Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HALİS AĞA, EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇTI
HALİS AĞA, EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇTI
 
İşadamı Halis Toprak, genç eşinden 150 bin TL istiyor. 50 bin TL hakaret ettiği iddiasıyla, 100 bin TL de boşanma davası için...
 
4.5.2010 - 18:55

18 yaşındaki Nazlıcan Tagizade, kredi kartını iptal ettiren, köşk çalışanlarına ‘Ekmek bile almayın’ talimatı verdiği öne sürülen 72 yaşındaki eşi Halis Toprak’ı savcılığa şikâyet etti. Nazlıcan Toprak dün avukatı Fatih Volkan ile Sarıyer Adliyesi’ne giderek suç duyurusu dilekçesi verdi. Nazlıcan’ın evliliğin yükümlülüklerini özveriyle yerine getirdiği belirtilen dilekçede, “Hatta ayaklarını yıkamış, banyosunu, masajını, traşını dahi yapmıştır” denildi. Nazlıcan, savcılıkta Halis Toprak’ın kendisinden sürekli sapkın ilişki istediğini, kabul etmediği için de evden atıldığını, eşinin ev çalışanlarından biri ile yasak aşk yaşadığını ileri sürdü. Dilekçede ayrıca Nazlıcan’ın, Halis Toprak tarafından, ölümle tehdit edildiğine de yer verildi.

‘BANA UĞURSUZ GELDİN’

 

Nazlıcan, eşi Halis Toprak için “Açıklanamayacak talepleri ile yazmaktan hayâ edilecek durumlar’ olduğunu belirtti.

 

Adliyede 2.5 saat ifade veren Nazlıcan Toprak, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, avukatı Volkan, “Halis Toprak, müvekkilimi yıldırmaya ve bir şey almadan boşanması için protokol imzalatmaya çalışıyor” diye konuştu.

 

Genç kadının avukatı, Nazlıcan’ın eş olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini hatta eşinin ayaklarını yıkadığını, ayakkabısını giydirdiğini, banyosunu ve masajını bile yaptığına dikkat çekerken buna rağmen köşkün bahçesinde gezerken köşk çalışanı  tarafından içeri alınmadığını, emri de Halis Toprak’ın verdiğini iddia etti.

 

TEHDİT ETTİ

 

Halis Toprak’ın genç kadını kapatıldığı müştemilattan çıkması durumda, “Şayet buradan çıkarsan senin ayaklarını kırdırırım, senin yediğin her lokma sana zehir zıkkım olsun” diyerek ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

 

HALİS AĞA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Halis Toprak ise, avukatı Bülent Akar aracılığıyla Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na eşi hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla hem suç duyurusunda bulundu hem de 50 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Suç duyurusu dilekçesinde, Nazlıcan Toprak’ın, bir gazetede yayımlanan röportajında kocasını, “kendisine köle gibi davranan, hakaretler eden, üzerine yürüyen, verdiği sözleri tutmayan, iş nedeniyle eve gelen kadınlara kötü niyetle yaklaşan, iyi niyeti kötüye kullanan bir insan gibi” göstermeye çalıştığı öne sürüldü.

 

HALİS TOPRAK BOŞANMA DAVASI AÇTI

Halis Toprak, Sarıyer Adliyesi’nde eşi Nazlıcan Tagizade Toprak’a boşanma davası açtı. Toprak'ın avukatı  Turgut Tavşanoğlu, Nazlıcan Tagizade hakkında 100 bin TL tazminat davası açtıklarını söyledi.

Tavşanoğlu, yarın Nazlıcan Toprak'ın ailesiyle birlikte evden uzaklaştırılması için bir başvurularının daha olacağını belirterek, “Sayın mahkeme hakimi, bunu ayrı bir dosyayla yürüttüğü için o müracaatı da yarın öğleye kadar yapmış olacağız. Böylece de boşanma süreci başlamış oldu. Boşanma davasının gerekçelerinde Halis Toprak'a karşı sistemli olarak bir servet avcılığı yaptığı düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Taraflar arasında evliliğin birinci haftasından itibaren bir ayrı yaşama söz konusu olduğunu ileri süren Tavşanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun gerekçelerini ben şu anda burada açıklamayacağım, dilekçemde de açıklamadım. Ancak bunun temel nedenlerinden bir tanesi bu hanımın Halis Toprak'la para için evlendiği hususunu açıkça söylemiş olmasıdır. Zira evliliğinin daha haftasında TMSF tarafından Halis Toprak'ın tüm varlıklarına el kondu. Bu el koyma karşısında Halis Bey'in fakir ve varlığı olmayan adam durumuna düşmesi karşısında her halde buradan bir korkuya kapıldı ve 'ne alabilirim'i ortaya koydu. Yaklaşık 8 aydır her gün 'Bana ne vereceksin?' meselesiyle ilgili tartışmaların sürdüğü bir evlilik ve aynı yerde ayrı yaşama var. Bunun bugüne kadar su yüzüne çıkmamasının temel sebebi Halis Toprak'ın TMSF ile olan hukuki mücadelesi ve bizim de tavsiyelerimizi dinleyerek yaptığı bir işlemdi.”

