLAMI SÖMÜREN ÇETE
»  AĞAR'DAN ERDOĞAN'A : "DERİN DEVLETTE ELİNİ TUTANMI VAR?"
»  BOLU TÜNELİ AÇ KAPA YAPIYOR
»  EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE İNTİHAR
»  BÜYÜKERŞEN'E SORUŞTURMA
»  SUİKAST 11 AY ÖNCE İBAR EDİLMİŞ AMA...
»  MİT MÜSTEŞARINA CEVAP GECİKMEDİ
»  RALTSON'UN PKK DEMECİ ANKARA'YI GERDİ
»  ERDOĞAN, DERİN DEVLETİ TARİF ETTİ
»  ANAVATAN, AKSU HAKKINDA GENSORU VERECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.