Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KABUS YAŞATAN VİRÜSÜN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!
KABUS YAŞATAN VİRÜSÜN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!
 
Conficker'ın niyetinin ne olduğu ortaya çıktı. Virüsün indirdiği gizemli dosyadan neler çıkıyor, ne riskler taşıyor?
 
13.4.2009 - 07:45
Aylardır tüm internet kullanıcılarına büyük bir korku oluşturan Conficker, tatsız 1 Nisan şakasından sonra sonunda harekete geçmişti. Ele geçirdiği bilgisayarlara şifreli bir veri paketi indiren Conficker, bu paketleri tek tek açmaya başlayınca nihayet niyetini belli etti. Paketlerin içerisinden SpywareProtect2009 adlı sahte bir güvenlik yazılımı çıktı. Kullanıcıları korkutarak, bilgisayarlarını temizlemeyi teklif eden bu sahte yazılım bunun karşılığında 49,99 dolarlık "sözde" lisans ücreti istiyor.

Scareware adlı verilen bu tip fidyeci virüsleri daha önce de görmüştük. İnternet üzerinden bu yolla çok ciddi gelirler elde eden virüs yazarları olduğu biliniyor ve eğer Conficker'ın şansı biraz yaver giderse bu konuda bir rekor bile kırabilir. Uzmanlar milyonlarca bilgisayarda bulunan Conficker'ın, bu PC sahiplerinin çok küçük bir yüzdesinden bile para sızdırmaya başarmasının milyonlarca dolarlık bir sonucu olacağını söylüyorlar.

VİRÜS KENDİNİ İMHA MI EDECEK?

Bunun dışında şifreli paketlerden ayrıca Conficker.E olarak tanımlanan yeni bir sürüm daha çıktı ve virüs bir kez daha şekil değiştirdi. Son olarak yayılmaktan çok kendini korumaya almayı düşünen Conficker, bu yeni sürümü ile bir kez daha kendisini yaymak için saldırıya geçmiş oldu. Virüs yazarlarının da güvenlik firmalarının çabalarını takip ettikleri, virüsün engellediği uygulama sayısını arttırmasından da anlaşılabiliyor.

Virüsün son sürümünde göze çarpan çok ilginç bir detay daha var. Görünüşe göre artık virüs kendini imha edecek bir sisteme de sahip. Uzmanlar virüsün kodları arasında 3 Mayıs 2009 tarihine rastladılar. Virüs bu tarihte kendisini sistemden tamamen silmek için programlanmış durumda. Fakat uzmanlar bunun bir şaşırtmaca olabileceğini, virüsün başka bir güncelleme ile bu intihardan vazgeçebileceğini iddia ediyorlar.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN GAZETECİLERİ FENA ATLATTI

GÜLER:"DALGA ENERJİSİ 3 KEBANA BEDEL"

"SINIRIN AÇILMASI ASIL BÜYÜK PAKETİN PARÇASI"
»  G.SARAY VE F.BAHÇE BİRBİRİNİ YEDİ 0-0
»  AKP'DEN KURTULMA DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR
»  G.SARAY TARAFTARI EMRE'YE KÜFÜR YAĞDIRDI
»  SEÇİM SONUÇLARI ALEVİLERİ MEMNUN ETMEDİ
»  TUVALETLERİNDEKİ KAĞIT BİLE İTHAL
»  BAŞBAKAN HER KONUDA GERİ ADIM ATABİLİR AMA BİRİNDE ASLA
»  TÜRK EŞİTTİR FETULLAHÇI!
»  TOKİ ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ
»  SİYASAL İSLAM MEVTA OLDU,ÖRNEĞİ DE AKP
»  ŞENER,PARTİSİNİ KURUYOR..
»  CEP TELEFONUNDAN HER KOŞULDA 112 ACİL ARANABİLİYOR
»  DEVLETE FAZLA FATURA KESEN 5 HASTANEYE SORUŞTURMA
»  HASTA DİYE AFFEDİLEN ERBAKAN İRAN'DA
»  MAHMUTPAŞA'DA SİFTAHSIZ GÜNLER
»  İŞKENCE'YE 250 BİN TL TAZMİNAT
»  ELİNDE BELGE OLAN SAVCILIĞA GİTSİN
»  ADALET BAKANLIĞI'NDAN "SEÇİM" AÇIKLAMASI
»  ÖZEL HAVCILIK ŞİRKETLERİMİZ ÇATLASIN
»  HIZLI TREN İLK 50 KİŞİYE 10 TL
»  DURAK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKP'Lİ ESKİ BAŞKAN TUTUKLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.