Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HACIRAH ZENGİNİ AKP'Lİ VEKİL
HACIRAH ZENGİNİ AKP Lİ VEKİL
 
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesine verdiği yanıt, 22 ve 23'ncü dönemde milletvekillerinin yurtiçi ve yurtdışı gezileri nedeniyle kullandıkları harcırah miktarının yaklaşık 10.5 milyon TL'yi bulduğunu ortaya koydu.
 
12.7.2010 - 02:30

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın, 22 ve 23'ncü dönem milletvekillerinin yurtdışı ve yurtiçi gezileri nedeniyle kullandıkları harcırah miktarına ilişkin Meclis Başkanlığı'na yönelttiği soru önergesine, Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil yanıt verdi. Milletvekilleri ve Meclis Başkanları'nın görev yaptıkları süre içerisinde aldıkları harcırah, yurtdışı ve yurtiçi gezilerine ilişkin ayrıntılı bilgi veren Pakdil, söz konusu içerisinde Meclis Başkanları ve milletvekillerinin iaşe ve ibate giderlerinin özel kurum ve kuruluşlar tarafından ödenip ödenmediği konusunda ise Meclis Başkanlığı'nda bilgi bulunmadığını söyledi.
 
Harcırah rekoru AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nda 

Pakdil'in verdiği yanıta göre, 22 ve 23'ncü dönemde milletvekillerinin yurtdışı ve yurtiçi geziler nedeniyle kullandıkları harcırah miktarı ise yaklaşık 10.5 milyon TL'yi buldu. Yine aynı dönemlerde en çok harcırahı 2010 yılının Ocak ayında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı seçilen AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu kullandı. Çavuşoğlu 2003 yılından Mart 2010'a kadar çıktığı yurtdışı gezileri nedeniyle 408 bin 167 TL harcırah aldı. Çavuşoğlu'nu yine aynı dönemler içerisinde, 338 bin 748 TL ile harcırahla NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem izledi. Üçüncü sırada Çavuşoğlu gibi gerek 22 gerekse de 23'ncü dönemde zamanının büyük bölümü yurtdışında geçen AKP İzmir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi Mehmet Sayım Tekelioğlu yer aldı. Tekelioğlu 316 bin 89 TL harcırah kullandı.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan 2003 yılından Mart 2010 tarihine kadar çıktığı yurtdışı geziler nedeniyle 314 bin 217 TL harcırah kullandı. Mercan'ı, AKPM ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu üyeliği yapan AKP Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz 299 bin 467 TL ile izlerken, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi ve AKP Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci de 2003- Mart 2010 arasında çıktığı yurtdışı geziler nedeniyle toplam 295 bin 20 TL harcırah aldı.

 
Ateş, Koç, Bilgehan ve Türkeş de listede

Yine 22'nci dönem CHP Gaziantep Milletvekili, eski Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş de 2003-2007 yılları arasında AKPM ve BAB Asamblesi Türk Delegasyonu üyeliği nedeniyle en çok harcırah alan milletvekilleri arasında yer aldı. Ateş söz konusu dönemde çıktığı yurtdışı geziler nedeniyle 245 bin 165 TL harcırah kullandı. Ateş'i 217 bin 331 TL ile AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Düzce Milletvekili Yaşar Yakış izledi. 22'nci dönem AKP Milletvekili NATOPA ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyeliğinde bulunan Ali Rıza Alaboyun da 191 bin 782 TL ile görev yaptığı süre içerisinde harcırah listesine giren milletvekilleri arasında yer aldı. Muhalefet milletvekilleri içerisinde en çok harcırahı kullanan milletvekilleri sıralamasında CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç 174 bin 150 TL ile üst sıralarda bulunurken yine eski CHP milletvekilleri Ali Rıza Gülçiçek 167 bin 57 TL, Gülsün Bilgehan da 159 bin 891 TL harcırah aldı. MHP de en çok harcırah kullanan isim ise 124 bin 631 TL ile Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş oldu. Uluslararası komisyon başkanları içinde AGİTPA Türk Grubu Başkanı Alaaddin Büyükkaya da 116 bin 663 TL harcırah kullandı.
 
Arınç 41 kez yurtdışına çıktı 71 bin 26 TL harcırah aldı

22 ve 23'ncü dönemde Meclis Başkanları içinde en çok yurtdışına çıkan ve en çok harcırahı alan isim ise 2002-2007 arasında dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç oldu. Arınç 41 kez yurtdışına çıktı ve 71 bin 26 TL harcırah kullandı. Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, 26 kez yurtdışına çıkarak 43 bin 913 TL harcırah aldı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise göreve geldiği günden Mart 2010'a kadar çıktığı 8 yurtdışı gezisinde toplam 11 bin 919 TL harcırah kullandı.
 
Eski vekil Özkan sadece 36 TL aldı

22 ve 23'ncü dönemde en az harcırahı ise sadece İstanbul ve İzmir gezisi için harcırah kullanan eski AKP Kastamonu Milletvekili Sinan Özkan aldı. Özkan iki kez 18 TL olmak üzere toplam 36 TL harcırah kullandı.

BDP'liler harcırah fakiri

Sık sık gezilere çağrılmamaktan şikayetçi olan BDP'liler arasında harcırah kullanan milletvekilleri ise 5 bin 148 TL ile Hasip Kaplan, 4 bin 523 TL ile Akın Birdal, 4 bin 483 TL ile Bengi Yıldız, 984 TL ile Nuri Yaman ve 78 TL ile de Sevahir Bayındır oldu.
ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VEKİL SORDU,BAKAN:"BELGE VARSA, ULAŞTIR" DEDİ.

ASKERE YENİ MİLLİ TÜFEK

"PARTİ MUTFAĞINDA ANAYASA HAZIRLANMAZ"
»  BİR AVRUPA ÜLKESİNE DAHA VİZE KALKIYOR
»  MİMAR SİNAN'IN KAFASI NASIL KAYBOLDU!
»  FATURA ÖLEN İŞÇİLERE
»  BAKAN'DAN CHP'Lİ BAŞKANA FIRÇA
»  MECLİS'TE KADIN AJAN TARTIŞMASI
»  PROFOSYONEL ORDUYA BİR ADIM DAHA
»  KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'I YİNE GEÇTİ
»  'SİGARA YASAĞINI LOBİLER DE İSTEMİYOR'
»  'İMRALI, HYDPARK DEĞİL'
»  BİR AİLEYİ KAHREDEN RAPOR
»  'ANANIZI DA ALIN SANDIĞA GİDİN'
»  PROF AYTAÇ, TERÖR TEHDİDİ İLE KUŞATILDI
»  OKTAY VURAL'IN YANITI ÇOK SERT OLDU!
»  "MİLLETİN KARŞISINA HANGİ YÜZLE GİDECEKLER"
»  'RECEP DÜZENİNİ YIKACAĞIZ!'
»  SARI KART GÖRME RİSKİ
»  CHP'DE 'ÜZÜM SALKIMI' MODELİ ÖRGÜTLENME
»  PKK'NIN KRİTİK İSİMLERİNİN LİSTESİ ABD'NİN ELİNDE
»  TARHAN: "TUZAĞIN FARKINDAMISINIZ?"
»  SIRBİSTANLA VİZELER KALKIYOR
»  BU SEFER İSTEDİĞİNİ ALAMADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.