Tavşanoğlu, Nazlıcan Toprak'ın, bir gazeteye verdiği röportajda her şeyi anlattığını savunarak, “Süreci başlatan işlem de böylece ortaya çıktı” dedi.


“BU AKILLICA BİR EVLİLİK DEĞİLDİ”


Bir basın mensubunun Nazlıcan Toprak'ın, Halis Toprak hakkındaki “Ayaklarını yıkatıyor ve aç bırakıyor” gibi iddialarla ilgili sorusu üzerine Tavşanoğlu, şunları kaydetti:

“Böyle şeyler söz konusu değil. Çok planlı bir şekilde bir kurgu var ortada, bu uygulanıyor. Dava dilekçesinde de bunu açıkladım. Evliliğin ilk gününden itibaren ayda 5 bin TL'lik kredi kartı harcaması vardır. Ayrıca Halis Toprak'a bir şekilde tehditle ve şantajla 50 bin TL civarında altın kolye, bilezik aldırtmıştır. Bunların bütün belgeleri vardır. İkincisi, plakasını dava dilekçisine yazdım, 35 bin TL'lik bir araba alındı annesi Şehrinaz Tagızade üzerine. Bu hanım nasıl aç kalacak? Şu anda ne yiyor, ne içiyor? Olur mu öyle şey?”

Turgut Tavşanoğlu, Nazlıcan Toprak'ın, Halis Toprak'ın “sapkın” istekleri olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili soruyu, “Böyle şeyler hiçbir zaman söz konusu değil. Öyle bir şeyi Halis Bey'in düşünmesi bile mümkün değil. Biz dava dilekçemize yazmaya utandık. Zifaf gecesinin ertesi gününde olanlar vardır. Eğer o onu söylerse ben de bunu açıklayacağım” şeklinde açıkladı.

Boşanma gerekçeleri sorulan Tavşanoğlu, şunları söyledi:

“Bu ağır hakaretleri, servet avcılığını ve bunların getirdiği birlikte olmama ve ayrılık. Hanımefendi evlilik falan yapmamış, para için gelmiş. İş adamlığı ile bu gönül işlerinin çok ilgisinin olmadığını da burada görüyoruz. Bu akıllıca bir evlilik değildi zaten. Öyle olmadığı da ortaya çıktı.”


“150 BİN LİRALIK TAZMİNAT İSTEMİ”


Tavşanoğlu, Halis Toprak'ın pişman olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Halis Bey hiçbir şeyden pişman değil. Kendisine atılan iftiralar karşısında hukuki mücadelenin başlatılması talimatını verdi. Bütün bunların iftira olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılması için her türlü müracaatı yapmamızı söyledi. Buraya gelmeden az önce konuştuk. Dün Vatan Gazetesi'ndeki röportaj için 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldı. Bugünkü boşanma davası, boşanma neticesinde meydana gelen olaylar ve boşanmaya sebebiyet veren bu olayların Halis Toprak'ta yarattığı travma ve kişilik haklarına tecavüz nedeniyle ayrıca 100 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulunuldu. O da burada görüşülecek.”

Tavşanoğlu, yarından itibaren büyük ihtimalle duruşma günlerinin belirleneceğini sözlerine ekledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN YILDIZ, TÜZMEN'İ BÖYLE SAKİNLEŞTİRDİ

AHMET NECDET SEZER BULVARI, TPAO BULVARI OLDU.

"O BEN DEĞİLDİM" MESAJI!
»  EMEKLİ ORGENERAL TOLON, TAZMİNAT KAZANDI
»  MEMUR VE EMEKLİ'YE ZAM GELİYOR!
»  "İMRALI ERDOĞAN'DAN DAHA DEMOKRAT"
»  O VEKİL KONUŞTU!
»  ERDOĞAN, CHP'YE BU KEZ AZİZ NESİN İLE VURDU!
»  TOPTAN'DAN FİRECİ VEKİL LİSTESİ TEPKİSİ
»  "YALAKLIĞIN HESASINI SORARIZ"
»  ERDOĞAN KONUŞTU, VEKİLLER AĞLADI
»  KARAKOL'A SALDIRI SON ANDA ÖNLENDİ
»  HERKES, BU İSİMLERİ MERAK EDİYOR!
»  CHP'Lİ VEKİL'E ERGENEKON DAVASI!
»  ALİYEV'E MİT FRENİ!
»  İŞTE ATATÜRK'ÜN O TELGRAFI !
»  CHP'NİN KARARINI AYM İLE HSYK BELİRLEYECEK
»  "AKP'NİN AMİRAL GEMİSİ BATTI"
»  ABD'NİN NÜKLEER BAŞLIK SAYISI 5 BİN 113
»  ALİ BULAÇ: ERDOĞAN İKİNCİ KEZ KARİZMAYI ÇİZDİRDİ
»  FLAŞ..!FLAŞ..! CİZREDE SİLAHLI SALDIRI
»  SAKIK'TAN AKP'LİLERE: "BİZİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN ETMEYİN"
»  ANAYASAYA AYKIRI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ!
»  MABEYN KÖŞKÜ DEVLETİN KABUL SARAYI OLUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.